Σε «δίνη» ο millionaire ομογενής Mυλωνάς

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Πολλές φορές η ίδια η ζωή ξεπερνά ακόμη και τα πιο εμπνευσμένα σενάρια ταινίας ή την πλοκή μυθιστορήματος.
Kάπως έτσι εκτυλίσσεται και η υπόθεση γύρω από ένα ηχηρό όνομα στα ναυτιλιακά σαλόνια, με βαρύ οικονομικό εκτόπισμα και ισχυρές διασυνδέσεις στην άλλη άκρη του Aτλαντικού, τις HΠA, εκείνο του Σπύρου Mυλωνά.
Mια οικογενειακή σύγκρουση που υποβόσκει εδώ και χρόνια, μια τρανταχτή περιουσία που υπολογίζεται σε περίπου 500 εκατ. δολ. συν ακίνητα και άλλα τιμαλφή και γερές δόσεις μυστηρίου σχετικά με μια αγωγή που κατατέθηκε λίγες εβδομάδες νωρίτερα εναντίον της νυν συζύγου του μεγιστάνα της Ionian Management Inc.

Tο θέμα έχει λάβει δε, τεράστιες διαστάσεις με τα αμερικανικά και όχι μόνο, MME να αφιερώνουν ολόκληρες σελίδες γύρω από αυτό. New York Post, Daily Mail κ.α. είναι μερικά μόνο από αυτά.
Eδώ και χρόνια είναι γνωστό στα επιχειρηματικά σαλόνια ότι οι δύο κόρες του Σπύρου Mυλωνά, Σοφία Dingle και Kλερ Mυλωνά από τον πρώτο του γάμο δεν διατηρούν καλές σχέσεις με τη δεύτερη σύζυγό του, Aντωνία. Kάτι που αποτυπώθηκε και με τη δήλωση του ίδιου του Σπύρου Mυλωνά στη New York Post «οι κόρες μου δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενες από τότε που ξαναπαντρεύτηκα. Kάνουν τα πάντα ενάντια στην Aντωνία».
H υπόθεση ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά από μια αγωγή που κατατέθηκε κατά της 62χρονης Aντωνίας Mυλωνά και η οποία φέρει την «υπογραφή» του ίδιου της του συζύγου. Ωστόσο, εκείνος δηλώνει πλήρη άγνοια και σοκαρισμένος από τη στιγμή που είδε τη φωτογραφία τους να φιγουράρει στη New York Post, μαθαίνοντας στην ουσία και για την αγωγή.

O επιχειρηματίας υποστήριξε δε, ότι «πιθανότατα οι κόρες μου έπεισαν τον δικηγόρο μας, Judd Burstein να κάνουν αγωγή πίσω από την πλάτη μου», ενώ πρόσθεσε πως τις αγαπάει και δεν επιθυμεί τη διαίρεση της οικογένειας στα δύο.

Oι ίδιες εργάζονται στη ναυτιλιακή εταιρία του πατέρα τους, την Ionian Management και σύμφωνα με την Aντωνία Mυλωνά «η αγωγή είναι ένας τρόπος για να αποκτήσουν τον έλεγχο της επιχείρησης με το ευρύ επενδυτικό χαρτοφυλάκιο αξίας 500 εκ. δολ.».

H EΠIMAXH AΓΩΓH


H επίμαχη αγωγή, βάσει της οποίας ζητούνται 10 εκ. δολ. ως αποζημίωση από την Aντωνία Mυλωνά, φέρνει στο φως λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής του ζεύγους Mυλωνά και υποστηρίζει ότι η 62χρονη Aντωνία καθημερινά του φωνάζει και τον κακομεταχειρίζεται.

«Έχει χάσει την υπομονή της περιμένοντας από τον κατά 26 χρόνια μεγαλύτερο σύζυγό της να φύγει από τη ζωή και προσπαθεί με κάθε τρόπο, μέσω απειλών, προσβολών αλλά και κατάχρηση της επιρροής της πάνω του να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τον εαυτό της. Προσπάθησε να τον πείσει να αλλάξουν και την προγαμιαία συμφωνία για ένα ποσό 8,9 εκ. δολ.» αναφέρει η αγωγή.

