ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΖΕΙ- Η εξωφρενικά πολυτελής ζωή του Κιμ Γιονγκ Ουν!

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Το άρθρο αυτό κατά την άποψή μας λέει πολλές ανακρίβειες,ισως απο το γεγονός οτι η Β.Κορέα είναι αρκετά μυστικοπαθής σαν χώρα και δύσκολα θα βγει κάτι
νέο στην επιφάνεια αφού τα πάντα ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ...Οι δυτικοί,μαλλον τα δυτικά ΜΜΕ τον έχουν ''περιποιηθεί'' πολλές φορές ον χοντρούλη ηγέτη τους..Όμως δεν άνετε και τίποτα διαβάζοντας αυτό το άρθρο.Ισως κάποια απο αυτά να έχουν και .....κάποια δόση αλήθειας..
Ο αμφιλεγόμενος λοιπόν ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un έχει 5 δισ. δολ. στη διάθεσή του από κρατικά κονδύλια σύμφωνα με την Huffington Post.
Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να δίδονται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στη χώρα του που μαστίζεται από τη φτώχεια, πράγμα που δεν συμβαίνει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Τι ακριβώς τα κάνει λοιπόν τα 600 εκ. δολ. το χρόνο ο Kim;

Εισαγομενα ποτα
Παρόλο που τα ντόπια αλκοολούχα ποτά είναι φθηνά και άμεσα διαθέσιμα, είναι προφανές ότι δεν είναι του γούστου του Kim. Κι έτσι, λέγεται ότι ξοδεύει περίπου 30 εκ. δολ. κάθε χρόνο για την εισαγωγή ποτών για τους κύκλους της ελίτ στους οποίους κινείται. Τα αγαπημένα του είναι το ουίσκι και το κονιάκ αλλά όχι οποιαδήποτε μάρκα. Προτιμά τα Hennessy τα οποία κοστίζουν μέχρι και 2.145 δολ. το μπουκάλι.

Ντελικατεσεν απο ολο τον κοσμο
Ο Kim δεν τσιγκουνεύεται καθόλου όταν πρόκειται για τη διατροφή του. Είναι γνωστό ότι παραγγέλνει πρώτης ποιότητας χοιρινό από τη Δανία, χαβιάρι από το Ιράν, κινέζικα πεπόνια και τις ακριβότερες μοσχαρίσιες μπριζόλες, τις Kobe. Παρόλο που το ακριβές ποσό που ξοδεύει για φάει ο ίδιος και οι γύρω του δεν είναι γνωστό, το ποσό υπολογίζεται σε εκατομμύρια.

Τσιγαρα διασημων σχεδιαστων
Όταν διαθέτεις μερικά δισεκατομμύρια, δεν πρόκειται να πας στο περίπτερο να πάρεις τσιγάρα. Κι αυτό ισχύει βεβαίως και για τον Kim Jong-un, ο οποίος προτιμά τα τσιγάρα από διάσημους Γάλλους σχεδιαστές. Αγοράζει λοιπόν τα Yves Saint Laurent τα οποία στοιχίζουν 44 δολ. το πακέτο και η δερμάτινη θήκη που τα συνοδεύει κοστίζει 165 δολ.

Επισκεψεις διασημων φιλων
Καθώς ο Kim είναι θερμός οπαδός του μπάσκετ, είναι λογικό ότι έχει γίνει φίλος με τον εκκεντρικό πρώην παίκτη του NBA, τον Dennis Rodman, ο οποίος έχει επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα ουκ ολίγες φορές. Δεν μας προξενεί εντύπωση επίσης το γεγονός ότι ο κάνει τα πάντα για τους διάσημους καλεσμένους του, όπως να τους προσφέρει το καλύτερο φαγητό και ποτό που μπορεί να εισάγει.

Χιονοδρομικο κεντρο


Παρόλο που η κατασκευή του χιονοδρομικού κέντρου Masikryong αξίας 35 δισ. δολ. υποτίθεται ότι έγινε για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της Βόρειας Κορέας, το γεγονός ότι ο Kim αγαπά πολύ το συγκεκριμένο σπορ αποτέλεσε σίγουρα έναν ακόμη λόγο. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο ίδιος ο Kim έχει περιγράψει το κέντρο ως “άψογο”, με ξύλινες καμπάνες, σπα, εστιατόριο και 110 χλμ. πίστες.

