Κέρδη στην Wall Street και νέο ιστορικό υψηλό για Dow - S&P

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Kέρδη στην Wall Street, μετά την κατάρριψη ενός ακόμη ιστορικού ρεκόρ για τον S&P και τον Dow, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην πληθώρα ανακοινώσεων μακροοικονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ.
Ράλι για βιομηχανικές μετοχές και commodities με τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία να ενισχύουν την εμπιστοσύνη, πριν από την έκθεση για την αγορά εργασίας που αναμένεται την Παρασκευή.
Ο Dow σημείωσε άνοδο 33 μονάδες ή 0,19% στις 17.913 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,36% στις 2.074 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,38% στις 4.774 μονάδες.

Ο δείκτης φόβου (VIX) διαπραγματεύτηκε πάνω από το 12.

Ο ενεργειακός τομέας σημείωσε άνοδο 1% και ηγήθηκε των κερδών στον S&P 500, βοηθώντας στην σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου, υποστηριζόμενος από έκθεση που έδειξε αναπάντεχη πτώση στις προμήθειες του αργού, για την εβδομάδα που πέρασε.

Η μείωση των πετρελαϊκών προμηθειών ήταν "μία μικρή ευχάριστη έκπληξη", σημείωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής αναλυτής αγοράς για τον Rockwell Global Capital.

Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι αναμένουν τα στοιχεία της Παρασκευής για την αγορά εργασίας, αναφέρει ο Jim Paulsen, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής επενδύσεων στην Wells Capital Management.

Επίσης η προσοχή και των Αμερικανών επενδυτών στρέφεται στην συνεδρίαση της ΕΚΤ της Πέμπτης, με δεδομένο ότι οι αποφάσεις που θα λάβει θα επηρεάσουν την ευρωπαϊκή οικονομία και κατ' επέκταση και αυτήν των ΗΠΑ.

Βάσει των στοιχείων που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ στο γ' τρίμηνο του έτους, ενισχύθηκε κατά 2,3%, ενώ οι ενίσχυση των νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (βάσει της ανακοίνωσης του ADP) ήταν χαμηλότερη των εκτιμήσεων.

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκε και ο δείκτης PMI υπηρεσιών για τον Νοέμβριο, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 56,2 μονάδες, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα φθάσει στις 56,4.

Η πτώση στην τιμή του πετρελαίου, αυξάνει την ανησυχία στις αμερικανικές ενεργειακές βιομηχανίες, σύμφωνα με έκθεση των οικονομικών συνθηκών στην χώρα, που δόθηκε στην δημοσιότητα την Τετάρτη.

Το Beige Book ή αλλιώς τα πρακτικά της Fed, σχετικά με την αμερικανική οικονομία δείχνουν αύξηση της ανησυχίας για τις χημικές βιομηχανίες της χώρας, τα ορυχεία και της αμερικανικές τράπεζες.
Ενώ οι γεωτρήσεις στις ΗΠΑ παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη, ο ενεργειακός τομέας έχει φανερά ανησυχήσει από τις χαμηλές τιμές του αργού.
Πάντως όπως αναφέρθηκε, πολλοί παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι η πτώση στην τιμή της βενζίνης θα αυξήσει τις καταναλωτικές δαπάνες.

Το Beige Book στηρίχθηκε σε στοιχεία πριν την 24η Νοεμβρίου.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2006 ο δείκτης του δολαρίου. "Κατέκτησε" πάλι τα 1.200 δολάρια ο χρυσός που σημείωσε κέρδη 9,30 δολαρίων στα 1.208,70 δολάρια η ουγγιά.
Άνοδο σημείωσαν τα futures του πετρελαίου, μετά από την έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης που έδειξε αναπάντεχη μείωση των προμηθειών του πετρελαίου.

Το αργό παράδοσης Ιανουαρίου ενισχύθηκε 41 σεντς στα 67,30 δολάρια το βαρέλι.

Το Brent παράδοσης Ιανουαρίου κατέγραψε άνοδο 20 σεντς ή 0,3% στα 70,29 δολάρια το βαρέλι.

Αντέχει την πτώση του πετρελαίου έως και τα 40 δολάρια, ανακοίνωσε η Exxon Mobil (+0,93%).

Η General Electric ενισχύθηκε 1,27%, η United Technologies σημείωσε κέρδη 1,19%, η International Business έκλεισε υψηλότερα 1,14%, η 3M κέρδισε 1,03%, η UnitedHealth Group κατέγραψε άνοδο 0,97%.

Η Biogen Idec ενισχύθηκε 5,8%, η Cummins Inc κατέγραψε άνοδο 3,0%, η Carmax Inc σημείωσε κέρδη 2,9%, η Charles Schwab έκλεισε υψηλότερα 2,7%, η Corning κέρδισε 2,5%.πηγη

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template