ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ-Συνάντηση με Τσίπρα στο Μαξίμου

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Στις 5 το απόγευμα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Ρώσο προέδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος
πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Τον κ. Πούτιν υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε τη Ρωσία μεγάλη και φίλη χώρα, σημειώνοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια εξαιρετικά και πολλαπλώς κρίσιμη συγκυρία για όλη την Ευρώπη.

Παυλόπουλος: Συνεργασία για να μπει τέλος στο προσφυγικό

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για συνεργασία Ρωσίας, ΗΠΑ και Ε.Ε., ώστε να δοθεί οριστικό τέρμα στον πόλεμο στη Συρία και να αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο και το προσφυγικό πρόβλημα.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την επίσημη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στη χώρα μας επιστέγασμα και κορύφωση της διαχρονικής φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Πούτιν: Να συζητήσουμε για όλες τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε βήματα υλοποίησης
Όλοι διανύουμε δύσκολους καιρούς που σχετίζονται με την οικονομία και τη διεθνή ασφάλεια, υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις σχέσεις των δυο χωρών διαχρονικά, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό «να συζητήσουμε και να ψάξουμε λύσεις σε αυτά τα θέματα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την ευκαιρία την έχουμε εδώ στην Ελλάδα, μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιές σχέσεις».

«Στην επίσκεψη σας μιλήσαμε για το έτος Ρωσίας – Ελλάδας και μπορούμε να δούμε πώς προχωρούν οι εκδηλώσεις. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις ρίζες μας. Είμαι ευγνώμων σε σας στην Εκκλησία, το Πατριαρχείο που υποστηρίξατε την επίσκεψή μου στο Άγιο Όρος, όπου 1.000 χρόνια βρίσκονται Ρώσοι μοναχοί»,
σημείωσε.
Προανήγγειλε ότι θα γίνουν συζητήσεις σχετικά με την πορεία των οικονομικών σχέσεων. «Υπάρχουν γνωστά προβλήματα αλλά υπάρχει και κάτι που εντυπωσιάζει. Κατά τον Μάρτιο ο αριθμός των Ρώσων τουριστών αυξήθηκε 523% και θα προχωρήσουμε όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού, αλλά και σε άλλους τομείς. Τώρα είναι σημαντικό να συζητήσουμε για όλες τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε βήματα υλοποίησης» σημείωσε.

Επόμενος σταθμός το Μέγαρο Μαξίμου
Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Επόμενος σταθμός του Ρώσου προέδρου ήταν το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντάται αυτή την ώρα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο θα συνομιλήσει για μία σειρά σημαντικών θεμάτων.
«Η επίσκεψή σας επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και τη βούληση να αναβαθμιστούν αυτές οι σχέσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Έρχεστε σε μία στιγμή που γυρίζουμε σελίδα» είπε ο πρωθυπουργός.

Συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν

«Θέλω να επαναλάβω για άλλη μία φορά ότι η ενίσχυση των σχέσεών μας αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα που επιτάσσουν οι ισχυροί πολιτιστικοί και πνευματικοί δεσμοί, όσο και οι δεσμοί που ανοίγονται μπροστά μας, οικονομικές δυνατότητες και δυνατότητες για σταθεροποίηση στην περιοχή» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στα πεδία στα οποία μπορεί να επιτευχθεί συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών. Η ενέργεια, οι υψηλές τεχνολογίες και οι υποδομές αναμένεται να απασχολήσουν τη συνάντηση, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να τονίζει: «Δεν είναι μόνο η ενέργεια είναι και οι υψηλές τεχνολογίες και οι υποδομές. Ελπίζω να καταφέρουμε να τα συζητήσουμε όλα αυτά σήμερα».
Η συγκυρία είναι δύσκολη αλλά υπάρχουν προοπτικές, ανέφερε. «Πρέπει να μεταμορφώσουμε τις καλές σχέσεις σε απτά οικονομικά αποτελέσματα», είπε στον σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες ο κ. Πούτιν.

Αύριο το μεσημέρι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος.

Υπενθυμίζουμε ότι η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου είναι υψίστης σημασίας, καθώς αποτελεί την πρώτη επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιεί στη χώρα μας μετά από δέκα χρόνια, ενώ η σημασία της ενισχύεται από το γεγονός ότι γίνεται συνοδεία πολυπληθούς κυβερνητικής αντιπροσωπείας και δεκάδων επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template