ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ -Eλα να συναντηθούμε μια νύχτα στη Φολέγανδρο κάτω από τα αστέρια...

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν θα πίστευε στ΄αυτιά του με αυτά που επρόκειτο να ακούσει. Το Σάββατο στην Βαρσοβία και στο
περιθώριο της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά, η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Βικτόρια Νούλαντ κοίταξε τον Ελληνα υπ. Αμυνας και του είπε:

-Θέλω να συναντηθούμε…

Εννοώντας προφανώς κάποιο ραντεβού για επίσημη συνάντηση των δύο αξιωματούχων.

Ο Καμμένος άρχισε λοιπόν να της κλείνει το ραντεβού
-Κι εγώ θέλω να συναντηθούμε. Θα σου πρότεινα λοιπόν να συναντηθούμε μια νύχτα στην Φολέγανδρο κάτω από τα αστέρια με το φεγγάρι να καθρεφτίζεται στην θάλασσα και το απαλό αεράκι να κουβαλάει μυρωδιές από τις μπουκαμβίλιες, τις λεμονιές και από τους φούρνους που ψήνουν το εξαιρετικό ψωμί…

Ο Μπαράκ Ομπάμα άκουγε τον Πάνο Καμμένο στην αρχή με γουρλωμένα μάτια, στην συνέχεια όμως άρχισε να χαμογελάει…

-Τι είναι η Φολέγανδρος;

ρώτησε τον υπουργό Αμυνας

Και ο Καμμένος άρχισε να περιγράφει το μικρό αυτό νησί των Κυκλάδων με τους 650 κατοίκους.

Ο Καμμένος μάλιστα, ο οποίος φορούσε τις ίδιες κάλτσες με τον Μπαράκ Ομπάμα (ο δικός μας τίς είχε αγοράσει στο Κολοράντο), και τον πλανητάρχη όταν βγει στην “σύνταξη” για μια ξενάγηση στα πανέμορφα ελληνικά νησιά.

Η Βικτόρια Νούλαντ τώρα είναι κόρη του καθηγητή Σέργουϊν Νούλαντ που δίδασκε βιοηθική και ιατρική στο Πανεπιστήμιο Yale και του οποίου οι Εβραίοι γονείς είχαν το όνομα Μεγίρ και Βίτσε Νούντελμαν.

Η Νούλαντ που είχε την υποστήριξη της Λυν Τσένυ υπήρξε σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας του πρώην Αντιπροέδρου Ντικ Τσένυ (2003-2005) και μετά εργάστηκε «για τη δημοκρατία και την ασφάλεια στο Ιράκ, Αφγανιστάν, Ουκρανία, Λίβανο και ευρύτερη Μ. Ανατολή».

Ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ (2000-2003) και αμέσως μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, η Βικτόρια Νούλαντ εισήγαγε την παράγραφο «επίθεση εναντίον ενός συμμάχου είναι επίθεση εναντίον όλων» στο άρθρο 5 του καταστατικού ΝΑΤΟ.

Επίσης εργάστηκε για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με 7 νέα μέλη, για το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας, την ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων «εκτός περιοχής» στο Αφγανιστάν και για την άμυνα της Τουρκίας κατά την εισβολή εναντίον του Ιράκ.

Παλαιότερα η Βικτόρια Νούλαντ είχε ασχοληθεί στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ με υποθέσεις Σοβ. Ένωσης και ιδίως για τις σχέσεις της Ρωσίας με τις περιοχές του Καυκάσου. Είχε συμβουλευτικό ρόλο στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ΗΠΑ, πέρασε από την πρεσβεία ΗΠΑ στη Μόσχα επί προεδρίας Γέλτσιν και από τις πρεσβείες ΗΠΑ σε Μογγολία και Κίνα.

Η Βικτόρια Νούλαντ σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Brown, έχει δύο παιδιά την Έλενα και τον Ντέϊβιντ και ζει στις Βρυξέλλες με τον σύζυγο της Ρόμπερτ Κάγκαν.

Ο Ρόμπερτ Κάγκαν είναι γιος του διάσημου ιστορικού (έχει γράψει πολλά βιβλία για την αρχαία Ελλάδα) Ντόναλντ Κάγκαν, που είναι Εβραίος και κατάγεται από τη Λιθουανία.

Γεννήθηκε στην Αθήνα (!) το 1958
και είναι επικεφαλής της Οργάνωσης German Marshall Fund (GMF) που επιδιώκει την καλύτερη συνεργασία και τη σύμπνοια μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template