Το 70% των ναυτεργατών στα ακτοπλοϊκά πλοία είναι απλήρωτοι!!!

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Δράση για την καταβολή των δεδουλευμένων, την υπεράσπιση των ΣΣΕ, της Κοινωνικής Ασφάλισης αναλαμβάνουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία.Δράση για την καταβολή των δεδουλευμένων των ναυτεργατών στα πλοία της ακτοπλοΐας, την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αναλαμβάνουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ (Πληρωμάτων Ρυμουλκών) και η Επιτροπή Ανέργων. Την Τετάρτη, 5 Ιούνη, έχουν προγραμματιστεί αγωνιστικές παρεμβάσεις σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας που βρίσκονται στα λιμάνια της Αττικής και τα πληρώματά τους είναι απλήρωτα. Στηρίζουν και συμμετέχουν στην καλύτερη προετοιμασία της συγκέντρωσης που διοργανώνει η ΠΕΣ/ΝΑΤ την Τρίτη 4 Ιούνη στις 10.30 το πρωί στον Οίκο Ναύτου, ενώ καλούν τους ναυτεργάτες σε μαζική συμμετοχή στην παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 6 Ιούνη.

Σε ό,τι αφορά τους απλήρωτους ναυτεργάτες, σύμφωνα με στοιχεία των σωματείων υπολογίζεται ότι στο 70% των πληρωμάτων στην επιβατηγό ναυτιλία οφείλονται, αναδρομικά, δουλευμένα μηνών και όλα αυτά ενώ έχει ανοίξει η θερινή, τουριστική περίοδος και έχει ήδη αυξηθεί η επιβατική κίνηση.

Οι εφοπλιστές, με την αντιλαϊκή πολιτική να τους φουσκώνει τα πανιά, επιτίθενται με αγριότητα τόσο απέναντι στους ναυτεργάτες επιβάλλοντας ακόμα και απλήρωτη δουλειά, αλλά και στο δικαίωμα των νησιωτών να έχουν ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Χτες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μ. Σακέλης, μιλώντας στο Μέγαρο μουσικής στη διοργάνωση:

«The Posidonia Sea Tourism Forum», αφού επανέλαβε την αξίωση των εφοπλιστών για αύξηση των επιδοτήσεων, δηλαδή του ζεστού χρήματος που τσεπώνουν οι εφοπλιστές με την πατέντα των άγονων γραμμών πρόσθεσε: «Η αποχώρηση και η πώληση πλοίων φαίνεται επιβεβλημένη», επειδή υπάρχουν γραμμές που «η πληρότητα των πλοίων είναι εξαιρετικά χαμηλή λόγω εκτέλεσης δρομολογίων χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχες συγκοινωνιακές ανάγκες»! Ποιο νησί δεν έχει συγκοινωνιακές ανάγκες μόνο ο εφοπλιστής γνωρίζει.

Συνεχίζοντας το ίδιο προκλητικά σημείωσε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να περιορίσει τις απαιτήσεις στις αναγκαίες ή διαφορετικά να συμμετάσχει στο κόστος κάλυψης των εξόδων των δρομολογίων. Σε μια περίοδο κρίσης δεν μπορούμε να μιλάμε για πολυτέλειες και μάλιστα όταν δεν θέλουμε να τις πληρώνουμε»! Δηλαδή, δε φτάνει που οι νησιώτες και όλοι οι εργαζόμενοι τους πληρώνουν διπλά και τριπλά με τα εισιτήρια, τις φοροαπαλλαγές, τις επιδοτήσεις θέλουν και άλλα από πάνω!

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία και η Επιτροπή Ανέργων στην ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Συνεχίζουμε στο δρόμο του ταξικού αγώνας, η Κοινωνική Ασφάλιση, η δουλειά με δικαιώματα να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους, να μην αποδεχτούμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα, μπορούμε με καλύτερη οργάνωση - συσπείρωση δυνάμεων, να τους εμποδίσουμε, να τους ανατρέψουμε, να γίνουμε εμείς οι κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε»


πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template