Διευκρινήσεις για τις λίστες με τα ονόματα των ασφαλισμένων σε Ασπίς και Commercial

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010



Στην ΕΠΕΙΑ βρίσκονται οι λίστες με τα ονόματα των 300.000 ασφαλισμένων που είχαν υπογράψει συμβόλαια με την Ασπίς Πρόνοια και την Commercial Value. Είναι έτοιμες για δημοσιοποίηση αφού πρώτα εξασφαλισθούν οι τεχνικές προϋποθέσεις, κάτι που μπορεί να γίνει απο σήμερα μέχρι και το τέλος της εβδομάδας ανάλογα με το κατά πόσο θα τρέξει σωστά το τεχνικό πρόγραμμα. Η υποδομή της ΕΠΕΙΑ είναι έτοιμη και αυτή την στιγμή γίνονται τα σχετικά τεχνικά test.
Όπως διευκρινίζεται δεν θα δημοσιοποιηθούν ονόματα. Μέσω ενός ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος ο κάθε ασφαλισμένος θα θέτει τον αριθμό του συμβολαίου του και μπαίνοντας στο σύστημα θα διαπιστώνει εάν υπάρχει αυτό ή όχι.
Μέσα απο αυτή τη διαδικασία αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μπορεί να πάρει και 4 χρόνια.

Εκτός της λίστας θα είναι οι κάτοχοι συμβολαίων που είχαν διακόψει τα συμβόλαιά τους μέχρι την ημέρα της ανάκλησης της άδειας των δύο εταιρειών καθώς επίσης και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχαν λήξει. Επίσης και όσοι είχαν υπογράψει συμβόλαια για τα οποία όμως σύμφωνα με τους ελέγχους που διενήργησε η εποπτική αρχή δεν έχουν καταβληθεί χρήματα στα ταμεία.

Υπό αμφισβήτηση σημειώνεται, βρίσκονται τα συμβόλαια που είχαν υπογράψει ασφαλιστικά ταμεία και μητροπόλεις με τις δύο αυτές ασφαλιστικές.

Συνολικά πρόκειται για περίπου 200.000 συμβόλαια, εξ αυτών τα 134.150 είναι εν ισχύ, τα 56.200 ελευθέρων καταβολών, και περίπου 5.200 συμβολαίων εκκρεμών λήξεων.

Από τη δημοσιοποίηση και μετά θα δοθεί ένα χρονικό περιθώριο τριών μηνών ώστε να κατατεθούν οι ενστάσεις των ασφαλισμένων και των δικαιούχων αποζημίωσης ή και να προστεθούν οι αιτιολογημένες αιτήσεις από ασφαλισμένους των οποίων τα ονόματα δεν έχουν συμπεριληφθεί στην λίστα



Share this article :

1 σχόλιο:

  1. Θα πάρει 4 χρόνια;Μα αυτό είναι αλητεία!Πολλοί θα είναι οι υποψήφιοι πελάτες οι οποίοι θα αποφεύγουν να κάνουν συνταξιοδοτικά προϊόντα...Θεε μου σε ποιά χώρα ζούμε;Χειρότεροι από αφρικανική χώρα..Έλεος!Στην Σουηδία οι ασφαλισμένοι της Ασπίδος δεν είχαν κανένα πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να είστε κόσμιοι στα μηνύματά σας..Ας σεβαστούμε τον χώρο και τους σχολιαζοντες...

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template