ΖΩΗΣ ΚΟΛΙΟΣ : Σε τι εξυπηρετεί το «φυσικό χρήμα» και η αντικατάσταση του από το «πλαστικό» άραγε ;

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024


Ο Πρόεδρος του ομίλου εταιρειών «ZK GROUP” Ζώης Κολιός είναι γέννημα θρέμμα Ηπειρώτης. Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής

Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών , σε ηλικία 25 μόλις ετών, ήταν ήδη ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου στην Αθήνα. 
Ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνων και πετυχημένος επιχειρηματιας  Πρόεδρος κ Διευθ Σύμβουλος στην εταιρεία Statiras GROUP SA
Ιδιοκτήτης στην εταιρεία You Secure - Security Consultants

-Ιδιοκτήτης - Φοροτεχνικός στην εταιρεία KOLIOS FINANCIAL SERVICES δεν μασά τα λόγια του και συχνά πυκνά παρεμβαίνει μέσα απο την προσωπική του σελίδα στο facebook σχολιάζοντας χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος τα δρώμενα της χώρας . 

Το πλαστικό χρήμα αλλα και οι λόγοι που το «σύστημα» όπως αναφέρει παρακάτω ετοιμάζεται να εξοντώσει και να εξαφανίσει το «φυσικό χρήμα. 

Χρόνια τώρα , χρησιμοποιώ το fb καθαρά για σχολιασμούς κοινωνικούς και πολιτικούς , λέγοντας πάντα τη γνώμη μου , χωρίς καμία δεύτερη σκέψη πίσω από αυτή .
Σήμερα θα σχολιάσω την πρόθεση του συστήματος να εξαφανίσει από την αγορά την παρουσία του «φυσικού χρήματος» , του γνωστού μας «ευρώ»

Όποιος λοιπόν έχει τα τελευταία 200αρικα , 100ρικα και 50ρικα , ας τα βγάλει καμία φωτογραφία , έτσι να τα θυμάται !!
Τι σκοπό εχει και σε τι εξυπηρετεί το φυσικό χρήμα και η αντικατάσταση του από το πλαστικό άραγε ;;;
•Ίσως έτσι , μειωθεί η εγκληματικότητα της κλοπής : ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ , αν κάποιοι το νομίζουν αυτό . Θα γίνει ακριβώς το αντίθετο , θα υπέρ αυξηθεί η ηλεκτρονική κλοπή ή οποία μάλιστα είναι και απρόσωπη και πλήρως αφανής .
•Ίσως έτσι , μειωθεί η φοροδιαφυγή : ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ , ίσως οι αρχές δεν έχουν κατανοήσει τι σημαίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ και πως αυτή τη μειώνουμε . Νομίζει , χρόνια τώρα , ότι η φοροδιαφυγή γίνεται από το σουβλατζίδικο που δεν έκοψε 2 καλαμάκια !!! Αστεία πράγματα . 
Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ κύριοι , γίνεται στις ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ , ακριβώς κάτω από τη μύτη σας και πολλές φορές «εν γνώση» σας .
•Ίσως έτσι υπάρξει , ΠΛΗΡΕΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ των πολιτών : ΝΑΙ , ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ εξυπηρετεί αυτό το παραμύθι !!! Οδηγεί στη ληστρική υπέρ φορολόγηση , γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ .
Εάν φίλες και φίλοι , υπήρχε φορολογική εντιμότητα , τότε , ΝΑΙ , το πλαστικό χρήμα θα ήταν η λύση .

Για πείτε μου λοιπόν :

Ιδιωτικός υπάλληλος λαμβάνει 2.000 ε το μήνα , του γίνεται παρακράτηση για Φόρο Εισοδήματος (στην πηγή ) πχ 500 ευρώ και στη βεβαίωση μισθοδοσίας του εχει (παράδειγμα στα περίπου )
Μισθοί : 28.000
Παρ. Φορ: 6.000

Και υποβάλει τη φορολογική του δήλωση .

Του αναλογεί φόρος πχ 7.000 μείον τον παρακρατηθέντα 6.000 , μείον κάτι ψιλά που εκπίπτει , θα πληρώσει κάτι λίγα ή θα πάρει πίσω κάτι λίγα . ΑΛΗΘΕΙΑ ;;;; Έτσι εφαρμόζουμε φορολογική δικαιοσύνη ;;;
Δεν μου λέτε ρε φιλαράκια , το ΡΕΥΜΑ , το ΝΕΡΟ , το ΤΗΛΕΦΩΝΟ , από που τα εκπίπτει αυτός ο Χριστιανός ;;; Όλες τις υπόλοιπες δαπάνες του , καύσιμα , ΣΜ , κλπ από που τα εκπίπτει ;;;;

Δικαιοσύνη ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ θα υπήρχε , εάν :

Δήλωνε από τη μια μεριά τα ΕΣΟΔΑ του ο φορολογούμενος , πχ 30.000 χωρίς καμία παρακράτηση φόρου , και από την άλλη τα έξοδα του ΟΛΑ και στο καθαρό αποτέλεσμα να φορολογηθεί .

Γιατί , οταν πληρώνουμε το ΣΜ , δεν πληρώνουμε ΦΠΑ και το ΦΕ ;;; Τα 200 ε του ΣΜ περιλαμβάνουν και πληρώνουμε ΟΛΟΥΣ τους φόρους μας . ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΞΑΝΑΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ;
epixirimatias.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template