Ελλάς το μεγαλείο σου . Χαίρε ω χαίρε λευτεριά !!!

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ένα πολύ ωραίο κείμενο απο τον πρώην αντιπρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Ζώη Κολιό ''σπάει κόκαλα'' και λέει δυστυχώς αλήθειες...Μεγάλες αλήθειες...
Τον Ζώη Κολιό τον γνωρίζουμε απο τις πολλές τηλεοπτικές παρεμβάσεις σε όλα σχεδόν κανάλια  που με προτάσεις παρεμβάσεις προσπαθεί να δώσει τα "φώτα του "στον εκάστοτε οικονομικό ''σοφό'' του Υπουργείου Οικονομικών..αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.....

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ....

Επί 8 συναπτά έτη γράφουμε καθημερινά και σχολιάζουμε τις αλλοπρόσαλλες καταστάσεις και τις απαράδεκτες συνθήκες , κάτω από τις οποίες δραστηριοποιούμαστε «ως επιχειρηματίες» κάθε μορφής , στη Χώρα , που φέρει το όνομα Ελλάς , ή τέλος πάντων , ότι απόμεινε από εκείνη την Ελλάδα που ξέραμε .
Έχουν δε γραφεί τόσα πολλά , που πλέον , ότι και να γράψει κανείς , δεν αποτελούν «νέο» αλλά απλώς μια αντιγραφή σε «κάτι» που «κάποιος» , «κάποια» στιγμή είπε !!!
Τα έχουν πει λοιπόν όλοι , όλα , για τη σημερινή κατάσταση στη «Χαμένη σχεδόν πατρίδα μας» . Έχουν γίνει τα πάντα γνωστά με όλες τις λεπτομέρειες .

Πρώτα κατά γενική ομολογία , έφταιγαν οι εκάστοτε δωσίλογες Κυβερνήσεις

Ποτέ δεν είχαν σχέδιο ανάπτυξης , αλλά πάντα έβρισκαν την εύκολη λύση στον άκρατο και συνεχή δανεισμό . Έτσι , μια Χώρα που δεν παρήγαγε τίποτε , που δεν μεριμνούσε για ανάπτυξη , απλώς δανειζόταν και έφτασε το συνολικό της χρέος , σε επίπεδα που δεν ήταν πλέον διαχειρίσιμο και έσκασε !! Γνωστό και χιλιοειπωμένο από όλους πλέον.
Μετά κατά γενική ομολογία , έφταιγαν οι εκάστοτε Κυβερνώντες, οι Πολιτικοί δηλαδή , που πρώτο και μοναδικό στόχο , είχαν τον δικό τους προσωπικό πλουτισμό και όχι την ευημερία της Χώρας . Έφαγαν , έφαγαν και ήπιαν , τόσα που έχουν για 25 γενιές να θρέψουν . ‘Έφαγαν μέσα από Υπουργεία , Γ Γραμματίες , ΔΕΚΟ , Περιφέρειες , Νομαρχίες , Δήμους , έφαγαν από παντού !!!! Γνωστό και αυτό και διαπιστωμένο μάλιστα .
Μετά φταίνε οι πολίτες , οι οποίοι συμμετείχαν σε όλο αυτό το ξέφρενο οικονομικό «πάρτυ» , που έπαιζαν άπαντες, εν γνώσει τους , που έτρωγαν από το μέλλον των παιδιών τους . Που δεν ήξεραν πότε τελειώνουν τα πάρτυ , οι γιορτές και τα ξέφρενα πανηγύρια !!! Γνωστό και αυτό ,το λένε σήμερα και οι «άλλοι» που καραδοκούσαν τότε και δεν τους είχαμε πάρει χαμπάρι !!!
Ευθύνη ακόμη , φέρουν και οι Δανειστές της Χώρας . Αυτοί που έδιναν ασύστολα χρήματα , και ξανάδιναν και πάλι δώσε και ποτέ δεν μερίμνησαν να κάνουν τον πιο απλό έλεγχο , για την αξιοποίηση ή όχι των χρημάτων του λαού τους !!!Γνωστό και αυτό .
Ευθύνη επίσης φέρουν και οι Τράπεζες , που χωρίς εγγυήσεις , δάνειζαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους , όσα χρήματα και αν ζητούσε κάποιος !!Αλόγιστα , χωρίς πρόγραμμα επιστροφής των κεφαλαίων και με τη σιγουριά της «ανά κεφαλαιοποίησης» , εις βάρος του Ελληνικού λαού , που στο τέλος , άμεσα ή έμμεσα , πληρώνει τη νύφη !!!! Γνωστό και αυτό .

