Ζητείται Ωνάσης για το Σμαραγδονήσι!

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Το Σμαραγδονήσι, συνολικής έκτασης 10.810 τ.μ., πέρασε το 1889 στα χέρια ενός Ελληνα της περιοχής, με παραχωρητήριο από το Ελληνικό Δημόσιο.
Στη συνέχεια εκείνος το πούλησε σε Άγγλους, έως ότου το αγόρασε η σημερινή ιδιοκτήτριά του, η οποία σήμερα το πουλά κι εκείνη αντί 1.700.000 ευρώ.
Την αγοραπωλησία έχει αναλάβει ο κτηματομεσίτης Παναγιώτης Κριτσιμάς, ο οποίος ανέφερε στην «Espresso»: «Πρόκειται για ένα πανέμορφο νησάκι, το οποίο αμέσως σε μαγεύει. Δυστυχώς η οικονομική κατάσταση τα τελευταία χρόνια δεν επέτρεψε να πωληθεί βάσει των αρχικών προσδοκιών, ωστόσο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρξει αποτέλεσμα».

Επενδυτικά προγράμματα

Τέσσερα ήταν τα βασικότερα επενδυτικά προγράμματα τα οποία έως σήμερα είχαν προταθεί για την εκμετάλλευση του νησιού, ωστόσο η οικονομική κρίση έκανε τους υποψήφιους επενδυτές τελικά να τις αποσύρουν.

Η πρόταση για την οποία είχε δείξει ενδιαφέρον και ένας γνωστός τραγουδιστής, με τη συνεργασία κατασκευαστικής εταιρίας, ήταν η δημιουργία αίθουσας διασκέδασης 500 ατόμων (η οποία την ημέρα θα λειτουργούσε ως αίθουσα καφέ και εστιατόριο), καθώς και η κατασκευή δωματίων φιλοξενίας των καλλιτεχνών και κατοικία του νέου ιδιοκτήτη. Τη μεταφορά των επισκεπτών θα αναλάμβαναν επαγγελματίες της Ιτέας με σκάφη που διαθέτουν. Αλλη μία παρόμοια πρόταση είχε κατατεθεί, η οποία περιελάμβανε αίθουσα δεξιώσεων 500 τ.μ. αλλά και 35 studios, με σκοπό την προσέλευση ζευγαριών για την πραγματοποίηση του γάμου τους.

Η τρίτη περίπτωση ανέφερε την κατασκευή συνεδριακού κέντρου 400 ατόμων και 45 studios, κυρίως για τη διενέργεια συνεδρίων με θέμα τον τουρισμό και την αρχαιολογία - ιστορία του τόπου, δεδομένης της πολύ κοντινής απόστασης με τους Δελφούς. Τέλος, στο τραπέζι είχε πέσει και η πρόταση κατασκευής ιδρύματος για παιδιά με αναπηρία, που σαν στόχο θα είχε τη σταδιακή βελτίωση και την αποκατάσταση της υγείας τους.

Για τον σκοπό αυτόν, μάλιστα, είχε προβλεφθεί η δημιουργία δωματίων φιλοξενίας, 20 αιθουσών διδασκαλίας, αίθουσας συσκέψεων, μικρού θεάτρου και κολυμβητηρίου.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template