8 μύθοι για τους πλούσιους και οι διάσημοι που τους καταρρίπτουν

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

8 μύθοι για τους πλούσιους και οι διάσημοι που τους καταρρίπτουν .
Το στερεότυπο θέλει τους πλούσιους να ξοδεύουν αλόγιστα αλλά και να είναι αυθεντίες στις επενδύσεις. Η πραγματικότητα, όμως, δεν είναι καθόλου έτσι. Το Business Insider παρουσίασε τους 8 μεγαλύτερους μύθους για τους πλούσιους.
1. Έχουν τα δικά τους σπίτια:
Εάν κανείς βλέπει reality shows όπως το "Keeping Up With the Kardashians" ή το "Cribs" του MTV, δεν μπορεί παρά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πλούσιοι celebrities έχουν στην κατοχή τους σπίτια που μοιάζουν με παλάτια, στο Μαλιμπού ή τη Νέα Υόρκη. Η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί, αλλά όχι όλοι, οι πλούσιοι έχουν τα δικά τους σπίτια. Διασημότητες όπως οι ηθοποιοί Diane Keaton, Meg Ryan και Jane Fonda, ζουν στο ενοίκιο. Η Queen Latifah δίνει ενοίκιο 10.000 δολαρίων το μήνα, για ένα loft 430 τ.μ. στην Ατλάντα.
2. Είναι ειδικοί στη διαχείριση των χρημάτων:
Τις περισσότερες φορές, αυτοί που γνωρίζουν πώς να βγάλουν χρήματα δεν γνωρίζουν και πώς να τα διαχειριστούν. Πώς γίνονται, λοιπόν, οι πλούσιοι πλουσιότεροι; Ακόμα και επιχειρηματίες όπως ο Mark Zuckerberg στρέφονται σε επαγγελματίες συμβούλους, για να διαχειριστούν όσα έβγαλαν από την επιτυχία τους.

3. Έχουν άριστη πιστοληπτική φερεγγυότητα:

Συνήθως πιστεύουμε ότι οι πλούσιοι είναι οι καλύτεροι πελάτες των τραπεζών, αφού έχουν άριστη φερεγγυότητα και πιστωτικό ιστορικό. Όμως, η αλήθεια είναι ότι πολλοί πλούσιοι celebrities έχουν χρεοκοπήσει ή έστω έχουν βρεθεί βυθισμένοι στα χρέη. Η Lindsay Lohan είναι ένα παράδειγμα, αφού φέρεται να χρωστά 600.000 δολάρια σε πιστωτικές κάρτες, κάτι που σημαίνει ότι κάθε μήνα, καλείται να πληρώσει ελάχιστη δόση 15.000 δολαρίων.

4. Ξοδεύουν πολλά:
Ο Zuckerberg είναι διάσημος για τα γκρι T-shirt και τα φούτερ με κουκούλες που έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν του, όμως, δεν είναι ο μοναδικός πλούσιος επιχειρηματίας που ξαφνιάζει με τη λιτή ζωή του. Ο Warren Buffett, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με περιουσία 63,3 δισ. δολαρίων, που γίνεται κατά 37 εκατ. δολάρια πλουσιότερος κάθε μέρα, εξακολουθεί να μένει στο ίδιο σπίτι που αγόρασε το 1958 αντί 31.500 δολαρίων.

5. Δεν έχουν χρέη:
Η πεποίθηση ότι ο πλούτος και τα χρέη δεν μπορούν να συνυπάρχουν, διαψεύδεται με πολλά παραδείγματα. Δεν είναι μόνο η Lohan που χρωστά. Ο επαγγελματίας μποξέρ Mike Tyson χρωστά στην εφορία (38 εκατ. δολάρια, με στοιχεία του 2004), παρότι έχει περιουσία 300 εκατ. δολαρίων. Άλλες διασημότητες που βυθίζονται στα χρέη είναι οι ηθοποιοί Nicholas Cage και Burt Reynolds και η φωτογράφος Annie Leibovitz.

6. Προέρχονται από εύπορες οικογένειες:
Παρότι οι κληρονόμοι εύπορων οικογενειών ξεκινούν με ένα προβάδισμα στην κούρσα του πλουτισμού, οι αυτοδημιούργητοι που ξεκίνησαν από το μηδέν επιβεβαιώνουν το Αμερικανικό Όνειρο. Ο CEO της Starbucks, Howard Schultz, για παράδειγμα, μεγάλωσε σε εργατικές κατοικίες του Μπρούκλιν και η Oprah Winfrey γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια του Μισισιπή. Το Forbes υπολογίζει την περιουσία του Schultz στα 2,1 δισ. δολάρια και της Winfrey στα 82 εκατ. δολάρια.

7. Δεν έχουν χρεοκοπήσει ποτέ:
Μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους του κόσμου έχουν χάσει τα πάντα, σε κάποιο σημείο. Ανάμεσα σε αυτούς που ανέκαμψαν μετά από μία χρεοκοπία είναι ο Henry Ford, ο Walt Disney, ο Milton Hershey και ο H.J. Heinz. Όλοι τους δημιούργησαν brands που κυριαρχούν στις αγορές τους έως και σήμερα. Ο μεγιστάνας των ακινήτων Donald Trump έχει σπάσει το ρεκόρ των χρεοκοπιών, αφού κήρυξε στάση πληρωμών τέσσερις φορές, το 1991, το 1992, το 2004 και το 2009. Το 1990, το Forbes υπολόγιζε την περιουσία του Trump στα 500 εκατ. δολάρια. Σήμερα, ο επιχειρηματίας έχει πάνω από 4 δισ. δολάρια.

8. Δεν έχουν περιορισμούς στις δαπάνες τους:
Οι περισσότεροι θα πιστεύαμε ότι οι πλούσιοι ζουν ανέμελοι, ξοδεύοντας απεριόριστα ποσά κατά βούληση. Αλλά αυτοί που ήταν αρκετά συνετοί ώστε να χτίσουν μία περιουσία, συνήθως αντιλαμβάνονται πως το χρήμα εξαφανίζεται όσο εύκολα κερδήθηκε. Η ηθοποιός Keira Knightley (φωτό) είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της ότι από το 2012 ζει με όριο δαπανών τα 50.000 δολάρια ετησίως, παρότι έχει περιουσία 50 εκατ. δολαρίων. “Οι γονείς μου ήταν ηθοποιοί και συγγραφείς και αυτό σου δίνει τη νοοτροπία του “εντάξει, έχω χρήματα τώρα, αλλά μπορεί να εξαφανιστούν'”, είχε πει η Knightley.  πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template