Η ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΔΉΜΗΤΡΑΣ-Βόμβες για Μαργαρίτα αλλα και την ξεκάλτζωτη Δάφνη του Σημίτη

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ - ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΚΑΛΤΖΩΤΗ ΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ - Ο
Παπανδρέου συμπαθεί τη σαϊεντολογία;
Η «Οργή του Ανδρέα» αποκαλύπτει καλά κρυμμένα μυστικά, πολιτικά παιχνίδια, συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και αποκαθηλώνει πρόσωπα

Βόμβες μεγατόνων ρίχνει η Δήμητρα Παπανδρέου, που τραντάζει τα θεμέλια του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτοντας ασύλληπτες κρυφές ιστορίες, οι οποίες αφορούν την οικογένεια της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Η χήρα του Ελληνα πολιτικού αφήνει την οργή του ιδρυτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κόμματος να ξεχειλίσει μέσα από τις 509 σελίδες του βιβλίου της, με (ακριβώς αυτόν) τον τίτλο «H οργή του Ανδρέα», που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Η τελευταία σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού δημοσιοποιεί καλά κρυμμένα μυστικά, πολιτικά παιχνίδια, συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες, αποκαθηλώνει πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ υπεράνω υποψίας και κάνει λόγο για ανάξιους διαδόχους. Στο «στόχαστρό» της -μεταξύ άλλων- είναι και η «κυρία Μαργαρίτα», όπως αποκαλεί την πρώην σύζυγο του Ανδρέα.

Παίρνοντας τη ρεβάνς, η Δήμητρα Παπανδρέου απαντάει σε όλα όσα της χρέωσε η 92χρονη στο βιβλίο της «Ερωτας και Εξουσία» με λίγες μόνο λέξεις: «Δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω τις ημέρες και τα έργα της. Δεν πέφτω επίπεδο ούτε ένα σκαλοπάτι. Εγώ μπήκα στη ζωή του Ανδρέα με δική του επιλογή, αφότου το ζευγάρι ήταν ήδη συμβατικό και ο Ανδρέας "φευγάτος" από πάρα πολύ καιρό. Δεν τους χώρισα εγώ, ζούσαν στην ουσία χωριστά».

Σε αυτό το σημείο αρχίζει τις αποκαλύψεις: Αναφέρεται στον σύντροφο της Μαργαρίτας, έναν ηλικιωμένο Αμερικανό καθηγητή που παραλίγο να κληρονομήσει τη σύνταξή του, αν δεν έφερναν αντιρρήσεις τα παιδιά του, αλλά και για τις υψηλές οικονομικές απαιτήσεις που είχε εκδηλώσει προκειμένου να δώσει διαζύγιο στον Ανδρέα.
Ηταν τόσο μεγάλο το ποσό που απαιτούσε η Μαργαρίτα, όπως ισχυρίζεται η συγγραφέας, που ο τότε πρωθυπουργός αναγκάστηκε να κάνει... έρανο!
Περιγράφει επίσης ασύλληπτα γεγονότα, όπως η βιαστική βάφτιση των τεσσάρων παιδιών του Αντρέα, με πρωτοβουλία του πατέρα του, Γεωργίου Παπανδρέου, για να αποκτήσουν χριστιανικά ονόματα. Μέχρι τότε ο Γιώργος λεγόταν Τζέφρι και η Σοφία είχε το όνομα Γκέηλ!

