Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΤΟ ΕΨΙΛΟΝ-Τόλμησαν να του στείλουν εξώδικο...

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ο λόγος του η καλύτερα τα κείμενά του τσακίζουν κόκαλα.Ένας καταξιωμένος δημοσιογραφος ένας παγκόσμιος
σκηνοθέτης με καριέρα στο Χόλιγουντ ο άνθρωπος που ' να διδάξε με τις γνώσεις του και την εμπειρία του στην ''νηπιακή'' τότε ιδιωτική τηλεόραση(ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΆΕΙ ΠΟΛΛΑ) στα πρώτα της βήματα την 10ετια του 90 ''ενοχλεί'' με τις απόψεις του πολλούς.Μεταξύ αυτών και το κανάλι ''Ε'' το οποίο του έστειλε εξώδικο διότι τόλμησε (άκουσον -άκουσον ) να σχολιάσει την Ρούλα Κορομηλά...Απολαύστε τον.Βεβαίως και πήραμε την άδεια του να αναδημοσιεύσουμε το κείμενό του απο το facebook και τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνει...ΔΙΑΒΑΣΤΕ

TO "EΨΙΛΟΝ" ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙ
Ελαβα χθες μια θρασυτατη εξωδικο απο το τηλεοπτικο καναλι "Εψιλον" (η Epsilon οπως αναγραφεται.) Ειναι γραμμενη σε απολυταρχικο υφος και με "διατασσει" να ανακαλεσω τα σχολια μου στην αναρτηση περι Ρουλας Κορομηλα. Ακολουθει η απαντηση μου, απο την οποια θα συναγετε ποιόν, ποιότητα και επιχειρηματα του καταγγελοντος. Tα σχολια σας ευπροσδεκτα.
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

" Στην εξωδικο σας, επειδη δεν δινω πενταρα (δικηγορικα εξοδα κλπ.) επιλεγω να απαντησω απο τη σελιδα μου, το ιδιο δηλαδη forum που σας «αναστατωσε.»
Κατ’ αρχην, η διαπιστωση οτι ξεκινατε τη συνεργασια σας με την κ. Κορομηλα πολυ ασχημα και διαμετρικα αντιθετα απο τη δικη της αντιληψη περι κριτικης και σχολιασμου. Εκεινη εχει επι χρονια δεχθει εμμονικες επιθεσεις, στις οποιες ποτε δεν απαντησε με εξωδικους και απειλες. Εσεις επιλεγετε οχι απλως να πραξετε οσα δεν εχουν πραξει τα μεγαλα (η απλως μεγαλυτερα σας) καναλια, αλλα στο κατω-κατω της γραφης [σας] απαιτειτε (με θρασος απολυταρχικο) να «απεχω στο μελλον απο αναφορες με συναφες περιεχομενο.» Απαιτειτε δε να ανακαλεσω και να ζητησω δημοσια συγγνωμη στα εξης σημεια:
(1) Η αναδημοσιευση του σχολιου μου απο την εφημεριδα Espresso (την οποια επισης απειλειτε) εγινε παρανομα, χωρις την αδεια μου και κατα παραβαση του νομου. 
Θα κατανοησετε δε πώς η Espresso θεωρησε απλο να αναδημοσιευσει κειμενο κατοχυρωμενο με πνευματικη ιδιοκτησια, αφου και εσεις καθημερινα, σε διαφορες εκπομπες σας καννιβαλιζετε αλλες εκπομπες, αλλων καναλιων χωρις να εχετε αδεια χρησης τετοιων αποσπασματων. 
Χρησιμοποιειτε κατα κορον φωτογραφιες και βιντεο «δανεικα» απο το Ιντερνετ και παιζετε τραγουδια και μουσικα θεματα σαν «ραχες» εκπομπων σας χωρις να εχετε την αδεια των δημιουργων τους. Επομενως, και η Espresso – μια απ’ τα ιδια.
(2) Θεωρειτε προσβλητικο τον ορισμο «καναλακι» και με διατασσετε να τον ανακαλεσω. Το υποκοριστικο, ομως, δεν αναφερεται παντα σε μεγεθος, αλλα συχνοτατα στην ηλικια (παιδακι, κοριτσακι) και σας ταιριαζει γαντι αφου, αν και «χτισμενο» σε παλαιο οικοδομημα του ΚΚΕ, ειστε μολις τριων ετων καναλι
. 
Ομως, και αν το εκλαμβανατε ως μεγεθους σημαντικο, εισαστε ακομη «καναλακι» μεχρι να αποκτησετε μια απο τις τεσσερις πανελληνιες αδειες, να κανετε αξιολογες παραγωγες περιεχομενου (αντι των εσωτερικων παραγωγων,) να δημιουργησετε ιδιοκτητες τεχνικες εγκαταστασεις και να κατακτησετε τον σεβασμο της αγορας με αυτον τον τροπο. Αλλωστε, καναλακι ηταν και ο Σκαϊ πριν απο χρονια, μεχρι να του καταξιωσει η αγορα (και οχι μονη η φιλοδοξια του) τον τιτλου του «καναλιου.» Αποδειξη του θεωρηματος «δεν εχει σημασια το μεγεθος αλλα το πώς το χρησιμοποιεις» ειναι και το προσφατο παραδειγμα του Mega που απο «Μεγαλο Καναλι» τεινει να γινει «καναλακι.»

