Εικόνες πολέμου στον Βόσπορο: Ρώσοι πεζοναύτες ετοιμάζονται να βάλλουν κατά τουρκικών σκαφών!

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Νέους κανόνες εμπλοκής με έναρξη πυρών κατά οποιουδήποτε τουρκικού σκάφους της Ακτοφυλακής ή του
τουρκικού Ναυτικού επιχειρήσει να παρεμποδίσει την διέλευση τους από τα Στενά, εφαρμόζουν τα πληρώματα των ρωσικών πολεμικών πλοίων.

Δύο ημέρες μετά την διελευση του από τα Στενά του ρωσικού αποβατικού Minsk κλάσης Ροπούσκα του οποίου οι άνδρες στέκονταν οπλισμένοι πάνω στο κατάστρωμα απέναντι στην τουρκική Ακτοφυλακή να οι νέοι κανόνες εμπλοκής που εφάρμοσε το πλήρωμα του ρωσικού αποβατικού πλοίου το Caesar Kunikov (BDK-64) (Russian: «Цезарь Куников» (БДК-64)) και αυτό κλάσης Ropucha-I) ήταν ακόμα πιο σκληροί: Πέρασε και αυτό τα Στενά μόνο που τώρα το πλήρωμά του περίμενε πρυνηδόν στην πλώρη του πλοίου με το δάχτυλο στην σκανδάλη όπως φαίνεται στις σχετικές φωτό!

Ο βασικός λόγος της όλη ενέργειας είναι για να καταδείξει η Μόσχα στην Αγκυρα με τον ποιο σαφή τρόπο ότι τα Στενά ΔΕΝ ανήκουν στην τουρκική επικράτεια, αλλά διέπονται από ειδικό καθεστώς και η Ρωσία ως εγγυήτρια αυτού του ειδικού καθεστώτος μπορεί και να έχει διαφορετικές αντιλήψεις σε ότι αφορά τους κανόνες ναυσιπλοΐας από αυτές που έχει η Αγκυρα.

Σημειώνεται ότι είναι το τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες (από τα Στενά του Βοσπόρου πέρασε πριν έξι ημέρες το ρωσικό αποβατικό Saratov το οποίο μετέφερε εφόδια για τις ρωσικές δυνάμεις στην Συρία και ακολούθησε πριν δύο ημέρες και το αποβατικό Minsk κλάσης Ροπούσκα) ενώ ειναι μια διαδικασία που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015 λίγο πριν τα Χριστούγεννα όταν και το pronews.gr δημοσιοποίησε την φωτογραφία με τον Ρώσο πεζοναύτη του ρωσικού αποβατικού πλοίου "Caesar Kunikov", που απεικονίζεται να είναι στην γέφυρα του πλοίου σε ετοιμότητα για βολή φορητού αντιαεροπορικού πυραύλου SA-16 (9K32 Strela-2) ενώ το πλοίο διερχόνταν τα Στενά.





Τα συχνά δρομολόγια δείχνουν ότι η Ρωσία συνεχίζει απρόσκοπτα την στρατιωτική παρουσία της στην Συρία και δίνει πλέον βάρος στις χερσαίες επιχειρήσεις του συριακού Στρατού βοηθώντας όποτε χρειάζεται με "χειρουργικά" πλήγματα στα μέτωπα των μαχών.

Σύμφωνα με το matthewaid oι ρωσικές δυνάμεις στην Συρία είναι πολύ πιο ικανές απ'οτι ένα μήνα πριν που ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ανακοίνωσε την μερική απόσυρσή τους.

Το ρωσικό εκστρατευτικό σώμα είναι ισχυρότερο από ποτέ με λιγότερα μεν μαχητικά αλλά με περισσότερα επιθετικά ελικόπτερα που μπορούν να παράσχουν εγγύς υποστήριξη στον συριακό Στρατό.
Μάλιστα δεν έχουν περιοριστεί καθόλου οι ανεφοδιασμοί κάτι που άλλωστε αποδεικνύουν και οι συχνές διελεύσεις των ρωσικών αποβατικών από τα Στενά ενώ συνεχίζονται οι συχνές πτήσεις ρωσικών μεταγωγικών αεροσκαφών μέσω Ιράν και Ιράκ προς την βάση Hmeimim στην δυτική Συρία. Ρωσικές ειδικές δυνάμεις εμπλέκονται πλέον σε μεγάλους αριθμούς σε μάχες στο έδαφος ιδιαίτερα φάνηκε αυτό στην ανακατάληψη της Παλμύρας.

Η ανακοίνωση της "μερικής απόσυρσης" ήταν μια τακτική κίνηση του προέδρου Β.Πούτιν για να "αποσυμπιέσει" τις πολιτικές πιέσεις από την Δύση. πηγή


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template