ΜΑΥΡΕΣ ΠΛΕΡΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑΤΑ-Tα πρώτα τηλέφωνα «απομάκρυνσης».

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014


ΜΑΥΡΕΣ ΠΛΕΡΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑΤΑ-Tα πρώτα τηλέφωνα «απομάκρυνσης».
Σαρωτικός ο ανασχηματισμός εως τώρα. Δέκα υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας μένουν εκτός.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έλαβε το τηλεφώνημα για την μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδας αλλα ακόμη δεν υπάρχει φως για τον διαδοχό του.
Το τηλεφώνημα με το οποίο τους ανακοινώθηκε η απομάκρυνση απο την κυβέρνηση δέχθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες οι κ. Κώστας Χατζηδάκης, Αδ. Γεωργιάδης, Σίμος Κεδίκογλου, Αθανάσιος Τσαυτάρης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γ. Μιχελάκης, Κώστας Αρβανιτόπουλος και ο Συμεών Κεδίκογλου δηλαδή ολοκληρη η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Επίσης, εκτός μένει ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου
.
Αμετανίκητος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Υπουργείο Αμυνας μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Φώφη Γεννηματά.
Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει υπουργός Ανάπτυξης - χωρίς να έχει δεχθεί ακόμη το τηλεφώνημα - Υφυπουργός Ανάπτυξης τοποθετείται ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου μένει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Το ίδιο ο Γιάννης Μανιάτης στο Υπουργείο Ενέργειας όπως και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο Υποδομών. Υπουργός Τουρισμού παραμένει η κ. Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο Υπουργείο Ναυτιλίας.
Ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες του theTOC.gr τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και η κ. Νίκη Τζαβέλα αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός ενέργειας. Ωστόσο η κ. Τζαβέλα δεν έχει λάβει ακόμη σχετικό τηλεφώνημα.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναλαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας. Η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου θα παραμείνει στο πόστο της στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά στον Αδωνη Γεωργιάδη να αναλάβει θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου δεν έγινε δεκτή.

Η ανακοίνωση των ονομάτων της νέας σύνθεσης θα γίνει απο τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Φώτη Καϋμενάκη.
Το νέο σχήμα θα έχει ανακοινωθεί έως το βράδυ.
Για αύριο Τρίτη έχει προγραμματισθεί η ορκωμοσία και σύμφωνα με πληροφορίες του thetoc.gr, έχει ενημερωθεί η Προεδρία της Δημοκρατίας και η Αρχιεπισκοπή για τις 11 το πρωί .
Για τη θέση του υπουργού Οικονομίας έχει ακουστεί από το βράδυ της Κυριακής το όνομα του καθηγητή Ν. Οικονομίδη, ενώ στο τραπέζι παραμένει και το όνομα του καθηγητή Γ. Μουρμούρα.
Ολες οι πληροφορίες ενισχύουν την πιθανότητα ο νέος «τσάρος» να μην είναι πολιτικό πρόσωπο και σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται να δρομολογείται το σπάσιμο του υπουργείου σε δυο τομείς: ο ένας για τη διαπραγμάτευση για το χρέος με επικεφαλής το εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος και άλλος τομέας για τα έσοδα με προϊστάμενο τον Χρήστο Σταϊκουρα.
Νωρίτερα το theTOC.gr έγραφε:
Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν, ποιοι έρχονται

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στις θέσεις τους θα μείνουν οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Μανιάτης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Φώφη Γεννηματά, ενώ φαίνεται πως τελικά μένει ο Χαράλαμπος Αθανασίου, που μέχρι πρότινος φερόταν να εγκαταλείπει το κυβερνητικό σχήμα.
Εντός κυβέρνησης, αλλά άγνωστο ακόμη σε ποιο πόστο φέρονται οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας και Γιάννης Μιχελάκης, ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει με τους Άδωνι Γεωργιάδη, Πάνο Παναγιωτόπουλο και Μιλτιάδη Βαρβιτσίωτη.
Στο νέο σχήμα θα συμμετέχουν οι Μάκης Βορίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, που φέρεται να διαδέχεται τον Αθανάσιο Τσαυτάρη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η Νίκη Τζαβέλλα.
Από το ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουκουλόπουλος συζητείται για το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θέση στο κυβερνητικό σχήμα διεκδικεί και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ στο υπουργείο Υγείας φαίνεται να πηγαίνει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σε θέση αναπληρωτή. Προς αξιοποίηση φέρονται και οι Κυριάκος Πιερακκάκης, Συλβάνα Ράπτη και Παντελής Καψής, ενώ εκτός σχήματος θα είναι ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template