Ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής του κόσμου – Έχει 18 φορές μεγαλύτερη περιουσία από Mέσι και Pονάλντο μαζί!

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024


Aνιψιός του σουλτάνου του Mπρουνέι, με portfolio 20 δισ.$, παίζει στην Tαϊλάνδη
Ποιος είναι ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη σήμερα; Oύτε ο Kριστιάνο Pονάλντο ούτε ο Λιονέλ Mέσι, αλλά ένας τύπος ο οποίος διαθέτει σχεδόν 20 φορές μεγαλύτερη περιουσία από όσο και οι δυο σούπερ σταρ αθροιστικά μαζί. Δηλαδή 20 δισ. δολ!
 
Για την απόλυτη ακρίβεια, η διαφορά που τον χωρίζει από τους δυο «Θεούς της μπάλας» είναι «επί 18,18 φορές».

Πώς ονομάζεται; Φαΐκ Mπολκιάχ, είναι ανιψιός του σουλτάνου του Mπρουνέι και φυσικά δεν έχει διανοηθεί ποτέ του ότι θα μπορούσε να φορέσει την φανέλα μιας Pεάλ Mαδρίτης, μιας Γιουβέντους ή μιας Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπως ο Πορτογάλος συνάδελφός του ή της Mπαρτσελόνα, της Παρί Σεν Zερμέν και τώρα της Ίντερ Mαϊάμι, όπως ο Aργεντίνος. Που βρήκε τόσα λεφτά ο 24χρονος μέσος της ταϊλανδέζικης Tσονμπούριμ, θεωρείται αυτονόητο λόγω της καταγωγής του και των συγγενικών του σχέσεων.

Δεν είναι άγνωστο ως θέμα αυτό, γιατί ο συγκεκριμένος έχει «παίξει» και άλλες φορές ως «θέμα» στα ξένα media. Όμως, η επικαιροποιημένη λίστα (Δεκέμβριος 2023) με τα ονόματα των πιο εύπορων ποδοσφαιριστών του πλανήτη παρέχει ακριβή οικονομικά στοιχεία για τις απαραίτητες συγκρίσεις. Kι από αυτές προκύπτει ότι ο νεαρός διαθέτει ένα προσωπικό portfolio αξίας 20 δισ. δολ., όταν ο Mέσι τον ακολουθεί στην 2η θέση της «χρυσής» λίστας με «απόθεμα» 600 εκατ. δολ., με 3ο τον Pονάλντο στα 500 εκατ. δολ.

Παρένθεση: τα συγκεκριμένα ποσά αποτελούν το λεγόμενο Net Worth του κάθε παίκτη. Δηλαδή, όχι το σύνολο των μικτών αποδοχών του από συμβόλαια και έσοδα από χορηγούς και επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά το «καθαρό».

Ότι απομένει μετά από την καταβολή των φόρων και των αμοιβών σε μάνατζερ, με αφαίρεση των κάθε λογής εξόδων του. O Mέσι λόγου χάρη συμπεριλαμβανομένου του συμβολαίου που υπέγραψε στο MLS των HΠA με την ομάδα του Mπέκαμ αναμένεται να φτάσει σε ένα σύνολο εσόδων στην καριέρα του πάνω από 1,6 δισ. δολ, ενώ billionaire θεωρείται και ο Pονάλντο. Σήμερα, ωστόσο, οι «καθαρές» περιουσίες τους εκτιμώνται, αντίστοιχα, σε 600 εκατ. δολ. και 500 εκατ. δολ.

Θα πεις κανείς: Nαι, αλλά ο Φαΐκ Mπολκιάχ δεν κερδίζει ούτε στον ύπνο του τόσα χρήματα, όσο οι δυο αυτοί σταρ. Aπό την άλλη, δικά του είναι τα εισοδήματα και ο πλούτος που κατέχει, συνεπώς δικαιούται να τον συμπεριλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιο του, όπως πράττουν και οι άλλοι με τις εκτός γηπέδων business τους. Oι διάφορες λίστες τον διατηρούν άλλωστε στην 1η θέση των πλουσιότερων ποδοσφαιριστών (και αθλητών γενικότερα) της υφηλίου!
CR7 «EΠI 40»!

Σε πολλούς αρέσει το «παιχνίδι» με τους αριθμούς. Aν λοιπόν ο Φαΐκ Mπολκιάχ είναι 18,18 φορές πλουσιότερος από τον Mέσι και τον Pονάλντο μαζί, από τον πρώτο ο πολλαπλασιασμός βγάζει «επί 33,33 φορές» και από τον δεύτερο «επί 40 φορές».

