ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΣΤΟΧΙΑΣ-Επικράτησε Ο Άρης της Κύμης στην παράταση

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Οι «κίτρινοι» έφτασαν να προηγηθούν έως και με διαφορά 13 πόντων, αλλά η Κύμη δεν εγκατέλειψε ποτέ το παιχνίδι. Τελικώς χρειάστηκε το έξτρα
πεντάλεπτο όπου η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη επιστράτευσε την ικανότητά της στην άμυνα.

Η απελπιστική αστοχία των δύο ομάδων και η κυριαρχία του Άρη κάτω από τα καλάθια ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες είχαν 6/30 τρίποντα στο πρώτο μέρος, ενώ το ποσοστό αποτελεσματικότητάς τους και στα σουτ δύο πόντων περιορίστηκε περίπου στο 30%.

Βέβαια, αυτό δεν εμπόδισε την Κύμη να ελέγξει το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν δηλαδή είχε το μακρινό σουτ. Για τον Άρη, τα πλάνα άλλαξαν από τη στιγμή που ο Ουίλ Κάμινγκς συμπλήρωσε πολύ νωρίς δύο φάουλ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 9-4 έπειτα από τέσσερα λεπτά αγώνα και μετά την επιστροφή του Άρη (13-13, 07:30), αντέδρασαν με 7-0 σερί έως το τέλος της πρώτης περιόδου (20-13).

Ο Άρης επένδυσε σε δύο πράγματα. Στην άμυνά του – όπου απομόνωσε τον Καντί από την υπόλοιπη ομάδα της Κύμης – και στα επιθετικά ριμπάουντ. Αυτά τα δύο στοιχεία τον οδήγησαν σ' ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ (4-20) το οποίο του έδωσαν και το προβάδισμα με 24-33.
Μάλιστα οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να είχαν ξεφύγει με διαφορά 13 πόντων στο τέλος του ημιχρόνου αλλά τρεις διαδοχικές άστοχες βολές την περιόρισαν στους δέκα (25-35). Η δε Κύμη είδε τον Όρτον να συμπληρώσει τέσσερα φάουλ στο τέλος του ημιχρόνου.

Ένα έμμεσο τρίποντο του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς ανέβασε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (25-38), αλλά εκεί ο Τσούπκοβιτς πήρε το όπλο του. Τα διαδοχικά τρίποντα του Σέρβου άλλαξαν τις ισορροπίες του αγώνα και η Κύμη με 11-0 σερί μείωσε σε 36-38 (23'). Εκεί ο Άρης επιστράτευσε αυτό που... δεν είχε για 23 λεπτά. Ζάρας και Τσαϊρέλης του έδωσαν τέσσερα εύστοχα τρίποντα κι έτσι η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (50-57, 30').

Ο Άρης άρχισε το τέταρτο δεκάλεπτο με σκοπό να «τελειώσει» το παιχνίδι. Προηγήθηκε με 52-64 (32'), αλλά ο Δημήτρης Σταμάτης έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης και η Κύμη απάντησε με ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ (14-3) και μείωσε σε 66-67 (36').
Δύο εύστοχες βολές του Βασίλη Ξανθόπουλου έδωσαν ανάσα στον Άρη, αλλά ένα τρίποντο του Πάλμπλαντ κι ένα καλάθι του Σταμάτη έδωσαν το προβάδισμα στην Κύμη (71-69). Ο Κάμινγκς με δύο ελεύθερες βολές ισοφάρισε (71-71) για να ακολουθήσουν, ένα λάθος του Κάντι και διαδοχικές χαμένες ευκαιρίες του Άρη να κερδίσει το ματς στην κανονική διάρκεια με συνέπεια να οδηγηθεί στην παράταση.

Οι δύο ομάδες βρήκαν λύσεις μόνο από τη γραμμή των βολών (74-74) στα πρώτα δύο λεπτά της παράτασης. Με ένα σερί 0-6 ο Άρης απέκτησε μαξιλαράκι έξι πόντων (74-80), 90 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Εκεί η Κύμη πόνταρε στην αστοχία του Καββαδά, Τσαϊρέλη από τη γραμμή των βολών και μείωσε σε 77-80, 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ένα άστοχο σουτ τριών πόντων του Σταμάτη, ένα λάθος του Ξανθόπουλου και δύο άστοχες βολές του Τουντζιαράκη έγραψαν τον επίλογο του αγώνα.   dealnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template