Η μεγάλη βόμβα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το story χωρισμού της Σοφίας από τον Θόδωρο Κατσανέβα. Η Δήμητρα Παπανδρέου το αποδίδει στην απόφαση της πρώτης να ασπαστεί την αίρεση των Πεντηκοστιανών, σε αντίθεση με τον ΓΑΠ, που είχε άριστη γνώμη για τη σαϊεντολογία. Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο «σκάει» και η πιο μεγάλη βόμβα, αφού η συγγραφέας αποκαλύπτει πως ο Γιώργος πρότεινε στον Κατσανέβα να βάλει τον γιο του στη σαϊεντολογία!
Και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Πρωταγωνιστές σε ένα από τα κεφάλαια του βιβλίου είναι το ζεύγος Κώστα και Δάφνης Σημίτη. Η Δήμητρα Παπανδρέου αναφέρεται στον γάμο του ζευγαριού και σχολιάζει την ανάρμοστη -βάσει του πρωτοκόλλου- εμφάνιση της Δάφνης στην κηδεία του πρωθυπουργού της χώρας, όπου κατέφθασε με βαμμένα κόκκινα νύχια και... χωρίς καλσόν.

«Πήρε όσα ζήτησε η πρώην για το διαζύγιο»



Τον Ιούνιο του 1989 εκδόθηκε το διαζύγιο του Ανδρέα Παπανδρέου και της πρώην συζύγου του Μαργαρίτας, και, όπως έγραφε ο Τύπος της εποχής, η απόφαση του πρωτοδικείου στηρίχθηκε στον λόγο της «τετραετούς διάστασης» που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός στην αγωγή του. Σημειώνει λοιπόν η Δήμητρα Παπανδρέου:
«Εμαθα λίγο αργότερα από την έκδοση του πρώτου μου βιβλίου πως υπέγραψε η κυρία Μαργαρίτα το διαζύγιο. Ο Ανδρέας πήρε μαζί του το μυστικό; Οχι! Η κυρία Μαργαρίτα έλαβε πράγματι τα χρήματα που ζητούσε. Μεσολαβητής στη διαπραγμάτευση και πάντα σε ό,τι είχε να κάνει με λεφτά, ο γιος της Νίκος. Ο ίδιος μάλιστα το περιέγραψε στο βιβλίο του ως το "ακριβό διαζύγιο"

Ο Ανδρέας τότε ήταν σε απελπισία. Του ζητούσε πολλά χρήματα για να υπογράψει το διαζύγιο. Παρά πολλά, αδιανόητα πάνω από τις δυνατότητες του Ανδρέα και το ήξερε. Τελικά έγινε κυριολεκτικά έρανος μεταξύ μιας εικοσάδας και πάνω εύπορων φίλων που συνέδραμαν οικονομικά και μαζεύτηκε το ποσό. Δυστυχώς, η αδελφή της, κυρία Εβελιν Μαρί Τσαντ, στέλεχος της Ενωμένης Εκκλησίας του Χριστού και κόρη του Ντάγκλας Τσαντ, που ήξερε πολλά, απεβίωσε, οπότε ουδέν άλλο σχόλιο επ' αυτού».
Στο ίδιο κεφάλαιο η Δήμητρα Παπανδρέου περιγράφει τον γάμο της με τον τότε πρωθυπουργό. 
«Στις 13 Ιουλίου ο Ανδρέας με νυμφεύτηκε. Ελαμπε από χαρά και ικανοποίηση. Ηταν ευτυχισμένος. Δεν αποσύρθηκε, δεν αποστρατεύτηκε. Είχε έναν ιερό σκοπό να εκπληρώσει. Ελάχιστοι παρευρέθηκαν. Για εμένα ήταν η επισημοποίηση της σχέσης αγάπης και λατρείας που είχα με τον άνθρωπο που με καθήλωνε με την πνευματική του γοητεία και την ανδρική, λεπτή του ευγένεια. Ηταν πάντα διακριτικός και στις πιο προσωπικές μας στιγμές. Τον γνώρισα ως τον ανδρείο Ανδρέα, τον εθνικό ηγέτη, ντρεπόμουν μόνο και που μου μιλούσε. Συναντιόμασταν στο Λαγονήσι συχνά και αδιάλειπτα. Εκεί γνώρισα τον συναισθηματικό άνδρα που δεν φοβάται να εκδηλώσει τα συναισθήματά του. Και πλέον είχα παραδοθεί ολοκληρωτικά, μαγεμένη από την προσωπικότητά του».