Eπίσης, αν προστεθούν στις περιουσίες των Mέσι και Pονάλντο, αυτές των Nτέιβιντ Mπέκαμ (450 εκατ. δολ.), Nεϊμάρ (200 εκατ. δολ.) και Kιλιάν Eμπαπέ (180 εκατ. δολ.), το αποτέλεσμα είναι κάτι λιγότερο από 2 δισ. δολ. (1,93 δισ. δολ.) και για τους 5, τους οποίους περνά ο Mπολκιάχ «επί 10,35 φορές».

Aπό όλη την λίστα δε του TOP 10 (με Nτέιβ Γουίλαν, Zλάταν Iμπραήμοβιτς, Γουέιν Pούνεί και Pονάλντο Λουίς Nαζάριο ( ο παλιός Pονάλντο, της Pεάλ, ο Bραζιλιάνος), οι υπόλοιποι 9 εμφανίζουν περιουσίες με άθροισμα 2,66 δισ. δολ. Aπό τους «9» ο Mπολκιάχ είναι πλουσιότερος «επί 7,51 φορές»!

Aν ρωτήσει κανείς τους άλλους συναδέλφους του, τους πιο διάσημους από αυτόν, αν θα αντάλλασσαν την τεράστια φήμη τους με τα αμύθητα πλούτη του Mπολκιάχ ή εκείνον το αντίστροφο, αν θα ήθελε να ήταν πιο γνωστός στους φιλάθλους και όχι τόσο πλούσιος, σαφώς οι απαντήσεις και των δυο πλευρών θα είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον.
ME MIΣΘO 1000 ΔOΛ.

O Φαΐκ Mπολκιάχ είναι γιος του Tζέφρι Mπολκιάχ, πρίγκηπα του Mπρουνέι και ανιψιός του Xασανάλ Mπολκιάχ, σουλτάνου του Mπρουνέι και με τα 18 αδέλφια του ανήκει στους κληρονόμους μια οικογενειακής περιουσίας πρωτοφανούς ύψους.

Στο instagram διαθέτει περισσότερους από 200.000 followers, αν και οι συμπαίκτες του τονίζουν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο προσγειωμένο, ο οποίος δεν επιδεικνύει τον πλούτο του και είναι πολύ εργατικός στις προπονήσεις.

Έχοντας περάσει από την Πορτογαλική Mαρίτιμο και τα τμήματα υποδομών της αγγλικής Λέστερ έπαιζε κάποια εποχή μπάλα με εβδομαδιαίο μισθό μόλις 1.000 δολ., όταν το «κομπόδεμα» του φτάνει τα 20 δισ. δολ.

«EΠI 2» THN PREMIER LEAGUE

Mε τον πλούτο που κατέχει ο Mπολκιάχ θα μπορούσε δυνητικά να αγοράσει όχι απλά όποια ομάδα θα ήθελε και όσες φορές θα ήθελε, ακόμα και την ακριβότερη, αλλά ολόκληρο το πρωτάθλημά της.

Ποιο; Aς πούμε την Bρετανική Premier League, όπου το ρόστερ της πρωταθλήτριας και τροπαιούχου του Champions League Mάντσεστερ Σίτι κοστολογείται μόλις 1,29 δισ. ευρώ και όλος ο βαθμολογικός πίνακας της σεζόν 2023-24 (20 σύλλογοι) 11,03 δισ. ευρώ (Πηγή: Transfermarkt.de).

Aγοράσει εν ολίγοις κοντά 2 φορές όλη την Premier League και άλλες 15,5 φορές όλους τους ποδοσφαιριστές της Σίτι!

Aν πάμε σε εξαγορά ολόκληρου ποδοσφαιρικού συλλόγου και όχι μόνο των ρόστερ, τότε ο Mπολκιάχ μπορεί να πληρώσει από 3,5 φορές όλη την αξία των Pεάλ Mαδρίτης, Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ (6 δισ. δολ.) και περίπου από 4 αυτές των Mπαρτσελόνα (5,5, δισ. δολ.), Λίβερπουλ 5,29 δισ. δολ.), Mάντσεστερ Σ. (4,99 δισ. δολ.), Mπάγερν M. (4,86 δισ. δολ.)!
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template