Κέρδη στις ευρωαγορές - Άνοδος 0,5% για DAX

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Σε ανοδική πορεία κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να κοιτάνε προς την Fed και την επικείμενη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας είναι πιθανό να αποφασισθεί αύξηση των επιτοκίων.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,92% στις 356,87 μονάδες. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύθηκε 0,87% στις 6.137,60 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 0,56% στις 10.188,13 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 1,13% στις 4.569,37 μονάδες. Ανάλογη εικόνα στις αγορές τις ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό IBEX 35 να ενισχύεται 0,89%, τον ιταλικό FTSE MIB να κινείται κατά 1,62% υψηλότερα, ενώ ο πορτογαλικός PSI 20, μετά από μία συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, έκλεισε με κέρδη της τάξης του 0,4%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters που πραγματοποίησε τον Αύγουστο, αναλυτές και οικονομολόγοι εκτιμούν πως μια αύξηση των επιτοκίων αναμένεται από την Fed μέσα στο Σεπτέμβρη. Ωστόσο, η μεταβλητότητα στις παγκόσμιες αγορές λόγω Κίνας, δημιούργησε νέες ανησυχίες με αποτέλεσμα αρκετοί αναλυτές να αμφιβάλλουν αν η αύξηση θα συμβεί τώρα.

Την ίδια ώρα, οι δείκτης στην Ασία υποχώρησαν με τους επενδυτές να έχουν επίσης καθηλωμένο το βλέμμα στην συνεδρίαση της Fed.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Γαλλίας ενισχύθηκε κατά 0,3% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ σε ετήσια βάση παρέμεινε αμετάβλητος.

Αύξηση παρουσίασε το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης τον Ιούλιο, το οποίο ανήλθε στα 31,4 δισ. ευρώ, από 21,2 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Επίσης, ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών ZEW υποχώρησε για έκτο συνεχόμενο μήνα, στις 12,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 25 μονάδες τον Αύγουστο. Την ίδια ώρα οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα ανέλθει στις 18,5 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Volkswagen και η PSA Peugeot Citroen σημείωσαν κέρδη κοντά στο 1%μετά τα στοιχεία ότι οι νέες ταξινομήσεις αυξάνονται κατά 11,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών (ACEA).


Παράλληλα, η Deutsche Bank (1,63%) ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην περικοπή 23.000 θέσεων εργασίας ή περίπου το ένα τέταρτο του συνολικού προσωπικού κυρίως από τον τομέα της τεχνολογίας σύμφωνα με το Reuters. Σε περικοπή 10.000 περίπου θέσεων εργασίας σχεδιάζει να προβεί και η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων UniCredit (2,46%). πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template