Η Μαργαρίτα πήγε να αρπάξει τη σύνταξη του Πολ

«Την ώρα που εμείς ταλανιζόμασταν με το λεγόμενο "Βρόμικο '89" η κυρία Μαργαρίτα είχε συνάψει από το 1987 δεσμό στις ΗΠΑ. Κυκλοφορούσε μαζί του χεράκι χεράκι. Δικαίωμά της! Διάλεξε τον κ. Πολ Ολαμ, καθηγητή εξ Ορεγκον και χήρο. Τον έβαλε να συμφωνήσει μαζί της με έντυπο προγαμιαίο συμφωνητικό, όπως λέει η ίδια, ότι άμα πεθάνει ο καθηγητής, θα παίρνει αυτή τη σύνταξή του, των 8.000 δολαρίων τον μήνα. Συνάντησε όμως την αντίθεση των παιδιών του. Ο κύριος Ολαμ έγινε για ένα διάστημα χορηγός, με 11.000 δολάρια τον μήνα, στην οργάνωσή της "Γυναίκες για την αμοιβαία ασφάλεια". Δυστυχώς, ο καθηγητής έπασχε από Αλτσχάιμερ και παρότι προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον κλείσει σε ίδρυμα εδώ, απεβίωσε γρήγορα» γράφει η Δήμητρα Παπανδρέου.

Είναι άγνωστο αν πρόκειται για τον ίδιο άντρα που ανέφερε ως «εξωσυζυγική της σχέση» η Μαργαρίτα Παπανδρέου στο βιβλίο της «Ερωτας και εξουσία», το οποίο κυκλοφόρησε πριν από ένα μήνα. Εκεί έκανε λόγο για έναν μυστηριώδη Γάλλο αξιωματικό, ονόματι Πιερ. Η Μαργαρίτα γνώρισε τον «Πιερ», όπως τον αποκαλεί, την άνοιξη του 1986 σε μια αεροπορική πτήση για Αμερική. Ηταν υψηλόβαθμος αξιωματούχος του γαλλικού Στρατού στο ΝΑΤΟ και έδινε διαλέξεις για το Ευρωπαϊκό Κίνημα Ειρήνης ως μέλος μιας περιβαλλοντικής οργάνωσης.
«Το πρόσωπό του ήταν σμιλεμένο, είχε τετράγωνο πιγούνι με λακκάκι, ανοικτά καστανά μάτια. Πολύ αρρενωπός. Είχα μπροστά μου έναν Κερκ Ντάγκλας, έναν Κάρυ Γκραντ. Αυτή την άνοιξη λαχταρούσα το ρομάντζο στη ζωή μου, ένα νέο ρομάντζο. Το παλιό φάνταζε ανεπανόρθωτο και διαβρωμένο από το παιγνίδι εξουσίας, ανταγωνιστικότητας, συμπόρευσης με τους θεούς του κατεστημένου - και τις "θεές" έξω από αυτό» έγραφε η Μαργαρίτα Παπανδρέου, αναφερόμενη στην περίοδο που η Μιμή είχε σχέση με τον Ανδρέα.

Η ιστορία για κάποιον που νυμφέμθηκε την αδελφή της γυναίκας του



«Ο Κώστας Σημίτης το βράδυ της 26ης Ιουνίου 1996 πήγε στο Καστρί μετά την κηδεία του Ανδρέα Παπανδρέου και συλλυπήθηκε τα παιδιά του, ύστερα ήρθε σε εμένα. Μια σύντομη, ολιγόλεπτη, τυπική επίσκεψη μετά της συζύγου του Δάφνης. Η κ. Δάφνη ήρθε με άνεση και κόκκινο βαμμένο νύχι. Ετσι ήταν και στην κηδεία. Οπου ήρθε χωρίς κάλτσες (το πρωτόκολλο είναι αυστηρό σε τέτοιες περιπτώσεις και ορίζει με σαφήνεια την εμφάνιση)! Οταν έφυγαν, ήρθε στη μνήμη μου μια ιστορία που μου έλεγε ο Ανδρέας για κάποιον που νυμφεύθηκε την αδελφή της γυναίκας του, όταν αυτή απεβίωσε, και τον ρώτησα πώς έγινε αυτό: "Εθιμο είναι" μου είπε "σε κάποιους λαούς. Ο καθηγητής Σημίτης το ξέρει". Εμεινα άφωνη τότε. Γίνονται και αυτά; αναρωτήθηκα. Ακόμα δεν έχω ξεδιαλύνει τι εννοούσε» γράφει με νόημα η Δήμητρα Παπανδρέου.

