Ήρωες», χαρακτήρισε τους στρατιώτες ο Μπάρακ Ομπάμα

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ο Άλεξ γύρισε μόλις πριν έναν μήνα από το Αφγανιστάν. Στο τρένο βρισκόταν ως επιβάτης. «Ήταν οι διακοπές μου, η άδεια μου από το Αφγανιστάν» είπε.Αμέσως μετά το γεγονός, ο Άλεξ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς του, Μανώλη και Κάρεν Σκαρλάτος.

«Δεν αμφιβάλλαμε ποτέ ότι το λέει η καρδούλα του», είναι η πρώτη φράση που λέει για τον 22χρονο Αλεξ, η μητέρα του Κάρεν Σκαρλάτος. Καθισμένοι στον καναπέ του σπιτιού τους, στο Ορεγκον των ΗΠΑ, οι γονείς του «ήρωα» -όπως τα διεθνή Μέσα τον αποκαλούν- περιγράφουν στους αμερικανούς δημοσιογράφους το παιδί τους. «Είναι γεροδεμένος, δυνατός, θαρραλέος. Δεν θα ήθελα ποτέ να τον είχα απέναντι, σε μια δύσκολη κατάσταση...», λέει με δόσεις χιούμορ η Κάρεν και ο πατέρας, Μανώλης Σκαρλάτος, συμφωνεί: «Σίγουρα...».

«Είμαι υπερήφανος για τον γιο μου. Έχω μείνει άναυδος» συμπλήρωσε ο πατέρας του, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Μου αφηγήθηκε πως ο ίδιος και οι φίλοι του εξουδετέρωσαν έναν τρομοκράτη μέσα σε ένα τρένο που κατευθυνόταν στο Παρίσι. Έτσι απλά. Σαν να ήταν κάτι φυσιολογικό» συνέχισε ο υπερήφανος πατέρας που δήλωσε «κατάπληκτος» από το «θάρρος και το ένστικτο επιβίωσης» του γιου του και των φίλων του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προσωπική σελίδα του Ελληνικής καταγωγής Άλεξ Σκαρλάτου στο Facebook πλήθος κόσμου τον συγχαίρει για την πράξη του. Συγχαρητήρια παλλίκαρε, φέρθηκες σαν γνήσιος Έλληνας και μας έκανες περήφανους, Ελληνική ψυχή, Ατρόμητος, Ήρωας είναι μόνο λίγα από τα σχόλια που κατακλύζουν την σελίδα του Άλεξ.

«Ήρωες», χαρακτήρισε τους στρατιώτες ο Μπάρακ Ομπάμα, ενώ ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πρόκειται να συναντηθεί μαζί τους την Δευτέρα στο προεδρικό μέγαρο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στους τρεις Αμερικανούς και χαιρέτισε την «ασυνήθιστη γενναιότητα» που επέδειξαν. Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος τους εξέφρασε «την ευγνωμοσύνη του (...) για τις ηρωικές πράξεις τους» και «την υπερηφάνεια όλων των Αμερικανών» για το θάρρος τους.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε μέσω του Twitter «απίστευτα υπερήφανος για τους τρεις Αμερικανούς ήρωες». πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template