Sara Blakely: Η ιδέα της να κόβει τα καλσόν της, της «χάρισε» το πρώτο της δισεκατομμύριο!

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Είναι γνωστή ως η νεότερη γυναίκα αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος και χρωστά αυτόν τον τίτλο στην εταιρεία που ίδρυσε με την επωνυμία Spanx. Η ιδέα της ήρθε μια μέρα, καθώς για ακόμα μια φορά έκοβε τις δύο άκρες του καλσόν της. Γιατί το έκανε αυτό; Για να δημιουργήσει το δικό της αυτοσχέδιο “λαστέξ” που θα την έκανε να φαίνεται πιο λυγερόκορμη, χωρίς όμως να φαίνεται ότι φορά καλσόν. Στην αρχή η αλήθεια είναι ότι δέχτηκε τις ειρωνείες και την αποθάρρυνση από πλευράς ανδρών κατασκευαστών που τους είπε την ιδέα της. Της απάντησαν απλά ότι δεν χρειαζόταν ένα προϊόν σαν αυτό που πρότεινε η Sara.



Η νεαρή επιχειρηματίας δεν το έβαλε κάτω και στα 29 της αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις οικονομίες μιας ζωής, ήτοι 5.000 δολάρια, για να κάνει έρευνα αγοράς και να προχωρήσει στο στάδιο της παραγωγής ενός πρωτότυπου προϊόντος. Λόγω του ότι η Sara δεν είχε χρήματα για να κατοχυρώσει νομικά το προϊόν αυτό ως πατέντα με τη βοήθεια δικηγόρου, αναγκάστηκε να μελετήσει η ίδια τα απαραίτητα νομικά βιβλία και συγγράμματα για να κατοχυρώσει μόνη της τη δική της πατέντα.

Οι πωλήσεις των λαστέξ της Sara εκτοξεύτηκαν όταν η πλέον διάσημη γυναίκα παρουσιάστρια στον κόσμο, Oprah Winfrey, συμπεριέλαβε το Spanx στη λίστα με τα αγαπημένα της αντικείμενα, μετά από ένα συγκινητικό γράμμα που έλαβε από τη Sara όπου διηγούνταν αναλυτικά την ιστορία της.



Σήμερα, η Sara έχει περιουσία άνω του 1 δισ. δολαρίων κι έχει συμπεριληφθεί από το Forbes στη λίστα των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή, χάρη στην επιμονή και την αποφασιστικότητά της.


Η εταιρεία της έχει ετήσια έσοδα που ξεπερνούν τα 250 εκατ. δολάρια και τα περιθώρια καθαρού κέρδους υπολογίζονται σε 20%. Έχει το 100% της εταιρείας, ενώ εντείνονται οι φήμες που κάνουν λόγο για εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.
Όσο για τα όνειρά της όταν ήταν μικρή; Πάντα ήθελε να γίνει δικηγόρος, ωστόσο είχε αποτύχει στις εισαγωγικές εξετάσεις για τη Νομική. Το ξανασκέφτηκε λοιπόν και στη συνέχεια αποφάσισε να δεχτεί μια θέση στη Walt Disney στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Έμεινε εκεί τρεις μήνες, ενώ, περιστασιακά, δούλευε και ως κωμικός σε stand up comedies.
Μετά τη Disney, η Blakely άρχισε να πουλάει μηχανήματα φαξ ως πλασιέ για την εταιρεία Danka. Είχε επιτυχία σε αυτή τη δουλειά, καθώς είχε ταλέντο στις πωλήσεις. Έτσι, στα 25 της προήχθη και έγινε εκπαιδεύτρια πωλήσεων σε εθνική κλίμακα. Λόγω της φύσης της δουλειάς ήταν αναγκασμένη να φορά συνέχεια παντελόνια στο πολύ ζεστό κλίμα της Φλόριντα. Λόγω ζέστης τα παπούτσια ΄της ήταν ανοιχτά κι επειδή δεν της άρεσε να φαίνεται ότι φορά καλσόν με ανοιχτά παπούτσια, αλλά ήθελε και να φαίνεται λεπτότερη η σιλουέτα της, άρχισε να κόβει το κάτω μέρος των καλσόν της. Έτσι και δεν ζεσταινόταν και φαινόταν με λεπτότερη μέση. Και τελικά έβγαλε και 1,1 δισ. δολάρια...
πηγη
Δείτε το βίντεο 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template