Ο «πιο μισητός CEO του κόσμου»-Το αγόρασε 2 εκατομμύρια, το πουλάει 100.000 δολάρια

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Στην εποχή της παντοδυναμίας του, όταν έβγαζε εκατομμύρια αυξάνοντας εν μία νυκτί τις τιμές φαρμάκων –μοναδικών
για να διατηρηθούν κάποιοι στη ζωή- όπως το Daraprim, από τα 13,50 στα 750 δολάρια το χάπι (5.556%), ο 34χρονος Martin Shkreli υπερηφανευόταν πως μπορούσε να έχει τα πάντα.

Και το απέδειξε, αποκτώντας, έναντι δύο εκατομμυρίων ευρώ, σε μια διαδικτυακή δημοπρασία του οίκου Paddle8, το μοναδικό άλμπουμ των Wu-Tang-Clan, "The Wu – Once Upon A Time In Shaolin".
Σήμερα, μόλις δύο χρόνια αργότερα, όντας στη φυλακή για απάτη, αναγκάζεται να πουλήσει ένα από τα «ιερά δισκοπότηρα» των συλλεκτών όλου του κόσμου, για 100.000 δολάρια. Και μάλιστα, στο ebay...
Το άλμπουμ αυτό καθεαυτό, είναι ένα έργο τέχνης και ένα μυστήριο. Έχει παραχθεί σε ένα και μοναδικό κομμάτι, και η θήκη του, είναι ένα κουτί από ασήμι και νίκελ, φτιαγμένο από τον Αγγλομαροκινό καλλιτέχνη Yahya. Περιέχει 31 μουσικά κομμάτια, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ακουστεί από ελάχιστους ανθρώπους στον πλανήτη.
Το πόσο μοναδικό είναι, το καταδεικνύει το γεγονός ότι, τον Αύγουστο του 2014, ο παραγωγός του άλμπουμ, Cilvaringz, υπέκυψε στις πιέσεις του Forbes, το οποίο έστειλε στο Μαρακές έναν συντάκτη του για να τον συναντήσει και να ακούσει μόλις 51 δευτερόλεπτα από ένα από τα κομμάτια του άλμπουμ, στο οποίο τραγουδούσε και η Cher. Το album φέρεται να περιέχει και ακυκλοφόρητα κομμάτια των Wu-Tang, Beatles, Nirvana κ.α.

Και γιατί το πουλάει και δη σε αυτή την εξευτελιστική τιμή; Αρχικά, επειδή προφανώς έχει άμεση ανάγκη για ρευστό. Ήδη, αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης 20 ετών για μεταφορά κεφαλαίων ανάμεσα σε εταιρίες του και ψεύδη στους επενδυτές του, έχει ζητήσει η εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος να μειωθεί στα 2, από τα 5 εκατομμύρια δολάρια. Και ήδη, στη Νέα Υόρκη λέει πως τα χρέη του απέναντι σε funds αρχίζουν να μεγαλώνουν επικίνδυνα.

Εκτός αυτών, είναι και οι αντιδράσεις των... πωλητών. Όταν ο Shkreli αγόρασε το άλμπουμ, υπέγραψε συμβόλαιο ότι δεν θα αποκαλύψει τα τραγούδια που υπάρχουν σε αυτό για 88 χρόνια. Αντ' αυτού, ανέβασε κάποια κομμάτια του στο Twitter, για να γιορτάσει τη νίκη του Trump.

Και, επίσης, τα μέλη των Wu-Tang Clan έχουν πει με σαφήνεια ότι μετάνιωσαν για την πώληση του άλμπουμ στο συγκεκριμένο πρόσωπο, «επειδή όταν έγινε η μεταβίβαση, δεν είχαν γίνει γνωστές οι επιχειρηματικές πρακτικές του». Εξ ου και το γεγονός ότι δώρισαν το μεγαλύτερο μέρος των 2 εκατ. δολαρίων σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τώρα, ο Shkreli υπόσχεται ότι θα δωρίσει τα έσοδα από την πώληση σε ιατρικές έρευνες. «Εκτός αν μετανιώσω και δεν το πουλήσω τελικά», λέει...    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template