Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό 63-58

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Το πρώτο βήμα τίτλου είναι... ερυθρόλευκο. Ο Ολυμπιακός μετά από ένα νευρικό παιχνίδι μπήκε νικηφόρα στην σειρά

των τελικών επικράτώντας στο ΣΕΦ του Παναθηναϊκού με 63-58 και κάνοντας έτσι το 1-0.
Σε αντίθεση με την εικόνα των δύο ομάδων στα προηγούμενα μεταξύ τους παιχνίδια μέσα στη σεζόν, το παιχνίδι ήτν νευρικό, άστοχο, πήγε στη δύναμη ενώ κρίθηκε εν πολλοίς στις μονομαχίες του Μιλουτίνοφ με τον Μπουρούση. Ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι με 5/25 τρίποντα και μόλις δύο πόντους στον αιφνιδιασμό, κατάφερε όμως με την ηρεμία που έβγαλε στο φινάλε, να πάει το παιχνίδι στα μέτρα του και με την άμυνά του να βάλει τις βάσεις για τη νίκη του.
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός με τους Καλάθη και Τζέιμς να έχουν 4/20 σουτ επι της ουσίας δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι του, καθώς παρότι με ξεσπάσματα κάλυπτε τις διαφορές που έπαιρνε ο Ολυμπιακός, στο φινάλε είχε πολύ κακές επιλογές και δεν μπόρεσε να απειλήσει από μέση απόσταση.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να μπαίνει πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι ωστόσο γρήγορα ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό και τρέχοντας αρχικά ένα σερί 8-0 που κατέληξε σε ένα επιμέρους σκορ 15-6, προσπέρασε +9 (15-6) στο 8’ και με αυτή τη διαφορά έκλεισε και το πρώτο δεκάλεπτο. Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Ουότερς έστειλε για πρώτη και μοναδική φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (24-13), για να ακολουθήσει όμως ένα 14-2 του Παναθηναϊκού με τον Φώτση να κάνει τη διαφορά, που έκανε και πάλι το προβάδισμα πράσινο. Ο Ολυμπιακός όμως είχε και πάλι απαντήσεις κλείνοντας έτσι το πρώτο μέρος προηγούμενο με ένα καλάθι.

Και στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες παρουσιάστηκαν άστοχες και νευρικές με το παιχνίδι να πηγαίνει κοντά στο καλάθι και τις επιθέσεις να τελειώνουν είτε στα χέρια των ψηλών είτε με κακές επιλογές από την περιφέρεια.
Έτσι τα δύο τρίποντα που έβαλε ο Ρίβερς έδωσαν μικρό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Στην τελευταία περίοδο γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι σκόραραν με δυσκολία, αλλά ο Ολυμπιακός είχε έναν παράγοντα που έκανε τη διαφορά. Τον Βασίλη Σπανούλη. Μπορεί να μην σκόραρε έξω από τα 6,75μ. (0/5) όμως από τη μία οι 10 ασιστ που έδωσε από την άλλη η συγκέντρωση που είχε -σε αντίθεση με τον Καλάθη και τον Τζέιμς- τροφοδοτώντας τους ψηλούς έκανε τη διαφορά. Η φάση του αγώνα ωστόσο ήρθε από τον Παπανικολάου που με το σκορ 61-58 έκοψε τον Ρίβερς, που είχε… οπλίσει έχοντας ξεμαρκαριστεί, στο τρίποντο. Ο Ολυμπιακός λτρέχοντας λοιπόν σερί 8-0 στο τελευταίο δίλεπτο έφτασε στη νίκη και στο 1-0.

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 35-33, 48-50, 63-58

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος):
Παπαπέτρου 5 (1), Μιλουτίνοφ 12, Πρίντεζης 12 (2), Μάντζαρης 2, Σπανούλης 11 (10ασ.), Γκριν 3 (1), Μπιρτς 5, Γιανγκ 4, Ουότερς 2, Αγραβάνης, Παπανικολάου 7 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 13 (11ριμπ.), Σίνγκλετον 9. Καλάθης 5 (1), Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 6, Φώτσης 5 (1), Παππάς, Γκιστ 2, Γκέιμπριελ 2.    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template