ΣΟΚ-ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΤΟΠΕ- Από την παραολυμπιακή ομάδα. Ντοπέ και Κύπριος αθλητής

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016


Η κολυμβήτρια είναι 26 χρόνων και επρόκειτο να αγωνιστεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου. Το όνομά της δεν μπορεί να ανακοινωθεί μέχρι και την εξέταση του δεύτερου δείγματος.
Αυτή θα ήταν η δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της, όμως αύριο θα αναχωρήσει για την Ελλάδα, μέσω Ρώμης. Της ζητήθηκε να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό και απόψε θα μείνει σε ξενοδοχείο. Φυσικά, δεν θα συμμετέχει στην τελετή έναρξης.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε Ελληνίδα αθλήτρια της κολύμβησης που βρίσκεται στη Βραζιλία για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και μάλιστα διεκδικούσε και με αξιώσεις μία καλή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης θετικό προέκυψε και ένα μέλος της παραολυμπιακής ομάδας, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα, καθώς οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν Σεπτέμβριο.


Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στους Έλληνες αθλητές πριν αναχωρήσει η Ολυμπιακή Αποστολή στο Ρίο.
«To αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο, ανακοινώνει την ύπαρξη θετικού πρώτου δείγματος σε μέλος της αποστολής, κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα.

Η ΕΟΕ είχε ζητήσει τον έλεγχο όλων των Ελλήνων αθλητών που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το συγκεκριμένο μέλος έχει αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό».


Το δεύτερο θετικό δείγμα, αφορά μέλος της ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα, καθώς οι Παραολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Και αν και το δεύτερο δείγμα του είναι θετικό δεν θα ταξιδέψει καν για την Βραζιλία.

Ντοπέ και ο Κύπριος Αντώνης Mαρτασίδης

Η Κύπρος ανακοίνωσε ότι ο αρσιβαρίστας Αντώνη Μαρτασίδης βρέθηκε «θετικός» σε έλεγχο εκτός αγώνων και τον απέσυρε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο έλεγχος αυτός έγινε από την ίδια την κυπριακή ομοσπονδία του αθλήματος την περασμένη εβδομάδα και οι ιθύνοντες στη Μεγαλόνησο αποφάσισαν να μην περιμένουν το δεύτερο δείγμα και να αποκλείσουν αυτόματα τον Μαρτασίδη από τη Βραζιλία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) ανακοινώνει ότι έλαβε σήμερα ενημέρωση από την κυπριακή αρχή αντι-Ννόπινγκ (CyADA) ότι το αποτέλεσμα ελέγχου ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε ο αθλητής της άρσης βαρών, Αντώνης Μαρτασίδης, στις 25 Ιουλίου 2016, εκτός αγώνα, στην Αθήνα, έδωσε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα, αφού στο δείγμα ούρων του εν λόγω αθλητή βρέθηκε ουσία που περιλαμβάνεται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων.

Η ΚΟΕ είναι σε συνεχή επαφή με την κυπριακή αρχή αντι-ντόπινγκ για το θέμα και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση ανάκληση της διαπίστευσης του αθλητή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016 και την επιστροφή του στην Κύπρο».

Πάντως προκαλείται ένα ερώτημα. Οι έλεγχοι θα είναι το ίδιο εξονυχιστικοί σε όλες τις αθλητικές αποστολές;

Η Ευαγγελία Ψάρρα, η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια της ελληνικής αποστολής, ήταν αυτή που άνοιξε το χορό των ελληνικών συμμετοχών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο χωρίς όμως επιτυχία.
Η Ελληνίδα τοξότρια με επίδοση 596 κατέλαβε την 55η θέση ανάμεσα σε 64 αθλήτριες στα προκριματικά και δεν θα συνεχίσει στην επόμενη φάση των «32».

Η 42χρονη αθλήτρια μετείχε για 5η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εξασφάλισε τελευταία στιγμή την πρόκριση της για το Ρίο, λαμβάνοντας κάρτα ελευθέρας συμμετοχής, η οποία προέκυψε από την ακύρωση συμμετοχής της Ακτής Ελεφαντοστού.

Ενα μεγάλο "Μπράβο" από το pronews.gr για την 20ετή συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων είναι αύριο (02.00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος) και στη μάχη ρίχνονται συνολικά 15 Ελληνες αθλητές σε κολύμβηση, ενόργανη γυμναστική, κωπηλασία, πόλο και ποδηλασία.

Αυτός που κάνει την αρχή είναι ο Γιάννης Ταμουρίδης (ποδηλασία δρόμου στις 15:30) για να πάρουν την σκυτάλη αμέσως μετά οι πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής Βλάση Μάρα, Λευτέρη Πετρούνια.

Πρώτος θα αγωνιστεί ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ανέβει στους κρίκους στις 17:20 ώρα Ελλάδας, κάνοντας το ίδιο πρόγραμμα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο αλλά και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και είναι από τα φαβορί για να εξασφαλίσουν μια θέση στην πρώτη οκτάδα.

Στις 18:35 είναι η σειρά του Βλαση Μάρα στο μονόζυγο όπου θα εκτελέσει πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,80 (ανάλογο με αυτό που τον είχε φέρει πέρσι στη 2η θέση της Ευρώπης) επιδιώκοντας την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.
Στην κωπηλασία (17:20) έχουμε τη συμμετοχή του διπλού σκιφ γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη οι οποίες θα αγωνιστούν στην τρίτη προκριματική σειρά με αντιπάλους τα πληρώματα από Τσεχία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Στα ημιτελικά προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε σειρά, ενώ μόνο η βάρκα που θα πάρει την 4η θέση θα πάει στον επαναληπτικό προκειμένου να έχει μια δεύτερη ευκαιρία.

Στις 18:10 (πάντα ώρα Ελλάδας) θα αγωνιστεί η τετράκωπος άνευ (Σπύρος Γιάνναρος-Παναγιώτης Μαγδανής-Στέφανος Ντούσκος- Γιάννης Πέτρου) ελ βαρών των ανδρών στον αντίστοιχο προκριματικό με αντιπάλους τις Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Δανία με στόχο την πρώτη τριάδα προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόκριση απευθείας στα ημιτελικά. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αγωνιστούν στον επαναληπτικό.

Πρεμιέρα στα αγωνίσματα της κολύμβησης θα κάνουν οι Άννα Ντουντουνάκη και Κριστέλ Βουρνά που θα συμμετάσχουν στον προκριματικό 100μ. πεταλούδα. Ο Δημήτρης Δημητρίου θα αγωνιστεί στα 400μ. ελεύθερο ενώ ο Παναγιώτης Σαμλίδης στα 100μ. πρόσθιο.

Τέλος στις 19:00 η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών
ξεκινά τις δικές της υποχρεώσεις στο Ολυμπιακό τουρνουά με αντίπαλο την Ιαπωνία, την οποία αναμένεται να κερδίσει με άνεση. πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template