ROY RAYMOND-Πήγε να της ψωνίσει εσώρουχα, ίδρυσε μια αυτοκρατορία και αυτοκτόνησε

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

«Η αρχική μας ιδέα ήταν να ανοίξουμε ένα μαγαζί όπου οι άντρες θα ένιωθαν άνετα να αγοράζουν εσώρουχα. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Roy πήγε να
μου ψωνίσει εσώρουχα. Τα καταστήματα του φαίνονταν φτηνά, αποκλειστικά γυναικεία, άβολα, συνοικιακά και καθόλου φιλόξενα» ανέφερε στις συνεντεύξεις της η 70χρονη σήμερα σύζυγός του Roy Raymond, δημιουργού της παγκόσμιου κολοσσού γυναικείων εσωρούχων η αξία του οποίου αποτιμάται σήμερα στα 13 δις ευρώ. Ο Roy Raymond άνοιξε το πρώτο κατάστημα Victoria’s Secret το 1977 στη Νότια Καλιφόρνια. Η εταιρία του ονομάστηκε έτσι καθώς το σπίτι που έμενε με τη γυναίκα του είχε χτιστεί κατά τη διάρκεια της Βικτωριανής εποχής.



«Τα Victoria’s Secret που ιδρύσαμε ήταν μια ανώτερης αισθητικής, σοφιστικέ καταστήματα, αποκλειστικά σχεδιασμένα για να νιώθει ο πελάτης υπέροχα. Τα σχεδιάσαμε έτσι ώστε να μοιάζουν με βικτωριανό καμαρίνι, με βελούδινες κουρτίνες, αντίκες και ανατολίτικα χαλιά. Ακόμα θυμάμαι τις κουρτίνες που κρεμάσαμε στο πρώτο μαγαζί. Τα εσώρουχα ήταν επίσης από πολυτελή υλικά και κυρίως από φυσικό μετάξι», θυμόταν η Gaye.

Το 1977, ο Raymond πήρε δάνειο 40.000 δολαρίων και δανείστηκε άλλα 40.000 δολάρια από συγγενείς για να ανοίξει το πρώτο κατάστημα Victoria’s Secret σε ένα μικρό εμπορικό κέντρο της γειτονιάς στην Καλιφόρνια. Εμπνευσμένο από την Αγγλία του 19ου αιώνα, το κατάστημά του ήταν διακοσμημένο με σκούρο ξύλο, κόκκινους βελούδινους καναπέδες και μεταξωτές κουρτίνες, σε αντίθεση με τα φανταχτερά πολυκατάστημα της εποχής. Η εταιρεία είχε έσοδα 500.000 δολαρίων το πρώτο έτος. Μέχρι το 1982, το ζευγάρι είχε ανοίξει 5 καταστήματα και έναν κατάλογο ταχυδρομικών παραγγελιών με κέρδη 6 εκατομμύρια το χρόνο και μετά έκανε το τεράστιο λάθος να πουλήσει την εταιρία για 2.600.000 δολάρια στον Leslie Wexner, τον ιδρυτή του brand «The Limited».
Ο Roy άνοιξε μία νέα επιχείρηση με παιδικά ρούχα την οποία ονόμασε «My Child’s Destiny» η οποία χρεωκόπησε το 1986, ενώ ο ίδιος είχε επενδύσει περίπου 1.000.000 δολάρια, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να χάσει δύο σπίτια και τα αυτοκίνητά του. Στην πορεία αφού δανείστηκε πολλά χρήματα, δοκίμασε να δραστηριοποιηθεί και σε άλλους κλάδους όπως ένα παιδικό βιβλιοπωλείο, μία επιχείρηση με υπολογιστές αποτυγχάνοντας όμως σε κάθε του κίνηση. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 1993, όταν πλέον η Victoria’s Secret είχε γίνει το μεγαλύτερο brand εσωρούχων στην Αμερική.



Victoria’s Secret, will open on the corner of New Bond St and Brook St. London W1.
Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Victoria’s Secret ήταν η μεγαλύτερη αμερικανική αλυσίδα λιανικής πώλησης εσωρούχων, με 350 καταστήματα και τις πωλήσεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ωστόσο, η εταιρεία αγωνιζόταν να ανταγωνιστεί με τα αντίστοιχα brand χαμηλού κόστους και έπρεπε να κάνει κάτι ριζοσπαστικό για να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο. Η επανάσταση ξεκίνησε το 1995, όταν η εταιρεία έκανε την πρώτη επίδειξη μόδας. Αρχικά ήταν κάτι συνηθισμένο, με μοντέλα να φορούν τα εσώρουχα της εταιρείας. Όμως 3 χρόνια αργότερα, εμφανίστηκαν μοντέλα που φορούσαν φτερά αγγέλων, μια ιδέα της Tyra Banks.



Μέχρι το 2000, τα σόου άρχισαν να παίρνουν άλλη μορφή και το σετ εσωρούχων με ρουμπίνια και διαμάντια που φόρεσε η Gisele Bundchen αξίας 15 εκ. δολαρίων, ήταν το πιο ακριβό σετ εσωρούχων που δημιουργήθηκε ποτέ. Στα σόου της Victoria’s Secret συμμετέχουν τα καλύτερα μοντέλα του κόσμου και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι επιλέγει τα μοντέλα εκείνα που πιστεύει πως οι γυναίκες θα ταυτιστούν μαζί τους.

Οι επιδείξεις κοστίζουν περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια η καθεμία, και εκτός από τα μοντέλα, στη σκηνή ανεβαίνουν κορυφαίοι καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων η Taylor Swift, η Katy Perry, ο Justin Bieber, η Rihanna και άλλοι. Επόμενος σταθμός το σώου η Νέα Υόρκη στις 8 Δεκεμβρίου.

Μια λεπτομέρεια: Ο Raymond αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 1993 στα 43 του χρόνια πηδώντας από την Golden Gate γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο.
πηγή



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template