Πόλεμος στο Ισραήλ - Γάζα: Πτώματα αμάχων διάσπαρτα στον δρόμο προς τη σωτηρία

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023


Ένα βίντεο από τη Γάζα που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και η αυθεντικότητά του επαληθεύτηκε από το πρακτορείο Reuters δείχνει τα πτώματα τουλάχιστον επτά ανθρώπων, σε δρόμο στα νότια της πολιορκημένης Πόλης της Γάζας.

Το βίντεο δείχνει συντρίμμια και πολλά προσωπικά αντικείμενα διάσπαρτα ανάμεσα στα πτώματα. Μεταξύ των θυμάτων είναι και τουλάχιστον ένα παιδί. Στον δρόμο διακρίνονται κηλίδες αίματος.

Στα κοινωνικά δίκτυα το βίντεο αναπαράγεται με το σχόλιο ότι οι άμαχοι έπεσαν νεκροί από πυρά «ελεύθερων σκοπευτών της Χαμάς» που τους σκότωσαν για να μην καταφύγουν σε ασφαλέστερο σημείο, όπως ζητά ο ισραηλινός στρατός.

Το βίντεο φαίνεται ότι τραβήχτηκε από έναν άνδρα ή αγόρι που περνούσε με ποδήλατο από τον δρόμο και ακούγεται να μιλάει και στη συνέχεια να κλαίει. Σε κάποιο σημείο διακρίνεται πίσω του ένα άλλο άτομο πάνω σε ποδήλατο.
«Θεέ μου, ένα παιδί. Θεέ μου, γυναίκες. Θεέ μου, το κορίτσι. Παρακαλώ Θεέ, προστάτευσε τον λαό μας. Παρακαλώ, δείτε» ακούγεται να λέει στα αραβικά ο ποδηλάτης.


Το Reuters εξακρίβωσε την τοποθεσία του βίντεο, στον δρόμο της παραλίας Αλ Ρασίντ, μεταξύ της πόλης και του ποταμού Ουάντι Γάζα.

Δεν ήταν σε θέση ωστόσο να επαληθεύσει την ακριβή ημερομηνία που γυρίστηκε, μόνο ότι αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πριν από την Παρασκευή.

Είναι άγνωστη η ταυτότητα του ανθρώπου που τράβηξε το βίντεο και ποιοι εικονίζονται σ’ αυτό.

Ο ισραηλινός στρατός δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα του πρακτορείου να σχολιάσει τα πλάνα αυτά.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι οι δυνάμεις του περικύκλωσαν την Πόλη της Γάζας. Οι υπηρεσίες Υγείας στον θύλακα, που ελέγχεται από τη Χαμάς, λένε ότι από τους βομβαρδισμούς των προηγούμενων τριών εβδομάδων έχουν σκοτωθεί 9.227 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 3.826 ήταν παιδιά.

Κάποιοι από τους Παλαιστίνιους που έφευγαν από τη βόρεια Γάζα τις προηγούμενες ημέρες κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι έβαζε στο στόχαστρο εκείνους που προσπαθούσαν να μετακινηθούν προς τα νότια. Τον περασμένο μήνα το Ισραήλ διέταξε όλους τους αμάχους να φύγουν από τη βόρεια Γάζα και την Πόλη της Γάζας και να κατευθυνθούν στα νότια, μολονότι οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν.

πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template