Τα ρεκόρ τηλεθέασης όλων των εποχών στην Ελλάδα!

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Με αφορμή τα εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης που πετυχαίνει το Survivor για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ευκαιρία να θυμηθούμε πότε τα μηχανάκια καταμέτρησης τηλεθεατών πήραν φωτιά!

Να διευκρινήσουμε ωστόσο, πως τα νούμερα τηλεθέασης υπολογίζονται βάσει δύο τηλεβαρόμετρων: την Τηλεθέαση Μέσου Λεπτού (ΤΜΛ) και το Μερίδιο Τηλεθέασης (ΜΡΔ).

Ως ΤΜΛ εννοούμε το ποσοστό επί του πληθυσμού που παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα κατά μέσο όρο σε κάθε λεπτό της διάρκειάς του. 
Ενώ ως ΜΡΔ τηλεθέασης εννοούμε το ποσοστό όσων παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα επί εκείνων που έβλεπαν τηλεόραση για κάθε λεπτό της διάρκειάς του. 

Έτοιμοι λοιπόν να καταγράψουμε το top -10 των υψηλότερων τηλεθεάσεων όλων των εποχών εν Ελλάδι! Ας ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση: 

Στη δέκατη θέση βρίσκουμε τον Λάκη Λαζόπουλο με το Τσαντίρι του το οποίο σημείωσε 33.2 στην ΤΜΛ και 62% στο ΜΡΔ τηλεθέασης το 2008 για το κανάλι του Alpha.  

Την ένατη θέση καπάρωσε η "Επίσημη Αγαπημένη" στον τελικό του Eurobasket το 2005 με την Γερμανία, όπου στην τέταρτη περίοδο... έριξε τρίποντο στην τηλεθέαση και ακούμπησε το 33,5% στην ΤΜΛ και το 69% στο ΜΡΔ τηλεθέασης. Ήταν η χρονιά που κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο στο Βελιγράδι. 

Στην όγδοη θέση τη σκυτάλη παίρνει η Εθνική ποδοσφαίρου στον αγώνα με την Αλβανία το 2006 και τηλεθέαση στο β' ημίχρονο με 34,1% στην ΤΜΛ και 67,5% στο ΜΡΔ τηλεθέασης. Για την ιστορία κερδίσαμε 2-0 στο Καραϊσκάκη με γκολ των Χαριστέα και Καραγκούνη. 

Ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision κυριαρχεί από τη θέση 7 έως και 3! 

Στην έβδομη θέση ξεκινάει ο... μονόλογος της Eurovision και ο Σάκης Ρουβάς το 2004 φέρνει την πρωτιά στη Δημόσια Τηλεόραση με 34,2% στην ΤΜΛ και 75.5% ΜΡΔ τηλεθέασης. Στο μουσικό διαγωνισμό όμως, δεν είχε ανάλογη τύχη, γι' αυτό και είδε το "Shake It" να έρχεται 16ο. 

Στην έκτη θέση δεν αλλάζει κάτι και η Eurovision του 2008 κάνει την εμφάνισή της στη λίστα με τις 10 καλύτερες τηλεθεάσεις και την Καλομοίρα να τραγουδάει τον "Μυστικό της Συνδυασμό" που έφερε 34.5% στην ΤΜΛ και το 78,8% στο ΜΡΔ τηλεθέασης. Το "My Secret Combination" κατέκτησε την 3η θέση.

Φτάσαμε κιόλας στην 5άδα την οποία και ανοίγει... ποια άλλη; Η Eurovision! 

Και πιο συγκεκριμένα η Eurovision του 2005 που κέρδισε το "Number One" της Παπαρίζου και μας έκανε περήφανους. Η ΝΕΤ δεν έμεινε ούτε αυτή παραπονεμένη, αφού είδε τα νούμερά της να εκτινάσσονται στο 34, 6% στην ΤΜΛ και το αστρονομικό 82,3% στο ΜΡΔ τηλεθέασης. 

Στην τέταρτη θέση ο μουσικός διαγωνισμός συνεχίζει στο ίδιο τέμπο και η Eurovision 2006 πιάνει 35,2% στην ΤΜΛ και 82,6% στο ΜΡΔ. Άσχημα μαντάτα για την Άννα Βίσση, κόλλησε στην 16η θέση και το "Everything" δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των φαν της. 

Στη θέση τρία συναντάμε την τελευταία Eurovision στο top 10 των τηλεμετρήσεων και είναι εκείνη του 2009 με τον Σάκη Ρουβά να τραγουδάει "This Is Our Night" και να έρχεται 8ος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του διαγωνισμού. Η ΝΕΤ μέτρησε 35,9% στην ΤΜΛ και 78,9% στο ΜΡΔ τηλεθέασης.

Τη δεύτερη θέση κατακτά η ακριβότερη ελληνική σειρά που έγινε ποτέ και δεν είναι άλλη από το ΝΗΣΙ. Εκείνο το βράδυ, που ένα από τα λίγα επεισόδια της σειράς χτύπησε 36,2% στην ΤΜΛ και 62% στο ΜΡΔ τηλεθέασης, οι αντίπαλοι του Mega πρέπει να τράβηξαν πολύ κουπί... 

Και νικητής της λίστας είναι εκείνες οι θρυλικές στιγμές που ζήσαμε το 2004 όταν η Εθνική πήρε το Ευρωπαϊκό και βγήκαμε όλοι στους δρόμους να πανηγυρίζουμε σαν μικρά παιδιά. Στον τελικό με την Πορτογαλία (τότε που ο Ronaldo έκλαιγε απαρηγόρητος) οι Έλληνες στήθηκαν με κομμένη την ανάσα μπροστά στους δέκτες τους, κάτι το οποίο αποτύπωσαν και τα μηχανάκια τηλεθέασης με 36,4% των Ελλήνων να βλέπει τον αγώνα και το 84% να είναι συντονισμένο στο "πειρατικό". 




Αυτό το 16% που το απόγευμα της 4ης Ιουλίου 2004 δεν έβλεπε την Εθνική στον τελικό, να συναντηθεί μια μέρα και να πάει για καφέ. Σίγουρα θα τους ενώνουν πολλά κοινά...









Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template