Ο Τζέφρι και η Γκέηλ
Στο τρίτο κεφάλαιο του βιβλίου «Η οργή του Ανδρέα» η χήρα σύζυγός του αναφέρεται στα πραγματικά ονόματα του Γιώργου και της Σοφίας Παπανδρέου. Γράφει: «Ο Κ. Σκανδαλίδης τον είχε πει "Τζέφρι" σε μια συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ και κόντεψαν να πλακωθούν. Εψαξα και βρήκα αφενός στη Wikipedia το 2008 πως: «born as Geoffrey» και επιβεβαιώθηκα και από το βιβλίο του Γ. Λακόπουλου. (...) Τον Γιώργο, λοιπόν, τον έλεγαν Τζέφρι προτού γίνει Γιώργος. Στις σελίδες 124-125 (είναι το μοναδικό δημοσίευμα που αναφέρεται σε ορθόδοξη βάπτιση του Γ.Α. Παπανδρέου) αναφέρεται:
Δεν το είχε συζητήσει με κανέναν. Το 1959, όταν είχε μετακομίσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωί τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και βαφτίστηκαν και τα τέσσερα ορθόδοξοι χριστιανοί. Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι, πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του. Την Γκέηλ, όπως ήταν το αμερικανικό όνομα της Σοφίας, τη βάπτισε η γιαγιά και πήρε το όνομά της. Στο απολυτήριο λυκείου από σχολείο του Τορόντο Καναδά είναι σαφέστατα Gayle Papandreou. (...) Αυτή η τελετή κρατήθηκε σαν οικογενειακό μυστικό και από μια άποψη ήταν» σημειώνει η Δήμητρα Παπανδρέου.

Ο Θ. Κατσανέβας χώρισε τη Σοφία όταν ασπάστηκε την αίρεση των Πεντηκοστιανών

Η συγγραφέας συνεχίζει τις αποκαλύψεις με πιο...δυνατές ιστορίες στο κεφάλαιο «Πρόσωπα και καταστάσεις, συνεντεύξεις και ντοκουμέντα». Αναφερόμενη στη Σοφία Παπανδρέου, περιγράφει το εξής γεγονός: «Στις 24/10/2000 η κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου και σύζυγος του τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Κατσανέβα κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, ύστερα από είκοσι δύο χρόνια έγγαμου βίου. Αιτία του διαζυγίου, το γεγονός ότι η Σοφία Κατσανέβα έχει ασπαστεί την αίρεση των Πεντηκοστιανών».

ΓΑΠ και σαϊεντολογία



Η γνώμη του ΓΑΠ για τους σαϊεντολόγους είναι άριστη. Ας μιλήσει ο Θ. Κατσανέβας αν του πρότεινε να βάλει τον γιο του στη σαϊεντολογία. Τι είναι αυτή; Μια αίρεση πρακτορική που υπάγεται στο NSI (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας) των ΗΠΑ» γράφει η Δήμητρα Παπανδρέου.

