ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ Γάλλων και Βρετανών με φόντο την Συρία (βίντεο)

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012


Σε μεγάλης έκτασης στρατιωτικά γυμνάσια προχώρησαν Βρετανία και Γαλλία στη βόρεια Αγγλία, με την συνδρομή δυνάμεων αλεξιπτωτιστών με το "βλέμμα" όμως στην Συρία και στην επικείμενη -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- κυφορούμενη επέμβαση. Η άσκηση με την επωνυμία “Eagle Sapper” είχε διάρκεια 10 ημερών και ολοκληρώθηκε εχθές.Σε αυτή συμμετείχαν συνολικά 400 περίπου Βρετανοί και Γάλλοι αλεξιπτωτιστές του μηχανικού και πιο συγκεκριμένα από το βρετανικό 23ο αερομεταφερόμενο σύνταγμα σκαπανέων με έδρα στο Suffolk -το οποίο μεταφέρθηκε στο Northumberland της βόρειας Αγγλίας- και από το 17ο αερομεταφερόμενο σύνταγμα μηχανικού du Genie Parachutiste.

Οι σκαπανείς αλεξιπτωτιστές εκτέλεσαν ποικιλία ασκήσεων και σεναρίων κατά την δεκαήμερη άσκηση όπως η διέλευση ποταμών με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού γεφύρωσης.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι το σενάριο της άσκησης σύμφωνα με το οποίο οι ειδικές δυνάμεις των αλεξιπτωτιστών ασκήθηκαν σε αποστολές ανθρωπιστικής επιχείρησης σε χώρα που αντιμετωπίζει την πείνα και αγωνίζεται να ανακάμψει από τη ζημία που προκαλείται από ένα τσουνάμι και με τον έλεγχο της κυβέρνησης να υπονομεύεται από τους αντάρτες.

Η Συρία βέβαια – και ευτυχώς- δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποιο τσουνάμι είναι όμως μια χώρα η οποία υπονομεύεται από αντάρτες όπως περιγράφεται και στο σενάριο της άσκησης.

Ο ρόλος των αλεξιπτωτιστών σκαπανέων του Μηχανικού και των δύο χωρών που ασκήθηκαν ήταν ουσιαστικά η τεχνική υποστήριξη της βρετανικής αερομεταφερόμενης 16ης Ταξιαρχίας Assault Air, η οποία βρίσκεται σε ετοιμότητα για ανάληψη δράσης σε οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο σε σύντομο χρονικό διάστημα για επιχειρήσεις «ανθρωπιστικού χαρακτήρα και επεμβάσεις ανακούφισης του τοπικού πληθυσμού από πολεμικές συγκρούσεις».

Η συγκεκριμένη άσκηση που πραγματοποιήθηκε δεν είναι καθόλου τυχαία δεδομένου του γεγονότος ότι ο αρχηγός των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Sir David Richard είχε δηλώσει στις 11 Νοεμβρίου ότι «βρετανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στη Συρία σε περίπτωση μείζονος ανθρωπιστικής κρίσης».

Μάλιστα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας τόνισε ότι τα σχέδια εκτάκτων αναγκών έχουν «συνταχθεί» με γνώμονα την περίπτωση ενός «βαρύ» χειμώνα στην δοκιμαζόμενη χώρα, δίνοντας έτσι και χρονικό στίγμα για την επικείμενη επέμβαση, η οποία φαντάζει όλο και πιο πιθανή ύστερα και από την εκεχειρία που επιτεύχθηκε στη Γάζα μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, που προήλθε εν πολλοίς και από την παρέμβαση της Αιγύπτου η οποία πέρασε από την δική της «άνοιξη».

Το πρόσχημα άλλωστε όλων των στρατιωτικών επεμβάσεων είναι ακριβώς αυτό, οι «ανθρωπιστικές κρίσεις» που αντιμετωπίζουν κρίσεις βέβαια οι οποίες έχουν από πριν «φροντίσει» οι ίδιες δυνάμεις να δημιουργήσουν με διάφορους τρόπους.


www.defencenet



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template