Στα χνάρια του Κρουζ και του Τραβόλτα.-Η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη ασπάστηκε τη σαϊεντολογία

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Τι συνδέει την Κατερίνα Χέλμη με τον Τομ Κρουζ και τον Τζον Τραβόλτα; Έχουν και οι τρεις ασπαστεί τη σαϊεντολογία και, μάλιστα, η σπουδαία ηθοποιός
μας είναι η πρώτη Ελληνίδα καλλιτέχνις που το παραδέχεται δημόσια.

Η θρυλική «Μαρίνα» από τα «Κόκκινα φανάρια», η ηθοποιός που η ατάκα «θα φαρμακωθώ» που έλεγε στον νταβατζή της στην εν λόγω ταινία διδάσκεται πλέον σε σχολές υποκριτικής, αποκάλυψε μιλώντας στη διαδικτυακή σελίδα της «Lifo» ότι η συγκεκριμένη θρησκεία την εκφράζει, γιατί μπορεί να απαλύνει τον φόβο του θανάτου.

«Σε κάνει να ‘‘φεύγεις” ήρεμα και ειρηνικά» σχολίασε, ενώ σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν χτύπησε ποτέ μέσα της το καμπανάκι της μητρότητας η ηθοποιός υπήρξε κατηγορηματική: «Οχι», εξηγώντας πως είχε... θρησκειολογικές αναζητήσεις. «Παρακολουθούσα σεμινάρια του Christian Scientist» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε αιτιολογώντας την απόφασή της να μη γίνει μητέρα.

Η εκκλησία


«Η σαϊεντολογία λέει πως δεν είναι απαραίτητο να κάνεις παιδί ως γυναίκα. Γιατί να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο και να υποφέρει; Εμένα η σαϊεντολογία με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι δεν θέλω να ’χω ένα παιδί που να υποφέρει μελλοντικά. Έκανε ο αδελφός μου ένα κι έτσι έχω ανίψι τώρα»
είπε.

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης τής επισήμανε ότι είναι η πρώτη καλλιτέχνις στην Ελλάδα που μιλά ανοιχτά για τη σαϊεντολογία. «Πολλοί είτε δεν γνωρίζουν είτε δεν τους ενδιαφέρει να μιλάνε για τίποτε άλλο πέρα από τη δουλειά τους» ήταν η απάντηση της ηθοποιού, ενώ, όταν τη ρώτησε αν η σαϊεντολογία έρχεται σε σύγκρουση με την ορθόδοξη θρησκεία, η μεγάλη κυρία του θεάτρου απάντησε θετικά! «Η Ορθόδοξη Εκκλησία όμως δεν ξέρει τίποτε άλλο από το να συγκρούεται γενικώς. Εγώ δεν έχω θέμα, ο άντρας μου (σ.σ.: ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος) είναι σύμβουλος στην Ιερά Σύνοδο και τους στηρίζει κυρίως σε θέματα ιστορικής φύσης. Πολλοί άνθρωποι και από κει, φίλοι μας, με ρωτάνε πράγματα, όπως εσείς, για τη σαϊεντολογία και δείχνουν ενδιαφέρον. Εγώ τους απαντάω: ‘‘Δεν ξέρω, πάρτε να διαβάσετε”. Δεν μπορώ εγώ να τους εξηγώ τι πιστεύω και ως πού μπορεί να φτάσει το δικό μου μυαλό».   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template