Γιατί ζαρώνουν τα δάχτυλα στο νερό; Ιδού η επιστημονική απάντηση

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Την απάντηση έρχονται να δώσουν επιστήμονες από τη Γερμανία, οι οποίοι αποδίδουν το φαινόμενο στη συστολή και τη διαστολή.
Στην πραγματικότητα, δηλαδή το ζάρωμα οφείλεται στη συστολή αιμοφόρων αγγείων κάτω από το δέρμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη, η εξωτερική στιβάδα του δέρματος απορροφά το νερό κι έτσι δημιουργούνται οι πτυχώσεις. Η απορρόφηση γίνεται στην εξωτερική στιβάδα που αποτελείται από νεκρά κύτταρα. Αυτά τα κύτταρα περιλαμβάνουν ένα δίκτυο ινών που αποτελούνται από μια γνωστή πρωτεΐνη, την κερατίνη. Οι ίνες κερατίνης συνδέονται μεταξύ τους ώστε να σχηματίσουν ένα τρισδιάστατο πλέγμα, το οποίο αυξάνεται σε όγκο έως και πέντε φορές όταν οι ίνες επεκτείνονται. 
Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτή η δομή κάνει τα κύτταρα του δέρματος να συστέλλονται και να διαστέλλονται. Η νέα ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες κατά της δερματοπάθειας και στην επιτυχή κατασκευή τεχνητού δέρματος.
arouraios.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template