Οι τιμές φέρνουν την είδηση.Ράλι 11,71% στην εβδομάδα για το Χ.Α.

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί η ημερομηνία άφιξης της Τρόικας και χωρίς να έχει σημειωθεί κάποια αξιόλογη πρόοδος στο θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους η αγορά αντέδρασε και με ένα σερί τεσσάρων θετικών συνεδριάσεων έφθασε σε απόσταση αναπνοής από την ζώνη των τετραψήφιων τιμών του Γενικού Δείκτη.

Δεδομένου ότι καμία ουσιαστική αλλαγή δεν διαπιστώνεται στο πολιτικό μέτωπο σε ότι αφορά την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, αποτελεί άξιο απορίας το κίνητρο το οποίο οδήγησε μια τόσο θετική εικόνα την εβδομάδα που πέρασε. Μάλιστα η άνοδος που σημειώθηκε στην αγορά μετοχών δεν ακολουθήθηκε από αντίστοιχη άνοδο στην αγορά ομολόγων όπου συνήθως δραστηριοποιούνται κεφάλαια μεγαλύτερου χρονικού ορίζοντα και σαφώς άλλων ισχυρότερων οικονομικών δυνατοτήτων.



Η άνοδος του Γενικού Δείκτη κατά την άποψη μας δεν μπορεί να συνδέεται με την λήξη των παραγώγων του Νοεμβρίου διότι αφενός συνεχίστηκε και μετά από αυτή αφετέρου πρόκειται για μια μεμονωμένη κίνηση με ιδιαίτερα υψηλό κόστος που μάλλον αντισταθμίζει το όποιο όφελος είχαν οι σχετικά περιορισμένες ανοικτές θέσεις της λήξεως του τρέχοντος μήνα
. Επομένως βρισκόμαστε στην παραμονή κάποιας σημαντικής εξέλιξης η οποία έχει περιέλθει σε γνώση ενός ειδικού τμήματος της αγοράς και πιθανόν η «φούρια» των αγοραστών δείχνει ότι η χρονική απόσταση από την δημοσιοποίηση της είδησης δεν απέχει πολύ μακριά.

Τα υπόλοιπα ήταν θέμα momentum. Μετά από δυόμιση μήνες πτώσης και στέγνωμα της αγοράς σε επίπεδο τζίρου (την %ευτέρα σημειώθηκε ο χαμηλότερος τζίρος του 2014) η δυναμική της ανοδικής τάσης παρακίνησε πολλούς πρόθυμους αγοραστές να βγουν από την στάση επιφυλακτικότητας και να τοποθετηθούν. Στην συνεδρίαση «κλειδί» της Πέμπτης που θα δικαιολογούσε κάποια επιθετική κατοχύρωση κερδών και πιθανότατα το τέλος μιας διήμερης ανοδικής ανάσας ο Γενικός Δείκτης όχι μόνο δεν έκλεισε με απώλειες αλλά κράτησε τα κεκτημένα της ανόδου με το παραπάνω. Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές της Τρίτης και της Τετάρτης έμειναν εντός αγοράς αναμένοντας «το κάτι» που θα οδηγήσει την αγορά υψηλότερα.

Τεχνικά, οι κυριότεροι δείκτες τάσης άρχισαν να επανέρχονται σε αισιόδοξη διάθεση με τον MACD να ξαναδείχνει ανοδικά και τον κινητό μέσο των 30 ημερών να αλλάζει φορά μετά την υπέρβαση των 940 μονάδων. Επόμενη χρονοσειρά αναφοράς είναι οι 50 ημέρες που κινείται ακριβώς πάνω στις 1000 μονάδες. Η διάσπαση των δύο κινητών μέσων θα βάλει και τεχνικά την αγορά σε μεσοπρόθεσμη ανοδική τροχιά και μάλιστα η έως τώρα άνοδος δεν έχει εμφανίσει κάποιο συναλλακτικό όγκο που να παραπέμπει σε διανομή. Ανάμεσα στις 1000 και τις 1040 μονάδες βρίσκεται η επόμενη ζώνη αντίστασης ωστόσο η διαπραγμάτευση των ταλαντωτών αφήνει ακόμα περιθώριο μέχρι την προσέγγιση των υπερτιμημένων ζωνών.
Συμπερασματικά, η αγορά γύρισε κόντρα στην ροή των γεγονότων γεγονός που άφησε αρκετούς από τους καθημερινούς εμπλεκόμενους εκτός του πρόσφατου ανοδικού πάρτι. Η ταχύτητα και η δομή της ανόδου είναι τέτοια που δείχνει ότι η Ελληνική αγορά βρίσκεται κοντά σε μια κομβικής σημασίας είδηση. Ως εκ τούτου θεωρούμε πλέον άκυρη την εκτίμηση για προσέγγιση των προηγούμενων φετινών χαμηλών και αναθεωρούμε την άποψη μας για συνέχιση της ανοδικής τάσης και την ερχόμενη εβδομάδα.

Από πλευράς ανακοινώσεων αποτελεσμάτων εννεμήνου η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα πλούσια καθώς εκπνέει η σχετική προθεσμία.

Η αρχή γίνεται την Δευτέρα 24/11 με το Jumbo να ανακοινώνει μετά το τέλος της συνεδρίασης. 
Την Τρίτη 25/11 ανακοινώνουν οι Aegean, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς και Φουρλής ενώ στις 26/11 αναμένονται τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου του ομίλου Μυτιληναίο και της ΜΕΤΚΑ. Στις 27/11 θα ανακοινώσει η Folli - Follie και η εβδομάδα κλείνει με τις δύο εταιρίες ύδρευσης που ανακοινώνουν την ερχόμενη Παρασκευή. Την Πέμπτη θα λάβει χώρα η αναδιάρθρωση των δεικτών της Morgan Stanley με την προσθήκη της Aegean και της Lamda Development στα midcaps, μία ημέρα νωρίτερα από την καθιερωμένη τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου. Η αλλαγή γίνεται λόγω της εορτής των Ευχαριστιών όπου η Αμερικανική αγορά παρουσιάζει μικρή συναλλακτική δραστηριότητα και ως εκ τούτου καθιστά δύσκολη την προσαρμογή των σταθμίσεων των χαρτοφυλακίων που ακολουθούν τους δείκτες αυξάνοντας το βαθμό ενδοσυνεδριακής μεταβλητότητας.
Την ερχόμενη Παρασκευή τέλος η Moody’s θα δημοσιεύσει την έκθεση της για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας (Caa1/Σταθερή προοπτική).
πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template