Ο Μυτιληναίος ρίχνει 50 εκατ. στις ΑΠΕ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ψήφο εμπιστοσύνης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ακόμα και μετά τις μειώσεις που προέκυψαν από το new deal, δίνει ο Όμιλος Μυτιληναίος, με τον επικεφαλής του Ομίλου Ευάγγελο Μυτιληναίο να την χαρακτηρίζει ελκυστική μακροπρόθεσμα.
Ο κ. Μυτιληναίος μιλώντας στους αναλυτές κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2013, υποστήριξε ότι ακόμη και με τις μικρότερες ταρίφες, υπάρχει ενδιαφέρον, γνωστοποιώντας ότι ο Όμιλος προχωράει σε επενδύσεις για νέα έργα διαθέτοντας 50 εκατ. ευρώ τη διετία 2014 -2015, δίνοντας το στίγμα αναθέρμανσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την αγορά των ανανεώσιμων.
Εκτός όμως από την αγορά των ΑΠΕ, ο κ. Μυτιληναίος, κλήθηκε να σχολιάσει και τις αλλαγές στη χονδρεμπορική Αγορά ηλεκτρισμού και ειδικότερα την διαφαινόμενη κατάργηση του μηχανισμού των Αποδεικτικών Διαθεσιμότητας Ισχύος (ΑΔΙ).
Επί του παρόντος υπάρχουν εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των συμμετεχόντων στην αγορά και της ΡΑΕ για το καθεστώς που θα ισχύσει μετά τη λήξη του προσωρινού μηχανισμού των ΑΔΙ το Σεπτέμβριο. Εκείνο που είναι βέβαιο, τόνισε ο κ. Μυτιληναίος, είναι ότι οι ανεξάρτητοι ηλεκτροπαραγωγοί είναι απαραίτητοι για την ασφάλεια εφοδιασμού και τροφοδοσίας του ηλεκτρικού συστήματος. «Δεν υπάρχει τίποτε το οριστικό, αναμφίβολα οι IPP's χρειάζονται στην αγορά και για αυτό πρέπει να βρεθεί ένας μηχανισμός ικανοποιητικής ανταμοιβής τους» κατέληξε ο κ. Μυτιληναίος
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην τηλεδιάσκεψη, ακόμη η ΔΕΗ δεν έχει αποστείλει στην Αλουμίνιον την προσφορά της για τα νέα τιμολόγια κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα αυξημένα χρηματοοικονομικά και άλλα κόστη δραστηριοποίησης του ομίλου στο εξωτερικό, με αποκλειστική αιτία την ελληνική «καταγωγή» της εταιρείας. Ωστόσο όπως είπε ο κ. Μυτιληναίος, έχουμε αποφασίσει για το καλό του ομίλου, των μετόχων και της ελληνικής οικονομίας να παραμείνουμε στην Ελλάδα και εκτιμούμε ότι το 2013 ήταν η χειρότερη χρονιά της κρίσης, πλέον υπάρχουν σημάδια μικρής βελτίωσης.
Τέλος για τη μικρή ΔΕΗ ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι δεν μπορεί κάθε φορά η εταιρεία να σχολιάζει δημοσιεύματα ή πληροφορίες για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Μόλις υπάρχει επίσημη απόφαση, τότε και ο όμιλος θα τοποθετηθεί. Ωστόσο όπως είπε, εσωτερικά ο όμιλος παρακολουθεί και αποτιμά την κατάσταση.
deal.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template