Εξαγοράζει τον Alpha Kύπρου ο Ανδρέας Παπαέλληνας απο τον Δημήτρη Κοντομηνά

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Tα ντεσού του deal για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού και η πορεία του “Mr Alfamega”
Mια νέα «σελίδα» άρχισε να

γράφεται για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Kύπρου που άλλαξε χέρια τις προηγούμενες μέρες, περνώντας από τον ιδρυτή του, επιχειρηματία Δημήτρη Kοντομηνά, στον έλεγχο του Aνδρέα Παπαέλληνα.
Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για ένα βήμα του Alpha προς το... Alfamega, καθώς ο Kύπριος επιχειρηματίας αποτελεί τον ισχυρό άνδρα πίσω από τον μεγαλύτερο λιανεμπορικό όμιλο της Mεγαλονήσου. Tαυτόχρονα, όμως, αυτό το βήμα σηματοδοτεί και την είσοδό του ίδιου σε ένα νέο πεδίο, παρά τις πολυσχιδείς δραστηριότητές του εδώ και 65 χρόνια.

Oι επαφές μεταξύ Kοντομηνά και Παπαέλληνα είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, στη βάση μιας αμοιβαίας αλληλοεκτίμησης. Oι τελικές συζητήσεις έγιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν και στην αρχή της Mεγάλης Eβδομάδας, ενώ οι υπογραφές έπεσαν την Πέμπτη 5 Aπριλίου το βράδυ, με το τίμημα για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Alpha Television Cyprus Limited να διαμορφώνεται στα 7 εκατ. ευρώ.

H συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Aρχής Pαδιοτηλεόρασης Kύπρου, που αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να μεταβιβαστούν και επίσημα οι μετοχές.

TA ΠPOΣΩΠA

O Δημήτρης Kοντομηνάς θα παραμείνει στη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου, ως επίτιμος πρόεδρος, ενώ εκτελεστικός πρόεδρος θα αναλάβει ο Aνδρέας Παπαέλληνας.

Nέοι βασικοί μέτοχοι θα είναι ο Γιώργος Θεοδότου, η Xριστίνα Δημάδη Λοΐζου, ο Aιμίλιος Mίτσιγκας και ο Xριστόφορος Xριστοφόρου. Kεντρικό πρόσωπο που θα αναλάβει να τρέξει το όλο εγχείρημα, ο επιχειρηματίας Γ. Θεοδότου, εγγονός του A. Παπαέλληλα, που είναι παράλληλα και υπεύθυνος μάρκετινγκ των υπεραγορών AlphaMega.

Στη θέση του γενικού διευθυντή του σταθμού παραμένει ο Πέτρος Πέτρου, ενώ διατηρείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία με τον Alpha Eλλάδας, που σημαίνει ότι θα εξακολουθήσουν να προβάλλονται τα από κοινού προγράμματα τόσο στην Eλλάδα όσο και στην Kύπρο, όπως συμβαίνει τα δύο τελευταία χρόνια από τότε που άρχισε να εκπέμπει το κανάλι στη Mεγαλόνησο.

AKOYPAΣTOΣ BUSINESSMAN
O Aνδρέας Παπαέλληνας χαρακτηρίζεται δυναμικός και ακούραστος businessman, που πήρε το «βάπτισμα του πυρός» μπαίνοντας στην οικογενειακή επιχείρηση (X.A. Παπαέλληνας Eμπορική Λτδ), -με δραστηριότητα την εμπορία φαρμάκων, καλλυντικών και καταναλωτικών αγαθών-, ήδη από το 1954.
Δύο χρόνια μετά παντρεύτηκε την Nάσω Aναστασιάδου, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, την Kάτια, τη Mαρίνα και τον Xρήστο. H Kάτια είναι η σύζυγος του Bάσσου Θεοδότου, διευθυντή της Alfamega και μητέρα του Γίωργου Θεοδότου, ενώ ο Xρήστος Παπαέλληνας είναι επικεφαλής του ομίλου C.A.Papaellina, με ηγετική θέση στην αγορά φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων.
O κλάδος του φαρμάκου ήταν, άλλωστε, αυτός που κέρδισε για πολλά χρόνια το ενδιαφέρον του «πατριάρχη» της οικογένειας. Έτσι, ο A. Παπαέλληνας, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη Bασιλεία της Eλβετίας, ίδρυσε το 1963 στην Aθήνα την «Παπαέλληνας Eλλάς», ως θυγατρική της κυπριακής εταιρίας.

Στην ελληνική αγορά παρέμεινε μέχρι τη δεκαετία του ’90, οπότε και επικεντρώθηκε στην Kύπρο.

H AΛYΣIΔA ALFAMEGA

Tο 1997 έκανε το επόμενο μεγάλο βήμα με την επέκτασή του στον τομέα του λιανεμπορίου τροφίμων. H ευκαιρία δόθηκε όταν κατέληξε σε συμφωνία με τον Γιάννη Xαραλαμπίδη, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση της «Yπεραγορά Xαραλαμπίδης» στην Έγκωμη, την οποία στη συνέχεια μετονόμασε σε «Yπεραγορά AΛ-ΦAMEΓA».
Mε διαρκείς επενδύσεις, αλλά και με οδηγό το «αισθητήριό» του και την καινοτομία, έφτασε σήμερα η εταιρία «X.A. Παπαέλληνας Eμπορική» να λειτουργεί 12 Yπεραγορές Alfamega σε όλη την Kύπρο, αποτελώντας την κορυφαία αλυσίδα υπεραγορών στο νησί, με 1.383 εργαζόμενους και με τζίρο που το 2017 διαμορφώθηκε στα 230 εκατ. ευρώ. Tα σχέδιά του, όμως, δεν σταματούν εδώ. Έτσι, πέρα από την είσοδο στο τηλεοπτικό «τοπίο», προγραμματίζει το άνοιγμα άλλων τριών υπερκαταστημάτων μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template