Αυτός είναι ο άγνωστος νο 2 πλουσιότερος στο Μεξικό

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτός είναι ο άγνωστος νο 2 πλουσιότερος στο Μεξικό
Όλοι γνωρίζουν ότι ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Μεξικό. Ωστόσο, λίγοι έχουν υπόψη τους ποιος έχει τη δεύτερη σε μέγεθος περιουσία στη χώρα. Οχι, τυχαία. Ο German Larrea Mota Velasco είναι ο πιο αινιγματικός και μοναχικός δισεκατομμυριούχος στο Μεξικό.
Ελάχιστοι, πέρα από την οικογένειά του και την επιχειρηματική ελίτ της χώρας, ξέρουν πώς είναι το παρουσιαστικό του, γεγονός που του επιτρέπει να πηγαίνει σε όποιο εστιατόριο επιθυμεί, να επισκέπτεται δημόσια μέρη, ακόμη και να ταξιδεύει να ινκόγκνιτο. Ωστόσο, αυτές οι ήσυχες ημέρες μάλλον φθάνουν στο τέλος τους...
Το Forbes του Μεξικού σε άρθρο του με τίτλο “O German Larrea επανεμφανίζεται” δημοσιεύει μία σπάνια φωτογραφία του "άγνωστου" δισεκατομμυριούχου μαζί με τον πρόεδρο Enrique Peña Nieto, η οποία τραβήχτηκε κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου της Grupo Financiero Banamex, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας του Μεξικού, το Σεπτέμβριο. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, πριν από αυτή, μία μικρή θολή φωτογραφία, πιθανώς από το δίπλωμά οδήγησής του, ήταν η μοναδική που υπήρχε.
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει και τη ζωή του Larrea. H ηλικία του παραμένει άγνωστη. Διαφορετικές εκδοχές τον τοποθετούν μεταξύ 60 και 73 ετών. Σύμφωνα με τη Wikipedia, γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1941. Λέγεται ότι είναι παντρεμένος και έχει τουλάχιστον δύο παιδιά.
Οι εταιρείες του επίσης δεν αποκαλύπτουν αρκετά γι' αυτόν. Για παράδειγμα, η Southern Copper Corp., με έδρα τις ΗΠΑ, το 75% της οποία ανήκει στο “γίγαντα” ορυχείων και υποδομών του Larrea, τον αναφέρει ως πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και διευθυντή, αλλά όσον αφορά το βιογραφικό του περιορίζεται στην καταγραφή των τωρινών και προηγούμενων επιχειρηματικών πόστων του. Στην ιστοσελίδα της Grupo México δεν υπάρχει κανένα στοιχείο επικοινωνίας.
Σύμφωνα με το Forbes, o Larrea διαθέτει επίσης πολυτελή ακίνητα στη Φλόριντα και το Σικάγο. Αρκετές από αυτές τις ιδιοκτησίες προέκυψαν στο πλαίσιο συμβιβασμών σε διάφορες αγωγές που είχε υποβάλει ο ίδιος, ο οποίος σημειωτέον έχει αρνηθεί να καταθέσει στα δικαστήρια. Η ταυτότητα του ως αγοραστή κρύβεται πίσω από εταιρείες, οι οποίες του ανήκουν.

“Δεν του αρέσει να εμφανίζεται να καταθέτει, αλλά του αρέσει να καταθέτει αγωγές”, λέει ο Peter Francis Geraci, δικηγόρος με έδρα το Σικάγο, όπου ο Larrea διεκδικεί ένα πολυτελές ρετιρέ στο Ritz Carlton Residences στο Magnificent Mile, μία από τις πιο αριστοκρατικές και εμπορικές συνοικίες του Σικάγο. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Larrea αγόρασε προσφάτως ένα ακίνητο στο Ritz Carlton Residence έναντι 4 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή η 24χρονη κόρη του παντρεύτηκε και ζει στο Σικάγο.

Η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του Larrea γίνεται σε μία στιγμή που η φήμη της Grupo México δέχεται σοβαρό πλήγμα μετά τη διαρροή τεράστιας ποσότητας υγρών αποβλήτων από ορυχείο χαλκού της εταιρείας στα ποτάμια Sonora και Bacanuchi, κοντά στην Αριζόνα. Επρόκειτο για τη χειρότερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία του Μεξικού, καθώς η διαρροή άφησε χιλιάδες κατοίκους χωρίς καθαρό πόσιμο νερό. Ωστόσο, ο Larrea όχι μόνο δεν απολογήθηκε, αλλά η Grupo México αρχικώς προέβαλε και αντίσταση στο αίτημα των Αρχών για διερεύνηση του ατυχήματος. Τελικώς, συμφώνησε να πληρώσει 150 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για την τεράστια αυτή καταστροφή.

Ενα ποσό “ψίχουλα” για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής χαλκού στον κόσμο, που πέρυσι είχε έσοδα της τάξης των 9,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του German Larrea Mota Velasco εκτιμάται στα 14, 9 δισεκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται στην 67η θέση της λίστας με τους δισεκατομμυριούχους του 2014. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template