25η Μαρτίου 2017 . Ημέρα Εθνικής και θρησκευτικής εορτής . Ημέρα κατάνυξης και υπερηφάνειας !!!

Όλη η Ελλάδα , γιορτάζει !! Από τη Μελβούρνη της μακρινής Αυστραλίας , στο Τορόντο του Καναδά , στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ , στο Μόναχο της Γερμανίας , στη Ρώμη της Ιταλίας και σε κάθε γωνιά που ζουν Έλληνες , γιορτάζουν τη μεγάλη ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας !!!
Παλιγγενεσία !!! Φιλοσοφικός όρος , που δηλώνει ότι τα γεγονότα διαδέχονται το ένα του άλλου με την ίδια σειρά και τάξη , της γέννησης – θανάτου και πάλι(ν) γέννησης κλπ κλπ . Ανήκει στην αρχαία ¨στωική φιλοσοφία¨ από την οποία και προέρχεται και στην περίπτωση της Ελλάδας μας , η αναφορά γίνεται για την ¨γέννηση¨ του Κράτους που ανασυγκροτήθηκε μετά τα 400 χρόνια σκλαβιάς …..
Όλοι, σχεδόν, οι Έλληνες , είναι υπερήφανοι για αυτή τη μέρα της απόφασης της απελευθέρωσης της Πατρίδας μας . Το ίδιο είμαι και εγώ , έχοντας όμως , χρόνια τώρα και έναν προβληματισμό , που με βασανίζει .
¨Γιατί αργήσαμε τόσα πολλά χρόνια , να το καταλάβουμε, ότι έπρεπε να πετάξουμε το ζυγό από πάνω μας ;;¨
Η ιστορία κάθε λαού , τον συνοδεύει και τον διδάσκει και τον κατευθύνει στο μέλλον . Του δικού μας λαού η ιστορία , πριν την ένδοξη επανάσταση , που ένας λαός ¨φωτεινός και υπερήφανος ¨επί τετρακόσια χρόνια , ενεργούσε με «φοβέρα» στα ¨κρυφά σχολειά¨ και δεν είχε το κουράγιο της επανάστασης , τι ακριβώς μας διδάσκει . Και άντε , έγινε αυτή η ¨λαμπρή και ένδοξη επανάσταση¨!! Ελευθερώθηκε ο λαός τούτος ή απλώς άλλαξε μορφή σκλαβιάς και δυνάστη ;;; Μήπως η σκλαβιά μεταμορφώθηκε σε οικονομική υποδούλωση , από τότε ;;; Μήπως ο λαός τελικά αυτός «δεν επιθυμεί να είναι ελεύθερος» ;; Και όταν λέω «λαός» , δεν αναφέρομαι απλώς στους πολίτες και τα θέλω τους , αναφέρομαι όμως στις πολιτικές επιλογές τους.
Αναρωτηθήκατε ποτέ , αν υπήρξε χρονικό διάστημα στη νεότερη Ελληνική ιστορία , που να ήμασταν «πραγματικά ελεύθεροι» ;; 

Από την ημέρα της Ένδοξης και τιμημένης Ελληνικής Επανάστασης του 1821 , λίγο μετά τις 25ης εκείνου του Μάρτη , μήπως οι «ασκούντες Πολιτική εξουσία» στην Ελλάδα , υπέγραψαν την «Πράξη υποταγής και Υποτέλειας στους Ξένους λαούς» , η οποία από τότε , δεν έληξε ποτέ !!!! 

