Η Βενεζουέλα πούλησε 138 τόνους χρυσό για να επιβιώσει

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Οι διεθνείς κεντρικές τράπεζες εξακολουθούν να είναι «καθαροί» αγοραστές του χρυσού, όμως ίσως μειώνουν
τις αγορές τους αυτές. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Εταιρείας Macquarie, oι κεντρικές τράπεζες αγόρασαν κατά προσέγγιση 166 τόνους χρυσού και πώλησαν 22 τόνους, κατά το πρώτο μισό του 2016, κάνοντας καθαρή αγορά 144 τόνων.
Αυτό δεν αποτελεί σημαντική αλλαγή από τα έτη 2013 και 2014, όμως ωστόσο είναι μικρότερη ποσότητα από τους 179 τόνους που αγόρασαν κατά το ίδιο διάστημα το προηγούμενο έτος, όπως σημειώνει ο Matthew Turner και η ομάδα του αυτή την εβδομάδα.



«Δεν υπάρχει ακόμη διάθεση για πωλήσεις με εξαίρεση την Βενεζουέλα, ούτε υπάρχουν πολλοί αγοραστές εκτός Ρωσίας και Κίνας», σημείωσε ο Turner. «Η τάση αφορά χαμηλότερες αλλά πάντως ουσιώδεις καθαρές αγορές».


Σύμφωνα με την Macquarie, η αγορά του χρυσού της Βενεζουέλας, αποτέλεσε μεγάλη αποτυχία. Εν μέσω μίας οικονομικής κρίσης χρέους, η Βενεζουέλα αντάλλαξε και πούλησε τα αποθέματα χρυσού της ώστε να συγκεντρώσει χρήματα, γεγονός που έστειλε τα αποθέματά της σε ιστορικό χαμηλό, σύμφωνα με τους Financial Times.

screen shot 2016-08-24 at 10.14.59 am

Τα αποθέματα της χώρας υποχώρησαν κατά 79 τόνους κατά το πρώτο μισό αυτού του έτους και κατά 59 τόνους το 2015. Σύνολο 138 τόνους. Και έτσι, και η Βενεζουέλα συμπαρασύρει σημαντικά τα αποθέματα που αγοράστηκαν από τις κεντρικές τράπεζες.

«Οι κεντρικές τράπεζες παρέμειναν στην αγοραστική πλευρά της αγοράς κατά το πρώτο μισό του 2016, αν και η πτωτική τάση των αποθεμάτων της Βενεζουέλας ήταν και θα εξακολουθήσουν να αποτελούν τροχοπέδη,
όπως υποστήριξε ο Turner.

Η τιμή του χρυσού έχει καταγράψει άνοδο κατά 24% κατά το τρέχον έτος, και περαιτέρω αυξήσεις θα μπορούσαν να προσθέσουν επιπλέον κεντρικές τράπεζες στη λίστα των αγοραστών, όπως υπογράμμισε ο Turner.

Οι κεντρικές τράπεζες αγοράζουν χρυσό με σκοπό να διαφοροποιούν τα αποθέματά τους. Και επειδή οι κεντρικές τράπεζες κατέχουν τεράστια αποθέματα χρυσού, οι επενδυτές παρατηρούν την αγοραπωλησία να μετατίθεται πλέον προς τα πολύτιμα μέταλλα.


Τα ομόλογα χρυσού σημείωσαν πτώση κατά 1%, ή $14.35 ανά μονάδα, έως $1,331.75 τις προηγούμενες , εν μέσω πώλησης πολύτιμων μετάλλων σε πολύ ευνοϊκότερες τιμές. πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template