Γιοτ κατα παραγγελια
Οι περισσότεροι άνθρωποι μόνο στα όνειρά τους μπορούν να αποκτήσουν γιοτ αλλά ο Kim Jong-un είναι ιδιοκτήτης ενός γιοτ 60 μέτρων το οποίο όπως το περιέγραψε ο φίλος του Dennis Rodman είναι “κάτι μεταξύ φέρι μποτ και γιοτ της Disney”. To εσωτερικό του γιοτ είναι Fendi και το κόστος του υπολογίζεται στα 8 εκ. δολ.

Ακριβα δωρα στη συζυγο
Ο Kim είναι παντρεμένος με την Ri Sol-jun από το 2009 και όλοι γνωρίζουν ότι ξοδεύει τεράστια ποσά για να της αγοράζει δώρα όπως μια τσάντα Christian Dior με την οποία την είδαμε να κυκλοφορεί. Η συγκεκριμένη κοστίζει 1.457 δολ. στα καταστήματα της χώρας, ποσό που ισούται περίπου με το μέσο ετήσιο εισόδημα ενός Βορειοκορεάτη το οποίο είναι στα 1.800 δολ.

Τεραστια συλλογη απο DVD
Παρά το γεγονός ότι είναι παράνομο να εισάγονται ταινίες στη Βόρεια Κορέα, ο Kim διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή με 20.000 ταινίες σε DVD, οι οποίες είναι οι περισσότερες δυτικές. Οι προτιμήσεις του ποικίλουν από αμερικανικές κλασικές ταινίες όπως το Rambo και το Godzilla μέχρι το Friday the 13th.

Ιδιωτικη πολυτελης αιθουσα προβολων
Και ο ηγέτης δεν αρκείται σε μια απλή πολυθρόνα και τηλεόραση για να απολαύσει τη συλλογή του. Διαθέτει τη δική του πολυτελή αίθουσα προβολής 1.000 θέσεων η οποία προφανώς θα του στοίχισε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Πανακριβα ρολογια χειρος
Ο Kim σπανίως εμφανίζεται δημοσίως χωρίς να φορά κάποιο από τα πανάκριβα ρολόγια του. Η εφημερίδα The Telegraph ανέφερε ότι η προσωπική του συλλογή στοιχίζει πάνω από 8,2 εκ. δολ.

Δωρα στους υψηλα ισταμενους
Δεν είναι όμως μόνο η γυναίκα του που παίρνει πανάκριβα δώρα από τον Kim. Προφανώς το να είσαι με το μέρος του ηγέτη είναι ποικιλοτρόπως επικερδές. Ο Kim έδωσε το 2010 στους 160 αξιωματούχους του τα καλύτερα μοντέλα Mercedes-Benz και άλλα πλουσιοπάροχα δώρα που του στοίχισαν 11,7 εκ. δολ.

Πολλα και ακριβα αυτοκινητα
Η Telegraph αναφέρει ότι τα σχολικά βιβλία στη Βόρεια Κορέα γράφουν ότι ο Kim ήταν παιδί θαύμα κι ότι έμαθε να οδηγεί σε ηλικία τριών ετών. Πληροφορία αναντίρρητα ανακριβής βεβαίως, γεγονός που δεν ισχύει όμως για την επόμενη: ο Kim διαθέτει 100 αυτοκίνητα περίπου τα οποία ξεκίνησε να συλλέγει σε πολύ νεαρή ηλικία. Η αγαπημένη του μάρκα είναι η Mercedes-Benz.

Θωρακισμενη Mercedes-Benz
Δεν είναι μυστικό ότι ένα μεγάλο ποσοστό των καταπιεσμένων κατοίκων της χώρας φοβούνται αλλά και μισούν τον Kim. Κι αυτός είναι ο λόγος προφανώς που αισθάνθηκε την ανάγκη να αγοράσει θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις επισκέψεις του εντός της χώρας. Η πολυτελής κατά παραγγελία Benz S600 λέγεται ότι στοιχίζει 1,7 εκ. δολ. λόγω των συστημάτων ασφαλείας που διαθέτει.

Ιδιωτικό αεροσκαφος



Ο Kim πρόσφατα μας παρουσίασε το ανακαινισμένο ιδιωτικό του αεροσκάφος το οποίο ονόμασε Air Force Un – προφανής αναφορά στο προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, το Air Force One. Το ανακαινισμένο αεροπλάνο διαθέτει πλέον κρυστάλλινα τασάκια και δερμάτινους καναπέδες κι είναι φυσικά πολύ πιο σύγχρονο και άνετο από το προηγούμενο εσωτερικό που διάθετε απλώς τα απαραίτητα κι από ότι φαίνεται κόστισε γύρω στο 1,5 εκ. δολ.

