Λυτρωσε ο Μέσι την Αργεντινή! Με γκολ στο 91 κέρδισε το Ιράν

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Με γκολ του Λιονέλ Μέσι στις καθυστερήσεις η Αργεντινή επικράτησε 1-0 του Ιράν, στο πλαίσιο του 6ου ομίλου, και εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας.
Ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο δεν φάνηκε καθόλου στο 90λεπτο, αλλά χρειάστηκε να βρει λίγο χώρο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και με εξαιρετικό σουτ να νικήσει το γκολκίπερ του Ιράν και να «λυτρώσει» την «αλμπισελέστε». Άδικο το τελικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Κάρλος Κεϊρός, καθώς στάθηκε σαν ίσος προς ίσο απέναντι στην Αργεντινή, έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες στην επανάληψη και τελικά δεν πήρε ούτε ένα βαθμό.
Η Αργεντινή μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα του ματς, αλλά ήταν «φλύαρη» στο παιχνίδι της, ενώ και ο Μέσι στα πρώτα μέρος ήταν άφαντος. Με τη συμπλήρωση του πρώτου 25λεπτου, η «αλμπισελέστε» είχε φτάσει τρεις φορές κοντά στο γκολ, αλλά στις δύο από αυτές ο γκολκίπερ του Ιράν, Χαγκίγκι, έκανε σωτήριες επεμβάσεις στα σουτ των Ιγκουαΐν και Αγουέρο.
Ακολούθησε η φάση με την κεφαλιά του Ρόχο, στο 24΄, που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Το Ιράν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, δεν έβγαλε αντεπιθέσεις, ωστόσο, με το σύστημα που εφάρμοσε ο Κεϊρός εξουδετερώθηκε πλήρως ο Μέσι, που στο διάστημα αυτό φάνηκε σε ένα φάουλ που εκτέλεσε κι έστειλε τη μπάλα άουτ .

REUTERS/SERGIO PEREZ
Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς τέρματα, με την Αργεντινή να χάνει άλλη μία ευκαιρία με την κεφαλιά του Γκαράι στο 37΄, ενώ το Ιράν απείλησε στο 42΄ με την κεφαλιά του Χοσεϊνί στο πρώτο δοκάρι να περνάει ελάχιστα άουτ.
Βλέποντας τους παίκτες της Αργεντινής να μη μπορούν να...βρεθούν στον αγγωνιστικό χώρο και το Μέσι πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, οι Ιρανοί άρχισαν σιγά-σιγά να βγαίνουν από την άμυνά τους και στο 52΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, με την κεφαλιά του Γκουσανετζάντ να αποκρούει σωτήρια ο Ρομέρο με διπλή προσπάθεια.
Η «απάντηση» της Αργεντινής ήρθε στο 60΄ με το Μέσι να μπαίνει κάθετα προς την εστία του Χαγκίγκι, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ των Ιρανών.
Στο 67΄ το Ιράν «άγγιξε» το γκολ, με την κεφαλιά του Ντεζάγκα να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ ο Ρομέρο, ενώ ο γκολκίπερ της Αργεντινής έκανε νέα σπουδαία απόκρουση στο 87΄ στο πλασέ του Γκουσανετζχάντ.

REUTERS/KAI PFAFFENBACH
Την τελευταία λέξη στο ματς είχε ο Μέσι, ο οποίος στο 91΄ με φοβερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε τη μεγάλη νίκη στην Αργεντινή, δεύτερη διαδοχική μετά από αυτή επί της Βοσνίας. Το Ιράν έμεινε στον ένα βαθμό και διατηρεί λιγοστές ελπίδες πρόκρισης. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template