(3) Θεωρησατε προσβλητικο τον ορισμο «παιδομαζωμα ολων των ανεργων τεως σταρ» ενω ηταν ακρως κολακευτικος και ακριβης: Ηλικιακα κολακευτικος για τις τεως (και εν μερει, μεριμνη σας, νυν) σταρ που δεν υπαγονται στον ορο «παιδο...» αλλα κολακευτικος και για σας που δωσατε δουλεια σε τοσες ανεργες, πολλες απο τις οποιες ειναι επι δεκαετιες φιλες μου. Οσο για το «...-μαζωμα» δεν υπαρχει αμφιβολια οτι το πραγματοποιησατε ηδη.
(4) Με διατασσετε να ανακαλεσω τη φραση «... ταϊζοντας τους και ποτιζοντας τους με κολλαγονα και υαλουρονικα.» Θα το κανω, με την προϋποθεση να κοινοποιησετε τα συμβολαια των παρουσιαστων/παρουσιαστριων σας η τουλαχιστον υπευθυνη δηλωση τους οτι δεν καταναγκαζονται να διαφημιζουν (καθ’ υπερβαση γνωστων κανονισμων του ΕΣΡ) προϊοντα αυτου του ειδους και οτι ειναι ευτυχεις, ως καλοι επαγγελματιες, που διαφημιζουν αυτα τα προϊοντα.
(5) Με διατασσετε να ανακαλεσω τη φραση «...του δυστυχου Χαρδαβελλα...» και θα το κανω ευχαριστως, αν ο χαλκεντερος αυτος δημοσιογραφος δηλωσει δημοσια οτι ειναι ευτυχης να παρουσιαζει τριωρα εκπομπης εν μεσω ορυμαγδου μπουκαλιων και συσκευασιων προϊοντων.
(6) Με διατασσετε να ανακαλεσω τον ορο B-TV αλλα δεν βλεπω τον λογο, δεδομενου οτι εγω δεν αρνηθηκα ποτε οτι εχω γραψει, παραξει και σκηνοθετησει καπου εικοσι B-Movies.
(7) Με διατασσετε να δηλωσω οτι «ο σταθμος (sic) ΕPSILON θα συνεχισει την επιτυχημενη πορεια του, συναρτηση του σεβασμου προς την ποιοτητα και τον επαγγελματισμο, εδραιωνοντας τη θεση του στη ραδιοτηλεοπτικη αγορα.» Θα το κανω με πολυ προθυμια, μολις εξασφαλισετε την αδεια πανελληνιας μεταδοσης και τις υπολοιπες προϋποθεσεις.
(8) Τελος, θεωρω την εξωδικο σας πληρη ανοησιων και στρεβλων δηλωσεων/απαιτησεων, ελπιζω ομως να μην αποτελει αντεκδικητικη πραξη επειδη απερριψα δυο προσφορες σας για συνεργασια, αλλα ουτε και διαφημιστικο κολπο, ωστε να δειτε πρωτοσελιδα στα περιπτερα. Θελω επισης να θυμαστε πως η ουσιαστικη διαφορα αναμεσα στο «καναλακι,» το «καναλι» και το «μεγαλο καναλι» δεν καθοριζεται απο τις ονειρωξεις του καθενος για το καναλι του, αλλα πρωταρχικα και κυρια, απο τον τροπο που αντιλαμβανεται και εφαρμοζει το αξιωμα του δικαιωματος του αλλου, στην ελευθερια της εκφρασης (freedom of expression) και την αντοχη του ιδιου στην κριτικη. Ακομη και αν αυτη ειναι οξυτατα επικριτικη, πολυ περισσοτερο δε οταν προερχεται απο ανιδιοτελη κριτη, με 50 χρονια δημιουργιας και πειρας στην τηλεοπτικη αγορα -- στην οποια εισαστε νεογνο -- και με τη δημιουργια τουλαχιστον τριων καναλακίων στο ενεργητικο του.

Mαζι με τα παραπανω, η υπομνηση προς ολους (και ιδιως τους copypastακηδες) οτι το κειμενο αυτο αποτελει copyright και απαγορευω ρητα την οποιαδηποτε αναδημοσιευση/αναπαραγωγη του χωρις την προτερη αδεια μου.)
Φιλικα
(υπογραφη)"   ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template