Ο δισεκατομμυριούχος που ενδιαφέρεται να επενδύσει στο ελληνικό LNG

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Επενδυτικό ενδιαφέρον σημειώνεται στον ενεργειακό κλάδο και συγκεκριμένα στον τομέα του LNG. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Golar LNG ενδιαφέρεται για τη χρηματοδότηση και την κατασκευή της διπλής πλατφόρμας LNG στο Βόρειο Αιγαίο καθώς εκπρόσωποί της, ερχόμενοι στη χώρα μας, είχαν συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας τον περασμένο Απρίλιο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Golar LNG ενδιαφέρεται για τη χρηματοδότηση και την κατασκευή των πλωτών υποδομών για εκμετάλλευση και διαχείριση του LNG, που μπορούν να υλοποιηθούν στην περιοχή της Καβάλας. Η εταιρεία αυτή είναι εξειδικευμένη στον τομέα του LNG και δημιουργήθηκε το 1997 από τη συγχώνευση της Gotaas-Larsen με την Osprey Maritime, σχήμα που κατόπιν πέρασε στον έλεγχο της World Shipholding. Η τελευταία δημιουργήθηκε για λογαριασμό του Τζον Φρέντρικσεν, ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της παγκόσμιας ναυτιλίας. Τα επενδυτικά σχήματα του τελευταίου που ελέγχουν την Golar είναι η Hemen Holding και η Meisha.
Σύμφωνα με το «Forbes», η περιουσία του ανέρχεται στα 11,9 δισ. δολάρια και είναι ο 89ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχοντας αποκτήσει κυπριακή υπηκοότητα
Εχει τον μεγαλύτερο στόλο σε τάνκερ παγκοσμίως και διαμένει στο Λονδίνο. Επίσης, σύμφωνα με το Bloomberg, έχει συμπεριληφθεί στους 50 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή.
H Golar εισήχθη στο χρηματιστήριο του Οσλο τον Ιούλιο του 2001 και στον Νasdaq τον Δεκέμβριο του 2002. Διαθέτει στόλο 13 νεότευκτων πλοίων για μεταφορά LNG.

Σε απόλυτα νούμερα, Μυτιληναίος και ΔΕΗ συμβαδίζουν ως μετοχές.
Αυτό μπορεί να μη σημαίνει τίποτα από μόνο του, είναι όμως χαρακτηριστικό της περιόδου. Πάνω από 300.000 μετοχές έχει μαζέψει το Fairfax στον Mυτιληναίο. Τα κέρδη από το αλουμίνιο θα τρέξουν πολύ δυνατά καθώς το premium στις τιμές πωλήσεων του μετάλλου έφτασε τις 3.000 δολάρια ανά τόνο, ανοίγοντας σημαντικά τα περιθώριο κέρδους.

Βασικό στόχο τις 2.225 μονάδες δίνει η UBS για το 2015, προβλέποντας κέρδη 126 δολάρια σε μέσο επίπεδο για τις μετοχές που συνθέτουν τον δείκτη και 134 το 2016. Με απειλές την Ευρωζώνη και την Κίνα, το καθοδικό ρίσκο μιλά για 1.750 μονάδες.

Σημαντική υποβάθμιση για τη μετοχή της ΕΧΑΕ από τη Citi, μειώνοντας την τιμή-στόχο στα 5,8 από 9 ευρώ, κάτι που προέβλεπε σε προηγούμενη έκθεσή της.

Οσον αφορά στον όγκο των συναλλαγών, οι αναλυτές αναμένουν ότι η σημερινή τιμή της μετοχής αντανακλά μηδενική ανάπτυξη σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις της Citi για 125 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2014.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι βραχυπρόθεσμα η τιμή της μετοχής θα αναδεικνύει το μακροοικονομικό κλίμα της χώρας.
Σημαντική απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου που αποφάσισε την επιβολή αυστηρών πειθαρχικών κυρώσεων για δικηγόρους και δικηγορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν μεθόδους εισπρακτικών εταιρειών προκειμένου οι οφειλέτες να πληρώνουν τα χρέη τους.

Σύμφωνα με την προσθήκη στον Κώδικα Δεοντολογίας, «ο δικηγόρος ή η δικηγορική εταιρεία απαγορεύεται να οχλεί προφορικά και δη τηλεφωνικά τον οφειλέτη του εντολέα του πέραν της μιας φοράς, προκειμένου να τον ενημερώσει για την οφειλή του και να διερευνήσει τη δυνατότητα εξώδικης επίλυσης της υφιστάμενης διαφοράς».
Π. Μπουσμπουρέλης πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template