Allianz: Κατά 66% θα αυξηθεί η παγκόσμια συνταξιοδοτική αγορά

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010


ατά 66% θα αυξηθεί μέχρι το 2020 η παγκόσμια αγορά συντάξεων σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Allianz (https://www.allianz.com/static-resources/en/press/media/documents/demographic_pulse/dempulse_310_engl_final.pdf) .

Παρά τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η Allianz εκτιμά ότι η παγκόσμια αγορά συνταξιοδότησης θα φθάσει το 2020 τα 36 τρις. Ευρώ έναντι 22 δις. Ευρώ σήμερα σημειώνοντας μία ετήσια αύξηση της τάξης του 4,7%.

Όπως αναφέρει ο κ. Renate Finke, αναλυτής, «Πιο δυναμικά αναμένεται να αναπτυχθούν οι αναδυόμενες αγορές της Ασίας. Με την αναμενόμενη ετήσια αύξηση της τάξης του 16,8% για τις αγορές αυτές, μιλάμε για 2,2 τρις ευρώ στο τέλος, ποσό που αντιστοιχεί στο μέγεθος της τωρινής συνταξιοδοτικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στις ΗΠΑ το αντίστοιχο ενεργητικό το οποίο στο τέλος του προηγούμενου χρόνου υπολογιζόταν περί τα 11,1 τρις ευρώ όπως σημειώνεται στη Δημογραφική Μελέτη της Allianz με υπολογιζόμενη ετήσια αύξηση 3,6%, αναμένεται να φτάσει τα 16,3 τρις ευρώ μέχρι το 2020.

Κατά την έρευνα επίσης, σε παγκόσμιο επίπεδο τα συνολικά έσοδα συνταξιοδότησης τον προηγούμενο χρόνο άγγιξαν τα 22 τρις ευρώ  περίπου, με τις ΗΠΑ να προηγούνται το 2009 και το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθεί με 11,5%. Για τη Δυτική Ευρώπη τα συνδυασμένα κέρδη συνταξιοδότησης ήταν λίγο παραπάνω από 20%, ενώ το ίδιο διάστημα η Αυστραλία και η Ιαπωνία είχαν το 3% της παγκόσμιας αγοράς.

Κατά τη μελέτη επίσης συμπεραίνεται πως οι επενδυτικές απώλειες που σημειώθηκαν το 2008, η ωρίμανση των συνταξιοδοτικών συστημάτων, η αύξηση του μέσου όρου ζωής και οι αλλαγές στα τύπου pay-as-you-go δημόσια συνταξιοδοτικά συστήματαθα προωθήσουν αλλαγές στο μέλλον. «Πιστεύουμε πως αυτή η κλιμάκωση των συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων, θα είναι και η κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη πλούτου σε πολλές χώρες της Ευρώπης, την Ασία-Ειρηνικό και τις ΗΠΑ».

Share this article :

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι να γίνει και αυτό στην Ελλάδα.Αλλά το κράτος με το να κωλυσιεργεί το πρόβλημα της Ασπίδος δεν βλέπω φώς στον "ορίζοντα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να είστε κόσμιοι στα μηνύματά σας..Ας σεβαστούμε τον χώρο και τους σχολιαζοντες...

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template