«…Το Ελληνικόν ΄Εθνος, δυνάμει της παρούσης πράξεως, θέτει εκουσίως την ιεράν παρακαταθήκην της αυτού Ελευθερίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας και πολιτικής αυτού υπάρξεως υπό την μοναδικήν υπεράσπισιν της Μεγάλη Βρεττανίας…» !!!!
Πολλοί υπερασπίστηκαν την θέση των αρμοδίων κυβερνώντων εκείνη της εποχής , ότι η Ελλάδα κινδύνευε να ξαναυποδουλωθεί από τον Ιμπραήμ και έπρεπε να σωθεί και να μπει υπό την στέγη μια ξένης δυνάμεως . Μάλιστα . Εγώ πάντως , δεν μπόρεσα να καταλάβω ποτέ ορισμένες έννοιες , στην demiέκδοσή τους . 

Ας πούμε , υπάρχει όρος «ολίγον έγκυος» ,δηλαδή εγκυμοσύνη αλλά όχι έγκυος , αυτό θα πει ;; Ελευθερία και απελευθέρωση , σημαίνει ελευθερώνομαι για να υποταχθώ σε άλλον ;;
Εκείνη τη δίκη του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα , «εις θάνατον» , για εσχάτη Προδοσία , σας ..θυμίζει τίποτε ; 
Αθανάσιος Πολυζωίδης και Τσερτσέτης , σας λένε κάτι ; Ο Επίτροπος Μάσον ; Τι του λέει ο Πολυζωίδης ; «Μήπως θέλετε να σφάξετε εμάς για να κατοικήσετε εσείς;» και συνεχίζει .. «...έχετε ανάγκη από σκυμμένα κεφάλια»... 

Τι ωραία «Ελευθερία» αποκτήσαμε από τότε !!!! Όμοια με τη σημερινή !!! Μα ακριβώς όμως ίδια !!! Σκυμμένα κεφάλια !!
Αν είναι έτσι , λοιπόν, να ξεπουλήσουμε τα πάντα , να καταλύσουμε κάθε έννοια δικαίου , να προδώσουμε Πατρίδα , Θρησκεία και κάθε αξία Ελληνική , τότε υπάρχει λύση και για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας μας .
Σας τη γράφω σήμερα και λύνω όλα τα προβλήματα της Χώρας , μέσα σε πέντε λεπτά .
Αύριο το πρωί ,φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και προσαρτόμαστε στην αγαπημένη γείτονα Χώρα , Αλβανία!! Και να γίνουμε «Κάτω Αλβανία» !!!! Και για να είμαστε ακόμη πιο Εθνικά υπερήφανοι , να γίνουμε «Ελληνική κάτω Αλβανία» !!! Βαρύ ακούγεται !! Λέτε να γίνουμε «Ελληνική κάτω Δημοκρατία των Σκοπίων»;; ή «Ελληνική Μακεδονική κάτω Δημοκρατία των Σκοπίων» και με τίτλο «ΕΜΔΣ» ;; Δεν στοιχίζει τίποτε , δυο σύνορα ανοίγουμε και ...να το μεγάλο Κράτος που ονειρεύεστε !!
Το θέμα βέβαια , ότι με ορισμένα θέματα , ούτε πλάκα δεν πρέπει να κάνεις , γιατί υπάρχουν και άνθρωποι σε αυτή τη Χώρα , που τα πιστεύουν και..τα κάνουν και πράξη μάλιστα . Γι αυτό ας επανέλθουμε πάλι στα σοβαρά .
Θα ήταν χρήσιμο εδώ λοιπόν , να δούμε λίγο , το πόσο ελεύθεροι είμαστε σήμερα στη Χώρα που ζούμε , στην Ελλάδα μας . Ας δούμε πρώτα τι είναι η Ελευθερία !!!!By Βικπαιδεία !!!
Ατομική
Η ατομική ελευθερία είναι η δυνατότητα κάποιου να είναι κτήμα του εαυτού του και όχι δούλος ή ιδιοκτησία κάποιου. Εδραίωση της ατομικής ελευθερίας έγινε στην Ευρώπη με το κίνημα του Διαφωτισμού με το πέρας της φεουδαρχίας.
Κοινωνική
Κοινωνική ελευθερία για κάποιον είναι να μπορεί, πέραν του εαυτού του, να δρα κοινωνικά χωρίς να περιορίζεται σε εξαναγκασμούς. Η κοινωνική ελευθερία διασφαλίζεται από τις ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλα τα μέλη της κοινωνίας και περιλαμβάνει την ελευθερία της έκφρασης, της εργασίας, την ανεξιθρησκεία κλπ. Κινδυνεύει από τα κοινωνικά στερεότυπα και τις διακρίσεις.[1]

Πολιτική
Πολιτική ελευθερία είναι να μπορεί ο καθένας να συμμετέχει στο πολιτικό γίγνεσθαι θεσμικά με προτάσεις, επιχειρηματολογία στον διάλογο, ψήφο και έλεγχο των εφαρμοστών της πολιτικής. Περιορισμένη πολιτική ελευθερία παρέχει η αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Παράδειγμα πολιτικής ελευθερίας έχουμε στην περίπτωση των πολιτών της Αθηναϊκής δημοκρατίας.