Ιδιωτικοι αεροδιαδρομοι
Το ανακαινισμένο αεροσκάφος μάλλον δεν ήταν αρκετό για τον περίφημο ηγέτη. Προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ξόδεψε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να κατασκευάσει ιδιωτικούς αεροδιαδρόμους δίπλα στα διάφορα παλάτια του ώστε να μην αναγκάζεται να μετακινείται για να πάρει το αεροπλάνο.

Ιδιωτικά γήπεδα γκολφ
Ο πατέρας του Kim Jong-un, ο Kim Jong-Il ισχυρίστηκε κάποτε ότι ήταν άσσος στο γκολφ. Ο Kim Jong-Un συνέχισε την παράδοση διατηρώντας πρώτης τάξης ιδιωτικά γήπεδα γκολφ. Το συγκεκριμένο χόμπι δεν είναι κι από τα φθηνά καθώς ένα μέσο γήπεδο του γκολφ στοιχίζει περίπου 3 εκ. δολ. για να κατασκευαστεί και 500.000 δολ. το χρόνο για συντήρηση και έξοδα λειτουργίας.

Καθαρόαιμα άλογα κούρσας
Η αγάπη του Kim για τις ιπποδρομίες είναι γνωστή και για αυτό το λόγο δεν διστάζει να ξοδεύει μια περιουσία για τις εγκατάστασεις εκπαίδευσης και διαμονής των αλόγων κούρσας που έχει. Λέγεται ότι το 20% του προϋπολογισμού του κράτους δαπανάται για τα ιπποφορβεία του και τις λοιπές απαραίτητες εγκαταστάσεις. Ποσό υπέρογκο εάν σκεφτούμε ότι ο τελευταίος προϋπολογισμός του κράτους που ανακοινώθηκε το 2008 ήταν 62 εκ. δολ.

Πανακριβα πιανα

Οι άνθρωποι είθισται να έχουν ένα μόνο πιάνο σπίτι τους. Ο Kim, ο βασιλιάς της υπερβολής, έχει πάνω από τριάντα σύμφωνα με το TIME, τα οποία ενδεχομένως να στοιχίζουν μέχρι και 64.000 δολ. το καθένα.

Αθλητικα γεγονοτα
Ο Kim λατρεύει τα σπορ, είτε είναι μπάσκετ είτε είναι γκολφ. Η αγαπημένη του ομάδα λέγαται ότι είναι οι Harlem Globetrotters, κι έτσι τι πιο φυσικό από το να τους καλέσει στη χώρα του για να παίξουν για χάρη του. Το ποσό που έδωσε δεν έγινε γνωστό αλλά ευτελές αποκλείεται να είναι.

Λουνα Παρκ
Του Kim του αρέσει να αφήνει ελεύθερο το παιδί που κρύβει μέσα του κι έτσι αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το λούνα παρκ της Πιονγιάνγκ και το water park της Munsu. Ωστόσο μόλις τελείωσαν τα έργα στην Πιονγιάνγκ λέγεται ότι ο Kim χαρακτήρισε το πάρκο “αξιολύπητο” και “άθλιο” κατά την επίσκεψή του εκεί παρά τα 100 εκ. δολ. που δαπανήθηκαν για αυτό.

17 παλατια για να εχει να διαλεγει


Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση στην ερώτηση “Πού ζει ο Kim Jong-Un;”. Κι αυτό επειδή έχει 17 παλάτια διασκορπισμένα σε όλη τη χώρα και ένα ιδιωτικό νησί.

Νεος (παλιος) στρατιωτικος εξοπλισμος
Παρόλο που ο Kim αρέσκεται να ξοδεύει ασύστολα σε είδη πολυτελείας για τη διασκέδασή του, όταν πρόκειται για τον εξοπλισμό της Βόρειας Κορέας τα ποσά που δίδονται είναι πολύ μικρότερα από όσα θέλει ο ίδιος να πιστεύει ο κόσμος. Βάσει των στοιχείων του 2008 που δημοσιοποιήθηκαν, ο προϋπολογισμός για την άμυνα ήταν μόλις 8,7 εκ. δολ. ποσό που ωχριά μπροστά στα 600 εκ. που ξοδεύει για τον εαυτό του, την οικογένειά του και εκείνους που θεωρεί δικούς του ανθρώπους.   msn.com
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template