ΕΕ προς Σερβία: Μην πάτε στην παρέλαση της Μόσχας - Πρόεδρος Τ.Νίκολιτς: Δεν ζήτησα τη γνώμη σας

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

Με απίστευτο θράσος η ΕΕ ζήτησε από μια κυρίαρχη και περήφανη χώρα όπως η ορθόδοξη Σερβία να μην παραστεί στην παρέλαση της Νίκης κατά του γερμανικού Ναζισμού στις 9 Μαϊου στη Μόσχα.Πιθανότατα θα ζητήσουν κάτι παρόμοιο και από την Ελλάδα, η απάντηση θα πρέπει να είναι στο ίδιο μήκος κύματος με του Σέρβου προέδρου.

Ο Σλοβάκος Ευρωβουλευτής Έντουαρντ Κουκάν, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επισκέφθηκε τη Σερβία αυτή την εβδομάδα πρότεινε στον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, πως δεν θα έπρεπε να πάρει μέρος στην παρέλαση της 70ης επετείου της νίκης επί του φασισμού στη Μόσχα.

-Κουκάν: Μην πάμε στην παρέλαση της Μόσχας

-Νίκολιτς: Δεν ζήτησα τη γνώμη σας.


Επί της ουσίας η ΕΕ σε συνεργασία με τις ΗΠΑ παρουσιάζουν τάσεις ολοκληρωτικού καθεστώτος που επιβάλουν στο κάθε κράτος ασχέτως αν είναι μέλος τους ή όχι, τι θα κάνουν και με ποιον θα έχουν σχέσεις. Είναι προφανές ότι υπάρχει μια προσβολή της ελεύθερης βούλησης των λαών.

Πάντως η ΕΕ παρουσιάζει ιδιαίτερη ευαισθησία στο να προστατέψει το γερμανικό πρόσφατο αιματηρό παρελθόν. Οδεύουμε σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς. Για πολλά χρόνια ο Α.Χιτλερ θεωρούνταν φυσιολογικός ηγέτης πριν αιματοκυλίσει τον κοσο και βαπτισθεί "χασάπης". Κάπως έτσι ξεκινάνε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, και όταν τα κατλάβουν είναι πλέον αργά. Η ΕΕ έχει σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας, αλλά στις Βρυξέλλες δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει παρά μόνο να μην τους καταλάβουν οι πολίτες μέχρι η κατάσταση να γίνει μη αναστρέψιμος.

Την ίδια στιγμή με επίσης με επίσης τρομακτική θρασύτητα η Δύση εξετάζει τη χρήση κάθε μέσου "για να βοηθήσει την Ουκρανία", περιλαμβανομένης της αποστολής όπλων, δήλωσε σήμερα ο ανώτερος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ.
Χωρίς να κατονομάσει την Ρωσία, ο στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλοβ της Αεροπορίας των ΗΠΑ είπε στο Φόρουμ των Βρυξελλών, στη βελγική πρωτεύουσα, το οποίο διοργάνωσε η γερμανική δεξαμενή σκέψης Marshall Fund, ότι κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιούνται διπλωματικά, στρατιωτικά και οικονομικά μέσα.

«Κι επομένως, θεωρώ ότι εμείς στη Δύση θα πρέπει να εξετάσουμε όλα τα μέσα ως απάντηση. Αν θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση; Η απάντηση είναι ναι. Αλλά και η αδράνεια μπορεί να είναι αποσταθεροποιητική», είπε ο Μπρίντλοβ, ο οποίος είναι ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και διοικητής της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης.

Ο ίδιος είπε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του ΝΑΤΟ αναφέρουν "ανησυχητικές" στρατιωτικές εξελίξεις επί του πεδίου στην ανατολική Ουκρανία και εξέφρασαν ανησυχία για το αν η συμφωνία εκεχειρίας που συνήφθη τον περασμένο μήνα στο Μινσκ τηρείται. Παρατηρείται μια κοινή επιθετικότητα της ΕΕ και των ΗΠΑ κατά όλων των ορθόδξων χωρών. Και της ρωσικής υπερδύναμης αλλά και εναντίον της Ελλάδας μέσω του εθνοκτόνου Μνημονίου ενώ τώρα προσπαθούν να "στριμώξουν" και την Σερβία οι ίδίοι που την ισοπέδωσαν το 1999 και απέσπασαν εθνικό σερβικό έδαφος με την χρήση βίας.

Για τους δυτικούς η Κριμαία και το Κόσοβο είναι διαφορετικά πράγματα, γιατί απλούστατα έτσι τους συμφέρει, τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν τα "έγκυρα" και "έγκριτα" δυτικά ΜΜΕ.

Σε μια συνέντευξη για την εφημερίδα Blic, ο Κουκάν, δήλωσε ότι, ο Νίκολιτς θα έπρεπε να επισκεφθεί μόνο το μνημείο των στρατιωτών του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και να αγνοήσει την παρέλαση.

Άμεση ήταν η απάντηση από τον Σέρβο Πρόεδρο. Κοφτά και ρητά, απάντησε:

«Δεν είναι καλό να δώσετε συμβουλές σε κάποιον όταν δεν ζητάει την γνώμη σας".

Στην ανακοίνωση που διανεμήθηκε από το γραφείο του Σέρβου προέδρου, αναφαίρετε ότι,
«Ούτε ο Πρόεδρος Νίκολιτς, καθώς και κανένας από τους Σέρβους πολιτικούς δεν έχουν δώσει συμβουλές στον Πρόεδρο της Σλοβακίας, που χρειάζεται να πηγαίνει και που δεν χρειάζεται να πηγαίνει, καθώς και τι πρέπει να πράττει.

Η γνώμη της πλειοψηφίας των πολιτών αυτής της χώρας είναι ότι πρέπει να καλλιεργηθούν καλύτερες σχέσεις με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο Πρόεδρος εκπροσωπεί κατηγορηματικά τη γνώμη του λαού και κανείς δεν θα τον επηρεάσει να αλλάξει γνώμη, ούτε ο Κουκάν» -αναφέρει η δήλωσή του Σέρβου Προέδρου. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template