ΣΤΑΘΑΚΗΣ-Ο ζεν-πρεμιέ του ΣΥΡΙΖΑ-Ίδρυση επιχειρήσεων σε μία ημέρα!!!!

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Δεν έχει το θεό του ο Σταθάκης. Ο πάντα θεωρητικός και ποτέ του πρακτικός πρώην καθηγητής του πανεπιστημίου Κρήτης,γόνος
ναυτιλιακής οικογένειας ,μάλλον βλέπει ''οπτασίες'' και ονειρεύεται την Ελλάδα χώρα σαν αυτή της Δανίας  απο πλευράς προσέγγισις επενδυτών.Ξεχνά οτι στην Δανία οι πολιτικοί της δεν ειναι διεφθαρμένοι όπως και οι πολίτες της....Δεν αποτελούν πρότυπο για την Ελλάδα οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές της Βουλγαρίας και της Αλβανίας, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας, αναφερόμενος στο νέο αναπτυξιακό νόμο.
Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Σταθάκης σημείωσε για το φορολογικό καθεστώς ότι «είναι παραπλανητική η εικόνα» ότι οι επενδύσεις προτιμούν να πηγαίνουν σε χώρες που έχουν χαμηλή φορολόγηση όπως Βουλγαρία, Κύπρος, Ιρλανδία. «Θα έχουμε τον τύπο των επενδύσεων που πάνε στη Βουλγαρία και αυτές δεν τις θέλουμε. Θέλουμε άλλο μοντέλο επιχειρήσεων, υψηλής προστιθέμενης αξίας, δεν έχουμε χαμηλό μισθολογικό κόστος και δεν θα αποκτήσουμε, γιατί έχουμε αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό», επεσήμανε και τόνισε ότι «το 90% των επενδύσεων δεν πάνε εκεί, αλλά σε χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Δανία) που έχουν υψηλότερη φορολόγηση. Στην Ελλάδα είμαστε κάτω από τον μέσο όρο στην φορολόγηση επιχειρήσεων».

Ίδρυση επιχειρήσεων σε μια μέρα

Σχετικά με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, ο υπουργός Οικονομίας έκανε λόγο για απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα ιδρύονται επιχειρήσεις σε μία μέρα και θα αδειοδοτούνται σε τρεις. «Είμαστε στο τελικό στάδιο να ισχύσει αυτό για τους εξής τομείς: μεταποίησης, τροφίμων και ποτών, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τουριστικής και εξορυκτικής δραστηριότητας».

Προσανατολισμένος στις ΜμΕ ο αναπτυξιακός νόμοςΑναφερόμενος στον αναπτυξιακό νόμο ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι «θέλουμε μία ελληνική οικονομία που αξιοποιεί στο έπακρο τα παραδοσιακά της πλεονεκτήματα (αγροτικά, τουρισμό, ναυτιλία) και οι αιχμές του δόρατος είναι παραγωγή και καινοτομία. Αυτήν την δουλειά κάνει ο αναπτυξιακός νόμος που δεν έχει καμία σχέση με τους προηγούμενους. Είναι προσανατολισμένος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι στις μεγάλες». Υποστήριξε μάλιστα ότι στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο του 2004 το 4% των μεγάλων επενδύσεων είχε πάρει το 60% των κονδυλίων.    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template