Στα «σκουπίδια» η πρόταση της εισαγγελέως! Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024


Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.

Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα, ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε:

Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη,
Ένοχος για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων),
Ένοχος για μαστροπεία,
Αθώος για εμπορία ανηλίκου,
Ένοχος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.


Με την ανακοίνωση της απόφασης, οι σύλλογοι φοιτητών, ομοσπονδίες γυναικών, αλλά και η επιτροπή αλληλεγγύης στη 12χρονη, που περίμεναν έξω από το Εφετείο, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία από το δικαστήριο μέχρι τη στάση «Αμπελόκηποι» του Μετρό, πριν αποχωρήσουν.

Η επίθεση με τους καφέδες κατά την άφιξη

Ο Ηλίας Μίχος δέχτηκε επίθεση κατά την άφιξή του στο Εφετείο, από το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί εν αναμονή της τελικής απόφασης.

Η άφιξή του ήταν επεισοδιακή, καθώς το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο εν αναμονή των αποφάσεων, εκτόξευσε καφέδες προς την κατεύθυνση του κατηγορουμένου, ο οποίος έφτασε φορώντας μπουφάν με κουκούλα που έκρυβε τα χαρακτηριστικά του. Οι Αρχές τον απομάκρυναν βιαστικά, ενώ δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των πολιτών και των αστυνομικών, με τους πρώτους να φωνάζουν και τις Αρχές να απαντούν σπρώχνοντάς τους πίσω με τις ασπίδες.

Στον αντίποδα, αθώα κρίθηκε η μητέρα της ανήλικης για πορνογραφία και μαστροπεία, ενώ κρίθηκε ενοχή για πλημμεληματική εκβίαση.

Τι προέβλεπε η εισαγγελική πρόταση

Η εισαγγελέας του Δικαστηρίου πρότεινε την ενοχή του 55χρονου Μίχου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία αλλά και για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή

Αντιθέτως, ζήτησε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό της 12χρονης, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Την ίδια ώρα η εισαγγελική πρόταση για την μητέρα ζητούσε την ενοχή της για τη διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους, τη διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς την μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα. Και τέλος, για την εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλ. Μίχου.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template