Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ: Ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες με Τσακαλώτο χωρίς Βαρουφάκη.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη αλλά με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο πλευρό του ταξιδεύει για τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας για τη "μητέρα" των μαχών, όπως προβλέπεται, καθώς τα ψέμματα τελειώνουν και ο χρόνος τελειώνει πρωτίστως για τους δανειστές που θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.
Ο πρωθυπουργός θέλει λύση "πακέτο" με το αβάσταχτο ελληνικό χρέος. Κυβερνητικό στέλεχος, που γνωρίζει το περιεχόμενο και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, εκτιμούσε ότι οι συζητήσεις για το χρέος θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την έγκριση της αρχικής συμφωνίας, θα ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό και θα οδηγήσουν σε σημαντική ελάφρυνση. Και αυτό επίσης είναι το άκρως ενδιαφέρον στοιχείο της πολιτικής διαπραγμάτευσης.

Στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε πριν τις 12 το μεσημέρι από την Αθήνα, εκτός του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών βρίσκονται και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.


Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αναμένεται να προσγειωθεί στις Βρυξέλλες, όπου αργότερα σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις 15:30.

Με τον Αλέξη Τσίπρα να μεταβαίνει εσπευσμένα στις Βρυξέλλες σήμερα, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ, τη στιγμή που η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει τη δική της πρόταση στους δανειστές και αυτοί στέλνουν στην Αθήνα την αντιπρότασή τους, κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας η οποία θα ληφθεί από τους ηγέτες και τους κορυφαίους εκπροσώπους των Θεσμών. Κι αυτό είναι μία τεράστια επιτυχία του Έλληνα πρωθυπουργού.

Κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει το πρόβλημα της Ελλάδας πολιτικό και να έχει σε συνεχή ετοιμότητα τους ξένους ηγέτες στην αναζήτηση μίας λύσης και όχι τους χαρτογιακάδες των Βρυξελλών που ύψωναν το δάκτυλο στην Ελλάδα επί προηγούμενων κυβερνήσεων.

Για πρώτη φορά έχουν πραγματοποιηθεί τόσοι σύνοδοι ή συναντήσεις ηγετών με βασικό θέμα συζήτησής τους το ελληνικό πρόβλημα, για πρώτη φορά ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται σε τηλεδιασκέψεις με τη Μέρκελ, τον Ολάντ, τον Γιουνκέρ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, για πρώτη φορά έχουν υπάρξει τόσες παρεμβάσεις από τις ΗΠΑ. Για πρώτη φορά λοιπόν εδώ και πέντε χρόνια έχει γίνει διαπραγμάτευση για το θέμα χρέους της Ελλάδας.
Αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης μετέφεραν στον Guardian μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, που ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα και παίρνει διαστάσεις ραγδαίων εξελίξεων.
Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, υπάρχει πιθανότητα επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ μέσω τηλεδιάσκεψης. Αυτή μπορεί να γίνει μετά τη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Άρα, θα έχει στα χέρια του την πρόταση των δανειστών.
Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει ο Guardian, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες μαζί με τη βασική ομάδα του που αποτελείται από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά και Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Παράλληλα, σύμφωνα με αξιωματούχους, αυτή τη στιγμή δύο κείμενα πηγαίνουν από χέρι σε χέρι: το ένα είναι το 47σέλιδο κείμενο με τις ελληνικές προτάσεις και το άλλο είναι εκείνο που έχουν συντάξει οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας.
Παράλληλα, η δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας, Έλενα Σμιθ, σημειώνει πως κυβερνητικό στέλεχος τής έλεγε πως «η μάχη για έναν τίμιο συμβιβασμό δεν έχει τελειώσει. Υπάρχουν ακόμη κόκκινες γραμμές. Πρόκειται για το μέλλον της Ελλάδας».
Τέλος, το Bloomberg αναφέρει πως το βράδυ προετοιμάζεται συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάσιελμπλουμ (η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της διαψεύδει τη συνάντηση). πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template