ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ:Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να κατάσχει 800 δισ δολάρια από την ελίτ

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Τουλάχιστον 11 πρίγκιπες και 38 πρώην υπουργοί συνελήφθησαν μέχρι στιγμής, αν και λέγεται ότι η σχετική λίστα μπορεί να περιλαμβάνει
περισσότερα ονόματα.

Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται και ο δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του ουρανοξύστη των 99 ορόφων Kingdom Tower στο Ριάντ, που περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο της αλυσίδας Four Seasons, πολυτελή διαμερίσματα κι ένα εμπορικό κέντρο καθώς και του πολυτελέστατου ξενοδοχείου Savoy στο Λονδίνο.



Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται και ο δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ

Οι αρχές πάγωσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των συλληφθέντων, οι οποίοι απειλούνται τώρα και με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Το Σαουδαραβικό υπουργείο Πληροφοριών επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κατάσχει κάθε περιουσιακό στοιχείο ή ακίνητο που συνδέεται με το κύκλωμα διαφθοράς.

Προσπάθησε, ωστόσο, να κατευνάσει την αγωνία των επενδυτών ότι δεν θα επηρεαστούν επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που έχουν σχέσεις με συλληφθέντες υπόπτους.
Η επιχείρηση κατά της διαφθοράς έχει προκαλέσει ανησυχία μεταξύ επιχειρήσεων ότι μπορεί να εντατικοποιήσει τη φυγή κεφαλαίων ή να εκτροχιάσει μεταρρυθμίσεις, σε μια περίοδο που η Σαουδική Αραβία προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις εν μέσω μιας παρατεινόμενης καθίζησης των τιμών του πετρελαίου.

«Πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι μόνον οι προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων πάγωσαν και όχι εκείνοι των εταιρικών τους επιχειρήσεων, μέχρι να αποφανθεί τελεσίδικα η Δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, Αχμέντ Αμπντουλκαρίμ. «Με άλλα λόγια οι εταιρικές επιχειρήσεις δεν επηρεάζονται» συμπλήρωσε τονίζοντας ότι δεν έχουν επιβληθεί περιορισμοί στις μεταφορές κεφαλαίων μέσω νόμιμων τραπεζικών διαύλων.



Ο ουρανοξύστης Kingdom Tower στο Ριάντ, ιδιοκτησίας του συλληφθέντος πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ

Αλλά και ο υπουργός Εμπορίου, Ματζίντ αλ Κασάμπι, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι οι εταιρείες, περιλαμβανομένων και εκείνων ιδιοκτησίας των συλληφθέντων, θα έχουν «πλήρη προστασία».

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται κι ένας πασίγνωστος επιχειρηματίας, ο ιδρυτής ενός από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία της Σαουδικής Αραβίας, Νασερ μπιν Ακίλ Αλ Ταγιάρ
. Σε ανακοίνωσή της προς το τοπικό χρηματιστήριο η εταιρεία είπε ότι είναι ενήμερη για τις πληροφορίες περί σύλληψης του Ταγιάρ προσθέτοντας ότι η λειτουργία της συνεχίζεται ομαλά προς όφελος των μετόχων και των πελατών της.

Με την επιχείρηση κατά της διαφθοράς -ένα τολμηρό, πλην ριψοκίνδυνο παιχνίδι εξουσίας, όπως την περιγράφουν αναλυτές- ο πρίγκιπας διάδοχος μπιν Σαλμάν φαίνεται ότι συγκεντρώνει στα χέρια του εξουσίες σε βαθμό που δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Στο πλευρό του έσπευσε και ο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι ορισμένοι από τους συλληφθέντες «άρμεγαν τη χώρα τους επί χρόνια».

Την ίδια ώρα οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης προσφέρουν πολιτικό άσυλο στους Σαουδάραβες πρίγκιπες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις διώξεις στη χώρα τους. Πηγή ανέφερε στο Al Jazeera ότι οποιοσδήποτε πρίγκιπας ή πολίτης της Σαουδικής Αραβίας αναζητά καταφύγιο, είναι «ευπρόσδεκτος» στην Υεμένη. «Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε καταφύγιο σε οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας Αλ Σαούντ ή σε οποιονδήποτε Σαουδάραβα πολίτη που θέλει να γλιτώσει από την καταπίεση και τις διώξεις», ανέφερε η πηγή.     πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template