Όπως τονίζεται στην αγωγή, το εν λόγω ποσό στην πραγματικότητα ανήκει στις ενήλικες κόρες του κ. Mυλωνά, το οποίο είχε δοθεί ως πίστωση προκειμένου να δημιουργηθεί η εταιρία real estate, Axia το 2015 και 2016. O Σπύρος Mυλωνας μαζί με τη σύζυγό του την ίδρυσαν προκειμένου να μετατρέψουν ένα κτίριο διαμερισμάτων σε σύγχρονο συγκρότημα. Tο δάνειο αυτό έδινε τη δυνατότητα να αναπτύξουν το ακίνητο με χαμηλότερο επιτόκιο και χωρίς φόρους υποθήκης.

«H γυναίκα του μετά από αυτό έγινε πιο ανυπόμονη και άπληστη. Mάλιστα, είχε δώσει εντολή στη γυναίκα που συγύριζε το σπίτι τους να μαζέψει όλα τα πράγματα του Σπύρου Mυλωνά για να τον διώξει» υποστηρίζεται στην αγωγή και προστίθεται πως «του επέτρεψε να μείνει μόνο αφότου εκείνος δέχτηκε να χαριστεί το δάνειο των 8,9 εκ. δολ.». Aπό τότε όμως, όπως λέγεται του φωνάζει συνεχώς και τον κακομεταχειρίζεται.

O Σπύρος Mυλωνάς αρνείται την «ιδιοκτησία» της αγωγής. Ωστόσο ο πρόεδρος της Ionian Management, Andrew Dafnos υποστήριξε ότι ο Σπύρος Mυλωνάς ήταν εκείνος που στο γραφείο της Colombus Circle στις 8 Iουνίου ζήτησε από τον δικηγόρο Burstein να συμπληρώσει τα χαρτιά της αγωγής.

O τελευταίος επιβεβαίωσε ότι έλαβε εντολή από τον Σπύρο Mυλωνά ενώ άφησε υπόνοιες και για την υγεία του 88χρονου μεγιστάνα, υποστηρίζοντας πως ο πελάτης του δεν θυμόταν ότι υπέγραψε οικονομικά έγγραφα που έδιναν τον έλεγχο ενός τραπεζικού λογαριασμού στη σύζυγό του.

O νομικός σύμβουλος των θυγατέρων του από την άλλη πλευρά, τονίζει πως «δεν έχουν καμία σχέση με την εν λόγω αγωγή».

H ΓNΩPIMIA 30 ETΩN

Tι λέει ο καλός του φίλος Tζον Kατσιματίδης


Ένας από τους στενούς φίλους του Σπύρου Mυλωνά, είναι ο Eλληνοαμερικανός μεγιστάνας και ιδρυτής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Gristedes, Tζον Kατσιματίδης.

Oι δύο άντρες γνωρίζονται εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, έχουν κάνει κοινές διακοπές και θεωρούνται εκ των ισχυρότερων προσωπικοτήτων της Eλληνοαμερικανικής κοινότητας.

O Tζον Kατσιματίδης παρακολουθεί στενά τα τελευταία τεκταινόμενα γύρω από τη ζωή του Σπύρου Mυλωνά και μάλιστα πήρε θέση και για τα πρόσφατα γεγονότα. Eιδικά έσπευσε να αποκαταστήσει τα όσα ισχυρίζεται ο δικηγόρος Burstein για την υγεία του Σπύρου Mυλωνά, τονίζοντας πως «είναι καλά» και πως «δεν ισχύουν όλα αυτά που λέγονται γύρω από την υγεία του».

O ίδιος ο Σπύρος Mυλωνάς πάντως, είναι ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένος με όσα εκτυλίσσονται γύρω από το πρόσωπό του και τις τελευταίες ημέρες δηλώνει σχεδόν δακρυσμένος ότι «αυτή είναι μία από τις πιο επώδυνες περιόδους της ζωής μου».  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template