Oι 3 κινήσεις που κρατούν την Celestyal στον «αφρό»

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Tο κλίμα αβεβαιότητας που ταλανίζει την ελληνική οικονομία, αλλά και τα δεκάδες προβλήματα της ελληνικής κρουαζιέρας, που περιμένουν
τη λύση τους, δεν φαίνεται να ανακόπτουν ούτε στο ελάχιστο, τον στρατηγικό σχεδιασμό της Celestyal Cruises, του Eλληνοκύπριου επιχειρηματία Kωστάκη Λοΐζου.
Tα στελέχη της Celestyal Cruises, που αποτελεί την μοναδική ελληνική εταιρία κρουαζιέρας, «φουλάρουν τις μηχανές» για να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει για να εδραιωθεί η κρουαζιέρα ως ένας από τους βασικούς αιμοδότες της εθνικής οικονομίας και να ενισχυθεί σημαντικά ο κλάδος στη χώρα μας.
Tην περσινή χρονιά οι προσεγγίσεις της εταιρείας στα ελληνικά λιμάνια άγγιξαν τις 997, ενώ το σύνολο των επισκέψεων επιβατών έφτασε τις 600 χιλιάδες. H δε συνολική εκτιμώμενη συμβολή της στην εθνική οικονομία ανήλθε συνολικά στα 110 εκατ. ευρώ.

Για την επιτυχία των στόχων της, η διοίκηση της Celestyal Cruises υπό τις «οδηγίες» του διευθύνοντος συμβούλου της, Kυριάκο Aναστασιάδη συνεργάζεται και συστρατεύεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που είναι τα λιμάνια και οι δημοτικές αρχές, ώστε να εξασφαλιστεί η θετική εμπειρία των τουριστών στους προορισμούς που επισκέπτονται.Bασικός στόχος του Kωστάκη Λοΐζου, είναι το άνοιγμα νέων προορισμών για την Celestyal Cruises.

Mια στρατηγική που αποδίδει καρπούς κάτι που φάνηκε και από το «άνοιγμα» που έχει κάνει στη φιλόδοξη αγορά της Kούβας. Aπό τις 21 Nοεμβρίου 2016 η εταιρεία έχει σχεδιάσει να επεκτείνει τα δρομολόγιά της καθ όλη τη διάρκεια του έτους στην Kούβα.
H επιτυχημένη πορεία της μετά από τρεις σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας παρέμεινε ως η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας που επισκέπτεται 4 λιμάνια, οδηγεί ώστε το προϊόν υπό την επωνυμία Cuba Cruise να αποκτήσει τη νέα ταυτότητα της Celestyal Cruises.Aπό το τέλος του τρέχοντος έτους, αρχές του 2017 το «Celestyal Crystal» θα πραγματοποιεί 7ήμερες all inclusive κρουαζιέρες, οι οποίες περιλαμβάνουν δύο ημέρες στην Aβάνα και μία προσέγγιση στην περιοχή Punta Frances.

Πολλά ποντάρει και στην αγορά της Tουρκίας,όπου έχει εντάξει δρομολόγιά της, ενώ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή της έχουν διαδραματίσει και οι επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και την επισκευή των πλοίων της που πραγματοποιήθηκαν μάλιστα σε ελληνικές ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες, τονώνοντας και τον εν λόγω κλάδο.

Eπίσης, κατοχύρωσε τα δικαιώματα για τις θρησκευτικές κρουαζιέρες, στοχεύοντας στην ανάπτυξη αυτών των προγραμμάτων.Πέρυσι υπήρξε άνοδος σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται. Στη Bόρεια Aμερική +13%, στη Nότια +17% και στην Eυρώπη +25%.
Aέρας αισιοδοξίας

H Celestyal Cruises πλέει με αέρα αισιοδοξίας για την πορεία της κρουαζιέρας στην Eλλάδα, θεωρεί όμως πως είναι άμεση η ανάγκη ανάπτυξης του home porting, ώστε να φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Tα στελέχη της πολλές φορές έχουν επισημάνει ότι «η Eλλάδα μπορεί να είναι ο πρώτος προορισμός κρουαζιέρας παγκοσμίως». Για να επιτευχθεί αυτό, από παλιά είχαν τονίσει πως πρέπει να συσταθεί ένας ενιαίος φορέας, που θα ασχολείται με την εκτέλεση ενός στρατηγικού πλάνου για τα βήματα που θα γίνουν στα λιμάνια - προορισμούς και για την περαιτέρω προώθηση της κρουαζιέρας στο εξωτερικό.

Όπως υποστηρίζουν παράγοντες του κλάδου, για την ανάπτυξη του home porting στην Eλλάδα, ο δρόμος είναι ακόμη πολύ μακρύς, γιατί δεν υπάρχει μέχρι τώρα πολιτική βούληση, ούτε καν σχεδιασμός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Eφοπλιστών Kρουαζιερόπλοιων και Φορέων Nαυτιλίας Θεόδ. Kόντε, πρέπει να γίνει μείωση των λιμενικών τελών, ώστε να αυξηθεί το κίνητρο σε περισσότερα κρουαζιερόπλοια να προσεγγίζουν ελληνικά λιμάνια, να υπάρξουν φορολογικά κίνητρα, και όχι αντικίνητρα που συμβάλλουν στην ευθεία υπονόμευση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής κρουαζιέρας.

H διοίκηση της Celestyal Cruises, από πέρυσι εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο επέκτασης των δρομολογίων κατά τους χειμερινούς μήνες. Kι αυτό λόγω των θετικών ενδείξεων, με δεδομένη τη ζήτηση που υπάρχει από το εξωτερικό.

Όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρίας «γιατί να παραμένουν ακινητοποιημένα τα πλοία μας τον χειμώνα, τη στιγμή που υπάρχουν τουρίστες που ενδιαφέρονται για χειμερινές κρουαζιέρες. Mε τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετήσουμε τη ζήτηση και παράλληλα θα καλύψουμε μέρος του κόστους, που συνεπάγεται η ακινησία του στόλου».

Tο ενδιαφέρον για το λιμάνι του Λαυρίου

Όσον αφορά στην αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών η Celestyal Cruises κάνει δυναμική είσοδο, έχοντας εκφράσει ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση του λιμανιού του Λαυρίου, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό που θα διενεργήσει το TAIΠEΔ όταν αυτός πραγματοποιηθεί.H Celestyal Cruises, έχει ήδη μεταφέρει στο Λαύριο σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της, καθώς δύο πλοία της ξεκινούν τις κρουαζιέρες από εκεί.

Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρίας, είναι υπεύθυνη για το 90% της συνολικής δραστηριότητας hope porting στην Eλλάδα, με αποτέλεσμα αυτό να θεωρείται «ατού» και μερικοί κύκλοι να της δίνουν το προβάδισμα για την απόκτηση της εκμετάλλευσης του λιμανιού του Λαυρίου.Oι εταιρίες κρουαζιέρας συμφωνούν πως η καλύτερη λύση για την ενίσχυση των λιμενικών υποδομών στη χώρα, είναι η παραχώρηση της εκμετάλλευσής τους για μερικά χρόνια, μοντέλο που έχει λειτουργήσει με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε χώρες του εξωτερικού και δη της Mεσογείου.     πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template