Θεόδωρος Βενιάμης: Η ελληνική ναυτιλία προσφέρει νέες θέσεις εργασίας

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Τη δική του απάντηση και τις θέσεις της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ)ανακοίνωσε ο Πρόεδρος, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, σχετικά με το
ζήτημα που έθεσε ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θοδωρής Δρίτσας, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Ο κ. Δρίτσας, νωρίτερα τον Αύγουστο του 2016, είχε παρεβρεθεί στη Γιορτή της Θάλασσας, των Ναυτικών και Αλιέων της Τσακωνιάς στον Τυρό Κυνουρίας και είχε δηλώσει στην ομιλία του σχετικά ότι:

“Στόχος της νέας ελληνικής ανάγκης, της νέας ελληνικής πραγματικότητας, του υπουργείου και της κυβέρνησής μας είναι να ξαναγεμίσουν με Έλληνες, τώρα και με Ελληνίδες, ναυτικούς τα εμπορικά πλοία.

Ελπίζω να είμαστε στην αρχή του τέλους, ώστε μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, ανάμεσα στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία να μη ρυθμίζει μόνο ζητήματα μισθολογικά, αλλά να θέσει ένα ελάχιστο αλλά δραστικά αυξημένο όριο συμμετοχής Ελλήνων ναυτικών στα ελληνικά πλοία.

Είμαστε σε καλό δρόμο και το μήνυμα που απευθύνω από εδώ με την ευκαιρία της γιορτής είναι ξανά η ελληνική ναυτιλία να σημαίνει δεκάδες χιλιάδων θέσεις εργασίας Ελλήνων ναυτικών στα ελληνικά καράβια, αλλά και στα με ξένη σημαία καράβια κι αυτό νομίζω δικαιώνει και τη γιορτή σας και την πορεία αυτού του τόπου”.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιάμης θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα και να επαναλάβει τις ακριβείς θέσεις της ΕΕΕ, τονίζοντας ότι:

“Σε μία εποχή όπου η πατρίδα μας και η κοινωνία μας μαστίζεται από την ανεργία, ιδίως στους νέους, έχουμε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία μας να αναβιώσουμε την ναυτοσύνη των Ελλήνων, την οποία η ελληνική πλοιοκτησία εκτιμά και εμπιστεύεται.

Η ελληνόκτητη εμπορική ναυτιλία έχει αποδεδειγμένα τη δυναμική να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας δίνοντας στους νέους συμπολίτες μας προοπτικές για εργασία και δημιουργία.

Ταυτόχρονα, όμως, η ανταγωνιστικότητα ήταν πάντοτε και παραμένει καθοριστική παράμετρος για την επιβίωση του ελληνικού πλοίου
στο διεθνή ναυτιλιακό στίβο προκειμένου να συνεχίσει να αποτελεί στρατηγικό πυλώνα και μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Επομένως, προϋπόθεση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι η συμφωνία νέων ρεαλιστικών όρων, οι οποίοι να λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή αγορά εργασίας”
.              πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template