Η Essilor εξαγοράζει τη Luxottica έναντι 23 δισ. ευρώ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Η γαλλική εταιρεία κατασκευής φακών οράσεως Essilor International συμφώνησε να εξαγοράσει τον ιταλικό Όμιλο Luxottica, δημιουργό της
διάσημης σειράς γυαλιών ηλίου Ray-Ban, έναντι τιμήματος 22,8 δισ. ευρώ. Η κίνηση αυτή θα οδηγήσει στη δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής και λιανική πώλησης γυαλιών οράσεως.

Οι επενδυτές της Luxottica θα λάβουν 0,461 μετοχής για κάθε μια μετοχή που έχουν στην κατοχή τους, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Η προσφορά αντιστοιχεί σε 47,07 ευρώ ανά μετοχή (σύμφωνα με την τιμή της περασμένης Παρασκευής), ήτοι 5% χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος της Luxottica στα 49,56 ευρώ.
Ο 81 ετών ιδρυτής και βασικός μέτοχος της Luxottica, Leonardo Del Vecchio, ενέκρινε τη συμφωνία και θα αναλάβει ως εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας, που θα ονομάζεται πλέον EssilorLuxottica, με ετήσια έσοδα που θα υπερβαίνουν τα 15 δισ. ευρώ.

Ο Del Vecchio θα είναι και ο μοναδικός βασικός μέτοχος με τη μητρική του εταιρεία Delfin να κατέχει ποσοστό από 31 έως και 38%.

Το παραπάνω deal δημιουργεί έναν γίγαντα με αγοραία αξία που ανταγωνίζεται τη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία του κλάδου, Hermes International. Οι εταιρείες ανέφεραν ότι αναμένουν έσοδα και κόστη συνεργιών ύψους 400- 600 εκατ. ευρώ σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Ο πρόεδρος και CEO της Essilor, Hubert Sagnieres, θα αναλάβει εκτελεστικός αντιπρόεδρος και αναπληρωτής δ/νων σύμβουλος με ίσες εξουσίες.



Η Delfin του Del Vecchio συμφώνησε να συνεισφέρει το μερίδιο 62% της Luxottica που έχει στην κατοχή της, στην Essilor ως αντάλλαγμα για μετοχές στον νέο όμιλο που θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Παρισιού.

Η Luxottica με έδρα το Μιλάνο, φτιάχνει επίσης σκελετούς για πολυτελή brands, όπως Armani, Chanel και Prada.
Εχει αγοραία αξία περί τα 24 δισ. ευρώ έναντι 22 δισ. ευρώ για την Essilor. Παράλληλα, η Luxottica αναπτύσσει την παραγωγή γυαλιών που λειτουργούν με φωνητικές εντολές για να χρησιμοποιούνται από ποδηλάτες και δρομείς.
Σημειώνεται ότι η ζήτηση για γυαλιά αυξάνεται στις αναδυόμενες αγορές με τους δυνητικούς καταναλωτές να ξεπερνούν τα 2,3 δισ. ανθρώπους σε Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική.             newmoney.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template