Κρίμα για την Ένωση:Αυτοκτόνησε με δύο κόρνερ

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Αυτά τα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες. Και δυστυχώς η ΑΕΚ δεν είχε την απαραίτητη συγκέντρωση στις στημένες φάσεις, δεχόμενη δύο εύκολα
γκολ από κόρνερ, πληρώνοντας την κακή τραγική αντίδραση του Ανέστη στο πρώτο και την «ανυπαρξία» της άμυνας στο δεύτερο. 
Με αυτόν τον τρόπο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε την ζημιά στο ΟΑΚΑ, επικράτησε με 0-2 και πλέον η Ένωση ψάχνει ένα θαύμα για την πρόκριση εν όψει της ρεβάνς στην Μόσχα. 

Οι επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ με τις εκπλήξεις στην ενδεκάδα δεν μπορούν να κριθούν εντελώς λανθασμένες, ωστόσο για τα δύο γκολ που δέχεται η ομάδα από στημένες μπάλες σίγουρα έχει μεγάλη ευθύνη και ο προπονητής, καθώς ήταν ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ δεν είχε διαβάσει όπως έπρεπε αυτό το ατού των Ρώσων, που είναι εξαιρετικοί ψηλά. 
Ήταν ένα ματς, λοιπόν, που από την αρχή γνωρίζαμε πως θα κριθεί σε λεπτομέρειες. Η Ένωση όταν έπρεπε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο δεν το έκανε με τον Λάζαρο, οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί μέχρι και μοιραίος λόγω του γκολ που χάνει και του λάθους που κάνει για το 0-1 και το πλήρωσε ακριβά, δεχόμενη το πρώτο γκολ στο χειρότερο σημείο. Το δεύτερο τέρμα -και πάλι από στημένη φάση- ουσιαστικά αποτελείωσε την ΑΕΚ που δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση από εκεί και πέρα.

«Μπλοκαρισμένη» επιθετικά και σοκ στο τέλος


Οι επιλογές-έκπληξη του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος ξεκίνησε με 4-3-3, τον Μπακάκη αριστερό μπακ-χαφ και «γεμάτο» κέντρο , του βγήκαν στο ανασταλτικό κομμάτι αλλά όχι τόσο πολύ και στο επιθετικό. Η ΑΕΚ, ναι μεν είχε τον έλεγχο στον ρυθμό του ματς, κυκλοφορώντας την μπάλα καλά (ως ένα σημείο), ωστόσο αντιμετώπιζε πρόβλημα -όταν έφτανε έξω από τα αντίπαλα καρέ- στο να βγάλει την τελική πάσα και να απειλήσει την ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι με 3-5-2 και αρκετούς παίκτες μαζεμένους στον «άξονα», ουσιαστικά είχαν μπλοκάρει την ανάπτυξη της ΑΕΚ και τα… ατού της. Χαρακτηριστικό είναι πως η τροφοδότηση προς τον Λιβάγια ήταν μηδαμινή, με τους Μάνταλο και Λάζαρο που έπαιζαν στα φτερά να μην δημιουργούν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και να μην πατούν την αντίπαλη περιοχή. 

Παρ’ όλα αυτά, η Ένωση ήταν εκείνη που σε ένα εκρηκτικό δίλεπτο που είχε στο 20λεπτο απείλησε τόσο με οβίδα του Αϊντάρεβιτς, όσο και με τον Λάζαρο, ο οποίος από ωραία πάσα του Λιβάγια καθυστέρησε χαρακτηριστικά να εκτελέσει. Λίγο αργότερα η ΑΕΚ απείλησε και με τον Γκάλο, που με μακρινό σουτ είδε την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ! Οι Ρώσοι ουσιαστικά ήταν ακίνδυνοι στο πρώτο ημίχρονο και είχαν (μόνο) το δοκάρι του Βέρνμπλουμ στο 28’ (από μακρινό σουτ) και δυστυχώς το γκολ από στημένη μπάλα (κόρνερ) στο φινάλε με κεφαλιά του Τζαγκόεφ, όπου η άμυνα αντέδρασε άσχημα. Μια φάση που ξεκίνησε από λάθος του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος απομακρύνει άσχημα και υπάρχει διπλή κόντρα, αλλά και από τον Ανέστη, που έπρεπε να βγει και να καθαρίσει σε αυτό το σημείο.

Ίδια συμπτώματα και δεύτερη «μαχαιριά»

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να μην αλλάξει κάτι στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η ΑΕΚ παρουσίασε και πάλι τα ίδια συμπτώματα, αφού δυσκολευόταν να βγάλει συνδυασμούς και να δημιουργήσει ρήγματα στην σφικτή ρωσική άμυνα. Και σαν να μην έφτανε το επιθετικό «μπλοκάρισμα», ήρθε και το δεύτερο γκολ της ΤΣΣΚΑ (και πάλι από στημένο), όπου η άμυνα της ΑΕΚ είχε τραγική συμπεριφορά. Σκόρερ με κεφαλιά αυτή την φορά ο Βέρνμπλουμ (56’) από κόρνερ του Βιτίνιο, όπου η «κιτρινόμαυρη» άμυνα ήταν «βιδωμένη» στο έδαφος. Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να ρίξει στο ματς Αλμέιδα-Κλωναρίδη και να βγάλει Σιμόες-Λιβάγια, γυρνώντας το σύστημα σε 4-2-3-1. 
Η ΑΕΚ στο 65’ λίγο έλειψε να δεχτεί και τρίτο γκολ, όταν ο Τσάλοφ βρέθηκε φάτσα με τον Ανέστη αλλά εκείνος τον σταμάτησε σωτήρια. Παρά τις αλλαγές του Χιμένεθ ήταν φανερό πως το σοκ του δεύτερου γκολ ήταν μεγάλο για την Ένωση που ουσιαστικά δεν μπόρεσε να αντιδράσει ποτέ από εκεί και πέρα, εμφανώς επηρεασμένη ψυχολογικά. Την ίδια ώρα η ΤΣΣΚΑ με την ομοιογένεια που τη διακρίνει και έχοντας κάνει τη δουλειά της (με το 0-2), έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό του ματς. Η ΑΕΚ είχε (μόνο) κάποιες εκλάμψεις επιθετικά, απειλώντας με σουτ εκτός περιοχής, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ επί της ουσίας να κάνει το παιχνίδι της και να απειλήσει τον Ακινφέεφ.

ΑΕΚ:
Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γιόχανσον, Σιμόες (59’ Κλωναρίδης), Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (70’ Πατίτο), Μάνταλος, Λιβάγια (59’ Αλμέιδα).

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεφ, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Βάσιν, Σενίκοφ, Μάριο Φερνάντες, Βέρνμπλουμ, Τζαγκόεφ (75’ Νάτκχο), Γκολόβιν (83’ Μιλάνοφ), Βιτίνιο, Τσάλοφ (87’ Μακάροφ).

ΣYNOΛIKA EIΣITHPIA 25.083 ME MEIKTEΣ EIΣΠPAΞEIΣ 347.570 EYPΩ    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template