Πνευματική ελευθερία
Πνευματική ελευθερία είναι το να μην εξαρτάται η σκέψη και ο λόγος από τη βαρύτητα των προλήψεων, των προκαταλήψεων, των αυθεντιών κλπ. Η πνευματική ελευθερία περικόπτεται από την προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση, τα επιβαλλόμενα πρότυπα, τα δόγματα, περιορίζεται από την κατευθυνόμενη πληροφόρηση, τα προβαλλόμενα πρότυπα, τις προλήψεις, τις προκαταλήψεις, τις αυθεντίες, υποστέλλεται από την ημιμάθεια, την άγνοια κλπ.

Ψυχολογική ελευθερία
Ψυχολογική ελευθερία έχουμε όταν ελαχιστοποιείται μέσα μας η επίδραση από τους φόβους μας, τις ανασφάλειες, τα άγχη μας κλπ.

Ηθική ελευθερία
Η ισορροπία στην πάλη μεταξύ των ενστίκτων, των παρορμήσεων και της υποταγής τους χάριν ανώτερων ιδεών και αξιών καθορίζει το επίπεδο της ηθικής ελευθερίας. Η ηθική ελευθερία έχει δύο δρόμους: την απελευθέρωση από πάθη και αδυναμίες ή την απελευθέρωση από συμπλέγματα και δεσμά της ηθικής.

Χρειάζεται να τα αναλύσω τα παραπάνω ; Νομίζω πως όχι . Γιατί αν το αναλύσω , ας πούμε για παράδειγμα στην «ατομική ελευθερία» , πως είμαστε σήμερα ελεύθεροι , αφού όλοι μας ανήκουμε σε κάποια :
α)Κομματική οργάνωση β)δέσμιοι μιας τράπεζας γ)υπό παρακολούθηση από το Κράτος ε)Δέσμιοι των υποχρεώσεών μας . Αν πάμε στην «κοινωνική ελευθερία» , να μιλήσω για τις ΙΣΕΣ ευκαιρίες για όλους , θα γελάνε μέχρι την Μελβούρνη. Τώρα για την «Πολιτική ελευθερία» , θα γίνω γραφικός .Τις υπόλοιπες «ελευθερίες» ας μην τις σχολιάσω για την Ελλάδα του 2017 !!! Τζάμπα κόπος .
Άρα , καλοί μου άνθρωποι , για «ποια ακριβώς ελευθερία» μιλάμε ; Ζητάμε και τάχα αγωνιζόμαστε , και δεν κατέχουμε την «έννοια της Ελευθερίας» !!!! Και δεν την θέλουμε μάλλον , γιατί η «Ελευθερία» είναι έννοια που θέλει «μεγάλη θυσία» και δεν είμαστε έτοιμοι να το δεχθούμε !!!
Τελικά , αυτό που η Βικπαιδεία δεν αναφέρει ως έννοια , είναι η «Κρατική Ελευθερία» . Γιατί άραγε ; Μήπως δεν υφίσταται ως έννοια καθόλου ; Και η επανάσταση του 1821 στις 25 Μαρτίου , που οι Έλληνες αγωνιζόταν και έλεγαν «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ» για τι πράγμα αγωνιζόταν άραγε ;;;
Γιατί μαθαίνουμε λάθος πράγματα , γιατί να διδάσκουμε τα παιδιά μας έννοιες που δεν τις ξέρουμε και δεν τις πιστεύουμε . γιατί αυτά τα μεγάλα Eθνικοπατριωτικά λόγια και η έπαρση , για κάτι που ποτέ δεν το αποκτήσαμε και ποτέ δεν αγωνιστήκαμε γι αυτό . Αποτινάξαμε τον Τούρκικο ζυγό , για να αποκτήσουμε .. τι ακριβώς , τον Αγγλικό ζυγό και με τα χρόνια όλο τον Ευρωπαϊκό ζυγό παρέα και τελευταία τον Παγκόσμιο ζυγό !!!! Από αφέντη σε αφέντη και μάλιστα , πολύ χειρότερο αφέντη από τον γείτονα Τουρκάκο !!! 

