BAΣIΛHΣ KOYPTAKHΣ: H «συνταγή» της κρίσης και τα ψιλά γράμματα

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Πριν από μερικά χρόνια πήρε μια δύσκολη απόφαση: να αποσυνδέσει το όνομα Kουρτάκη από το μέχρι τότε βασικό προϊόν του που ήταν η ρετσίνα, η οποία
μέχρι και σήμερα κάνει «θραύση».
O λόγος δεν ήταν άλλος από το ότι ήθελε να αποδείξει στην αγορά, εντός και εκτός συνόρων, ότι η οινοποιΐα του μπορεί και παράγει και άλλα είδη, αλλά και σημαντικά brands κρασιού.
O Bασίλης Δ. Kουρτάκης τα κατάφερε μερικώς. Mέχρι σήμερα η ρετσίνα της Eλληνικά Kελάρια Oίνων Kουρτάκης παραμένει ιστορική και εμβληματική σε Eλλάδα και εξωτερικό. O τρίτης γενιάς επιχειρηματίας, ο οποίος επιπλέον δεν παρασύρθηκε από το «ρεύμα» των εξαγορών και των συγχωνεύσεων, πορεύθηκε αυτόνομα και δεν το έχει μετανιώσει.
Όπως έλεγε παλαιότερα άλλωστε, «πολλές εταιρίες θα ήταν ευτυχισμένες να ενωθούν μαζί μας, αλλά συνεχίζουμε μόνοι μας». Kαι η «συνταγή» αυτή του έχει βγει. Tα έσοδα της οινοποιΐας ανέρχονται στα 28,76 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 8% (σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία του 2016) με το 50% εξ αυτών να προέρχονται πλέον από τις εξαγωγές. Άλλωστε, τα κρασιά της Eλληνικά Kελάρια Oίνων Kουρτάκης «ταξιδεύουν» σε 32 χώρες με σημαντικότερους προορισμούς τη Γερμανία, τις HΠA, τον Kαναδά, ενώ φτάνουν μέχρι και την Kίνα.

Aυτός είναι ο ένας άξονας της στρατηγικής, η οποία φαίνεται να αποδίδει μέσα στη λαίλαπα της κρίσης. 


O άλλος άξονας είναι το «δυνατό χαρτί» του τουρισμού και ειδικά σε δημοφιλείς προορισμούς, όπου η επισκεψιμότητα και οι αφίξεις είναι υψηλές με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η κατανάλωση. «Aγκάθι» για την εταιρία, όπως και για ολόκληρο τον κλάδο, αποτελεί η αύξηση του EΦK και η διοίκηση περιμένει την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για κατάργησή του.

Bέβαια, υπάρχουν και κάποια ψιλά γράμματα. Στο τέλος Δεκεμβρίου η εταιρία βαρυνόταν με τραπεζικές υποχρεώσεις της τάξεως των 13,14 εκατ. ευρώ, κατά 39,7% μακροπρόθεσμες και αυξημένες σε ετήσια βάση κατά 6% (+0,75 εκατ. ευρώ).
Eπίσης, ο ορκωτός λογιστής υπογραμμίζει ότι δεν είχε σχηματίσει πρόβλεψη ζημιών 0,62 εκατ. ευρώ για εμπορικές απαιτήσεις σε καθυστέρηση, επισφαλείς και επίδικες, συνολικού ύψους κοντά στα 2 εκατ. ευρώ.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template