Παραιτείται η κυβέρνηση και προκηρύσσονται εθνικές εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Παραιτείται η κυβέρνηση και προκηρύσσονται εθνικές εκλογές οριστικά για τις 20 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του
pronews.gr από το Μέγαρο Μαξίμου.
Στις 20.00 η ώρα, ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας σε διάγγελμά του θα ανακοινώσει στους πολίτες τους λόγους για τους οποίου προκηρύσσει εκλογές.


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδεύσει στις εκλογές χωρίς την βάση του κόμματός του, την Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία αποσχίζεται και δημιουργεί δικό της κομματικό φορέα.

Περισσότερα σε λίγο...

Λίγα λεπτά πριν από τις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους στενούς του συνεργάτες, που είχε αρχίσει το μεσημέρι στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την απόφασή του να επισπεύσει τις εκλογές. Κυβερνητικές πηγές λένε ότι ο πρωθυπουργός μεταφέρει στους συνομιλητές του την επιθυμία-έκκληση οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν ταχύτατα και τους εξηγεί γιατί επισπεύδει τη διαδικασία.

Στη συνέχεια σήμερα αναμένεται να προβεί σε διάγγελμα και αμέσως μετά, δηλαδή εντός της ημέρας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο και θα ενημερώσει για την απόφαση παραίτησης της κυβέρνησής του.

Εχοντας απωλέσει το 25% της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ο Α.Τσίπρας θεωρεί ότι μπορεί να πάει σε εκλογές να τις κερδίσει με αυτοδυναμία και να συνεχισει να κυβερνά, εφααρμόζοντας μια συμφωνία την οποία ούτε ο ίδιος την πιστεύει και ούτε τα εναπομείναντα στελέχη του την υιοθετούν, αλλά και μη έχοντας καν τα τεχνοκρατικά στελέχη να εφαρμόσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Τότε γιατί διαλύει την Βουλή και πάει σε εκλογές; Γιατί απλά τώρα δεν κυβερνά, αφού έχει χάσει ουσιαστικά την δεδηλωμένη και πιστεύει ότι μπορεί να βάλει την Αριστερή Πλατφόρμα "στη γωνία" και να κυβερνήσει απερίσπαστος, Έτσι νομίζει...

Το ότι θα κερδίσει την αυτοδυναμία είναι σχεδόν σίγουρο, αφού η Αριστερή Πλατφόρμα δεν έχει τον ηγέτη που θα διέλυε τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και θα έπαιρνε μέχρι και 20% της εκλογικής του δύναμης. Μιας δύναμης που την βραδιά του δημοψηφίσματος είχε καταμετρηθεί στο 48% των ψηφοφόρων!

Η Αριστερη Πλατφόρμα μπορεί να κερδίσει ένα ποσοστό μεταξύ 5-10%, αλλά μέχρι εκεί, Υπό την ηγεσία, φυσικά ενός π.χ. Γιάνη Βαρουφάκη, όλα θα άλλαζαν προς το καλύτερο.

Εν πάση περιπτώσει ο Α.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσουν την αυτοδυναμία - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - βασικά λόγω της ανυπαρξίας της ΝΔ που παλεύει να κρατηθεί πάνω από το 20%.

Ιδιαίτερα ευνοημένος ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή από την συγκυρία, μπορεί να προσεγγίσει το 9,3% των ευρωεκλογών του 2014. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι θα παίξουν μεταξύ του 3 και του 6% με το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ να δίνουν μάχη να μπουν στην Βουλή.

Οι τελευταίοι είναι βαριά τραυματισμένοι από τις πολιτικές-οικονομικές εξελίξεις και ίσως για τον Π.Καμμένο θα ήταν καλύτερα να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του διευρυμένου ΣΥΡΙΖΑ για να επιβιώσει πολιτικά.

Το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί σε καλύτερη θέση απ'ότι σήμερα αν ο Γ.Παπανδρέου επιστρέψει στο κόμμα.Μην ξεχνάμε ότι η Φ.Γεννηματά εκλέχθηκε με "υπόγειο" σύνθημα την επιστροφή του Γ.Παπανδρέου στο κόμμα.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template