ΧΟΡΕΥΟΥΝ BREXIT ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ- Μαυρη Παρασκευή για την στερλίνα

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

«Βουτιά» 8% στο χρηματιστήριο της Βρετανίας και της Γαλλίας - Πτώση 10% για τον γερμανικό DAX - Με πτώση 7,92 έκλεισε το Τόκιο -
Σε χαμηλό 30 ετών η στερλίνα
Καταρρέουν οι αγορές μετά το ξεκάθαρο πλέον αποτέλεσμα υπερ του Brexit στη Βρετανία. H απειλή του κραχ είναι πλέον ορατή στις παγκόσμιες αγορές, καθώς η μεταβλητότητα οργιάζει και οι επενδυτές προσπαθούν να περισώσουν ότι μπορούν από το χαρτοφυλάκιό τους, καταφεύγοντας στο γεν και τον χρυσό, ο οποίος ενισχύεται σε νέο υψηλό από τον Μάρτιο του 2014.

Η στερλίνα υποχωρεί σε χαμηλό 30 ετών ενώ το ευρώ έχει υποχωρήσει σε ιστορικό χαμηλό. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 8% στις 318 μονάδες.
Το χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρεί κατά 8% στις 5.839 μονάδες, ο DAX καταγράφει πτώση 10% στις 9.440 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 8% στις 4.075 μονάδες, ο ΙΒΕΧ με πτώση 12,58% στις 7.760 μονάδες.

Στις τραπεζικές μετοχές του FTSE 100, η Barclays και η Lloyds υποχωρούν 30%, η RBS με «βουτιά» 34% και η HSBC με πτώση 5%.

Η Deutsche bank υποχωρεί πάνω από 17%.

Οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν σε χαμηλό πέντε ετών.

Το βρετανικό δημοψήφισμα κυριαρχεί στις αγορές και το επενδυτικό κλίμα από τις αρχές Ιουνίου. Η επενδυτική «όρεξη» είχε επιστρέψει στις αγορές καθώς οι στοιχηματικές προέβλεπαν την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.. Ωστόσο, η νίκη του Brexit «ανοίγει την κερκόπορτα» για την αποχώρηση κι άλλων χωρών από την Ε.Ε.. Οι αξιωματούχοι διαφόρων χωρών έχουν εκφράσει το ενδεχόμενο να παρέμβουν στις αγορές καθώς η αντίδραση στα χρηματιστήρια θυμίζει έντονα το κραχ του 2008.

Ο υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας εσπευσμένα δίνει συνέντευξη τύπου υπό τον παγκόσμιο πανικό του Brexit. Αν και αρνήθηκε να σχολιάσει αν θα παρέμβει το G7, ο ίδιος δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση κι ότι η Ιαπωνία θα παρέμβει αν χρειαστεί. Επιπλέον, τόνισε ότι υπάρχει η λύση των Swaps συναλλάγματος για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για τον αντίκτυπο του Brexit στις αγορές.


Ολοταχώς για τη μεγαλύτερη πτώση της ιστορίας της η στερλίνα

Η επικράτηση του Brexit οδηγεί τη στερλίνα σε πτώση που ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη που έχει υποστεί ποτέ στις διεθνείς αγορές.

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρούσε έως και 9% σε χαμηλό τριακονταετίας, κάτω από το 1,35 δολάριο το πρωί της Παρασκευής υφιστάμενο μια βουτιά μεγαλύτερη και από εκείνη της λεγόμενης Μαύρης Τετάρτης του 1992, όταν ο Τζορτζ Σόρος διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην δραματική πτώση της λίρας και τον αποκλεισμό τους από τον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών, που προηγήθηκε του ευρώ.

Η υποχώρηση της στερλίνας επιταχύνθηκε μετά το αποτέλεσμα στο Νιουκάσλ, όπου η εκστρατεία υπέρ της παραμονής κέρδισε με μικρή διαφορά, αλλά και του Σάντερλαντ που ψήφισε έξοδο.

Με βάση σοβαρές ενδείξεις αναμένεται η παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας ώστε να προστατέψει την στερλίνα από την κατάρρευση. Πολύ πιθανή και η παρέμβαση της ΕΚΤ ώστε να αποτρέψουν ένα γενικευμένο κραχ.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template