Τι Μέρκελ , τι Λαγκάρντ , τι Μοσχοβισή , τι Ντάισελμπλουμ , τι Αλή Πασιά , τι Μωχάμετ , έχει καμία διαφορά το όνομα , η Εθνικότητα του αφέντη ;;; Και για να έχουμε το καλό το ερώτημα ;; 

Αυτοί οι καλοί Ευρωπαίοι έχετε αναρωτηθεί ποτέ , πόσες φορές στην μακρόχρονη ιστορία μας , μας έχουν προδώσει ;; Εκείνα τα Ελληνόπουλα , εκεί στο μακρινό Αφιόν Καραχισάρ έξω από την Άγκυρα , που ακόμη τους σφάζουν οι Τούρκοι, ποιος τους πούλησε ;; Με τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου , ποιος μας έβαλε , τι στιγμή που όλη η Ευρώπη ανασυγκροτούνταν , εμείς να αλληλοσπαραζόμαστε ;; Ποιος μας υποδούλωσε Οικονομικά μέχρι και σήμερα και έχουμε χάσει την Εθνική μας κυριαρχία και άμεσα θα χάσουμε την Πατρίδα μας ;;

Αγωνίστηκε ένας λαός , ο λαός μας για την Ελευθερία του . Την οποία , του την είχαν πουλήσει ήδη αυτοί που όριζαν την τύχη του . Και όχι μια και δυο φορές , αλλά σε ολόκληρη την ιστορία του . 

Πάντα μπροστά ο «κουτός» , ο «ευκολόπιστος» Ελληνικός λαός . Ο οποίος βέβαια , δεν βάζει ποτέ μυαλό !! Ξέρει πολύ καλά , να.. τιμωρεί τους Ήρωες , να τους φυλακίζει , να τους σκοτώνει , να τους τιμωρεί και να ..εκλέγει και να Κυβερνούν ..οι προδότες !!! 

ο Εφιάλτης , ο Πήλιος Γούσης και οι όμοιοι τους , άνοιγαν πάντα σε όλη την ιστορία μας «την κερκόπορτα» να μπει με ευκολία και ύπουλα πάντα «ο Εχθρός της Πατρίδας» . Και εσύ Έλληνα ;; Μείνε με την Εθνική υπερηφάνεια , φτωχός , δούλος , αναξιοπρεπής , δυστυχισμένος και σε λίγο «ξένος στον Τόπο σου» !!! Σου αξίζει , μας αξίζει .
Ακούστε τους στα κανάλια , να σας λένε : «Τιμούμε σήμερα..»
Τι τιμάτε ρε προδότες σήμερα ; Τιμάτε την βλακεία μας , που σας ανεχόμαστε όλους σας . Ναι , αυτό τιμάτε .
Σήμερα δεν θέλω να γράψω Οικονομικές ιστορίες . Τις ξέρουμε , τις ζούμε , η Ελλάδα είναι μια Χώρα που απαγορεύει την επιχειρηματικότητα , που εκδιώκει κάθε επιχειρηματική επένδυση , πουν εξαθλιώνει μισθωτούς , συνταξιούχους , ελευθέρους επαγγελματίες , τους πάντες . Και για όλα , πάντα θα υπάρχει ένας επίτροπος Μάνσεν να μας κατευθύνει !!!!
Ήθελα πολλά χρόνια να τα γράψω όλα αυτά . Θα μου πείτε , και ποιον ενδιαφέρουν σήμερα όλα αυτά ; Λίγους θα πω , αλλά θα τα μάθουν πολλοί . Και η αγάπη για την Πατρίδα , κάποια στιγμή , θα κυριαρχήσει των ατομικών «μικρών» συμφερόντων .
Φωτογραφία του Ζώης Κολιός.
Ζώης κολιός
Έλλην Οικονομολόγος
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template