Τα πήρε ο Τζήμερος:-Άντε ξεκουμπιστείτε, γελοίοι, και άσχετοι..!!!!!

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Δεν ξέρω αν είχατε δει μια παλιά ταινία του Βασίλη Βαφέα, το ΡΕΠΟ. Στο σενάριο, ένας υπάλληλος παίρνει μια μέρα ρεπό από τη δουλειά και προσπαθεί να κλείσει όλες τις εκκρεμότητές του οπότε του συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα. Έτσι κι εγώ, με τις διακοπές.
Μία από τς εκκρεμότητες που χρειάστηκε να κλείσω ήταν να γίνουν τα συμβόλαια από μερίδιο κληρονομιάς ενός οικοπέδου που είχα αγοράσει εδώ και χρόνια, τις καλές εποχές, από μια ξαδέλφη και δεν είχαμε κάνει ποτέ χαρτιά
. Για να μην σας ζαλίζω, προσπαθώ εδώ και μια εβδομάδα να υπογράψουμε συμβόλαια, αλλά πάντα κάποιο χαρτί θέλει επικύρωση, κάτι δεν καταλαβαίνει ο υπάλληλος και χρειάζεται διευκρίνιση, τέλος πάντων, χθες ολοκληρώθηκαν όλα και σήμερα ήμουν έτοιμος να πάω από το Λεφόκαστρο στον Βόλο για τα συμβόλαια.
 Με παίρνει σήμερα το πρωί ο συμβολαιογράφος και μου λέει «άκυρον», δεν μπορούμε να υπογράψουμε. Σήμερα άλλαξε ο νόμος! Τι συνέβη; Μέσα στα «χαρτιά» που έπρεπε να βγουν, ήταν μια βεβαίωση μηχανικού, του νόμου 4014/2011, ότι δεν υπάρχει εντός του οικοπέδου αυθαίρετο κτίσμα. Η βεβαίωση βγαίνει μέσω ΤΕΕ και την πληρώνεις, δεν είναι τζάμπα! Σήμερα το πρωί, με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο νόμος καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε με τον 4178/2013. Οι βεβαιώσεις που βγήκαν μέχρι χθες ισχύουν για δύο μήνες βάσει του παλιού νόμου, αλλά δεν ισχύουν βάσει του καινούργιου!
 Ενώ, απ” ό,τι μου είπε ο συμβολαιογράφος, η ένωσή τους είχε ζητήσει από το Υπουργείο, στον νόμο να υπάρχει μεταβατική διάταξη που να διευκρινίζει τι γίνεται σ” αυτές τις περιπτώσεις, οι μανδαρίνοι του Υπουργείου δεν έβαλαν καμμία διάταξη, ούτε έστειλαν διευκρινιστική εγκύκλιο. Στο Υπουργείο κανένας δεν ξέρει να σου πει τι ισχύει. Οι υποθηκοφύλακες δεν μεταγράφουν συμβόλαια που περιέχουν βεβαίωση του παλιού νόμου. Και έτσι οι αγοραπωλησίες σήμερα πάγωσαν. Ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε κι ο γάιδαρος! Αυτό, για μένα, σημαίνει ότι ούτε αυτό το καλοκαίρι θα γίνει το συμβόλαιο (ο συμβολαιογράφος μου από αύριο θα είναι σε άδεια) άρα πρέπει να έρθω κάποια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο ή τον χειμώνα από την Αθήνα, να χάσω χρόνο, να πληρώσω βενζίνες και διόδια και φυσικά να ξαναπληρώσω την βεβαίωση.
 Φανταστείτε τον Άγγλο που βρήκε στη Φολέγανδρο το οικόπεδο των ονείρων του, ήταν να υπογράψει σήμερα συμβόλαια, να πάρει και κανένα φράγκο ο έρμος ο ντόπιος, και του λένε «άκυρον». Θα δούμε – μετά από μια βδομάδα, από δύο, από έναν μήνα τι θα ισχύει! Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε – γέλασε! Ρε καραγκιόζηδες, έχει παγώσει η κτηματαγορά με τους ηλίθιους φόρους σας. Δεν κουνιέται φύλλο. Οι τιμές έχουν καταβαραθρωθεί. 200 επαγγέλματα, που εξαρτώνται από την οικοδομή, πεινάνε. Και ενώ χρειάζεστε, υποτίθεται, και το τελευταίο ευρώ φόρου, άρα πρέπει ό,τι κινείται ακόμα να το βοηθήσετε να κινηθεί, έναν νόμο που αλλάξατε το 2011, τον αλλάζετε πάλι; Τι θα γίνει με σας; Πόσο καιρό θα λουζόμαστε τη βλακεία σας, την ασχετοσύνη σας, την αδιαφορία σας για τον πολίτη, για την αγορά, για την οικονομία; Άντε ξεκουμπιστείτε, γελοίοι, που δεν ξέρετε την τύφλα σας και θέλετε και να νομοθετείτε!
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template