Οι ρομαντικές αναμνήσεις



«Οσο περνάει ο καιρός η πληγή στην ψυχή μου μεγαλώνει. Μου λείπει ο ευγενικός και στοργικός σύντροφος, ο πνευματώδης με το αξεπέραστο χιούμορ συνομιλητής, ο βαθυστόχαστος πολιτικός, ο δημεγέρτης ρήτορας. Ο άνδρας με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα. Ο άνθρωπος που αξιώθηκα να ζήσω την αρχοντιά και το μεγαλείο της ύπαρξής του στο πλευρό μου. Αχ, Ανδρέα... μας λείπεις» γράφει η Δήμητρα Παπανδρέου στον πρόλογο του βιβλίου σημειώνοντας:

«Θα ήθελα να μου συγχωρήσετε το προσωπικό ύφος πολλών διατυπώσεων, καθώς αυτό οφείλεται στο ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά βιωματική και εμπειρική συγγραφέας». Και συνεχίζει: «Το βιβλίο το γράφω αρκετά μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Σε αυτό το πόνημα θα βρείτε την ιερή οργή του Ανδρέα, την ξάστερη πολιτική του παρακαταθήκη μέσα από το έργο του με δικά του λόγια και τοποθετήσεις». Και εκεί περιγράφει έναν γλυκό διάλογο με τον πρωθυπουργό σύζυγό της για το σκάνδαλο Κοσκωτά: «"Αγάπη μου" τον ρώτησα (σ.σ.: δεν τον αποκαλούσε ποτέ ιδιαιτέρως "πρόεδρε") "πού θα οδηγήσει αυτή η υπόθεση;". "Θα δικαιωθώ" μου απάντησε. Στεκόμουν δίπλα του με αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς. Μάθαινα να ακούω και να σιωπώ».

Σε άλλο σημείο γράφει: «Τον ηρεμούσα. Ο Ανδρέας με αγκάλιαζε τρυφερά, κάθε του φράση ποίημα, κάθε του χάδι σκίρτημα. Η γοητεία του ακαταμάχητη. Μετά τη μεγάλη κούραση της ημέρας ήθελε το λιμάνι του. Κι εγώ γινόμουν γαλήνια θάλασσα, η αγκαλιά του. Ετσι απλά».

Τα ζεϊμπέκικα, ο Πάριος και τα ουζάκια

«1987: Εκείνη την περίοδο ο Αντρέας είχε κέφια. Ηταν πολιτικά παραγωγικός και σε άριστη ψυχική και σωματική κατάσταση. Και ως γνωστόν, χόρευε πολύ καλά το ζεϊμπέκικο - η Σωτηρία Μπέλου, η Ρίτα, ο Πάριος, όλοι ήξεραν τα γούστα του και του έκαναν αφιερώσεις. Ηθελε να πηγαίνουμε για ουζάκι στο Καβούρι και όταν εμφανίζονταν κάποιοι που φοβόταν ότι θα ακούσουν αυτά που συζητούσαμε, έριχνε το σύνθημα δανειζόμενος τη ρήση του πατέρα του: "Κεφαλή ενόψει, πυρ!". Και αμέσως έπαυε κάθε κουβέντα» θυμάται η συγγραφέας.

Η διπλή σύνταξη



«Βεβαίως και δεν παίρνω δεύτερη σύνταξη από την Ολυμπιακή. Σαράντα ημέρες μετά τον θάνατο του Ανδρέα. Τα παιδιά του για να με εκδικηθούν έτρεξαν και έφεραν την άγνωστη κόρη του Ανδρέα από τη Σουηδία. Ως άγαμη κόρη αποθανόντος πατρός, η Αιμιλία Αντρέα Νίμπλουμ, καθοδηγούμενη από τα νεόκοπα αδέλφια της, διεκδίκησε και πήρε το μέρος που δικαιούται (το μεγαλύτερο ποσό δηλαδή) από τη σύνταξη του πατέρα της. Το μόνο μου παράπονο είναι που τη θυμήθηκαν μόνο και μόνο για να πάρει από μένα τη σύνταξη του πατέρα της. Να είναι καλά η κοπέλα της εύχομαι και ο Θεός είναι μεγάλος» αποκαλύπτει η σύζυγος του αξέχαστου πρωθυπουργού.  πηγή


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template